Memphis Grizzlies Season Preview

Memphis Grizzlies Season Preview

Οι αρκούδες σε χειμερία νάρκη.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι Memphis Grizzlies αποτελούσαν μια από τις πιο σταθερές ομάδες ολόκληρης της λίγκας. Η ιδιαίτερη προσέγγιση που είχαν για το άθλημα τους έκανε πάντα να ξεχωρίζουν και στηριζόταν σε τρείς κυρίως άξονες: 1) αργό μπάσκετ, 2) σκληρή άμυνα, 3) παιχνίδι στο post από το εξαιρετικό δίδυμο ψηλών Gasol/Rnadolph. Το ταλέντο δεν περίσσευε ποτέ στο Memphis αλλά αυτό ελάχιστα τους απασχολούσε – το Grit and Grind (έννοια ταυτόσημη με τον τρόπο που αγωνίζονταν) απαιτούσε καταρχάς απόλυτη πειθαρχία και τρομερή εργατικότητα, οδηγώντας τον οργανισμό σε επτά συνεχόμενες παρουσίες στην postseason του ΝΒΑ. Δυστυχώς όμως όλα αυτά σήμερα δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ευχάριστες αναμνήσεις – ο Randolph έφυγε, ο Conley αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και οι Grizzlies ακολούθησαν αναγκαστικά τον δύσβατο δρόμο του tanking.

Που τους αφήσαμε

Ήταν μια κακή χρονιά από όλες τις απόψεις. O David Fizdale προσπάθησε συνειδητά να διαφοροποιήσει το αγωνιστικό τους στιλ, προσθέτοντας περισσότερο τρίποντο και απαιτώντας μεγαλύτερη ταχύτητα στην εκτέλεση των επιθέσεων. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε καθόλου σε κάποιους βετεράνους της ομάδας με προεξάρχοντα τον Marc Gasol, ο οποίος ήρθε σε δημόσια ρήξη μαζί του, εκβιάζοντας ταυτόχρονα την διοίκηση με την απειλή της ανταλλαγής. Όπως φυσικά συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις την νύφη την πλήρωσε ο προπονητής – άλλωστε παίκτες σαν τον Gasol δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Το franchise πορεύτηκε σε όλη σχεδόν την σεζόν με τον J.B. Bickerstaff (interim coach) τερματίζοντας τελικά στην προτελευταία θέση της Δυτικής περιφέρειας. Ο χρόνος θα δείξει αν η επιλογή τους ήταν σωστή ή λάθος – τα σημάδια βέβαια μέχρι τώρα μοιάζουν ανησυχητικά.

Ποιοι ήρθαν

Η μέθοδος του tanking αποσκοπεί σε ένα το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην λοταρία του draft. Οι Grizzlies στάθηκαν αρκετά άτυχοι καθώς έπεσαν δύο θέσεις πιο κάτω από την αναμενόμενη – βάσει ρεκόρ – κατάταξη τους, όμως ελπίζουν πως η επιλογή τους θα τους αποζημιώσει. Ο εκλεκτός Jaren Jackson Jr (#4) κουβαλάει την φήμη ενός από τους καλύτερους ψηλούς στην τάξη του – ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως θα γίνει καλύτερος από τον Ayton. Διακρίνεται για την αθλητικότητα και τα μακριά του άκρα, ενώ μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην frontcourt (άρα και δίπλα στον Gasol), λύνοντας έτσι τα χέρια του προπονητικού επιτελείου της ομάδας. Επιπλέον απέκτησαν τους Shelvin Mack, Omri Caspi, Garrett Temple για τον πάγκο και τον Kyle Anderson για τον ρόλο του βασικού SF.

Ποιοι έφυγαν

Η πιο σημαντική απώλεια είναι χωρίς αμφιβολία αυτή του Tyreke Evans. Η ικανότητα του στο σκοράρισμα θα λείψει σίγουρα από ένα σύνολο που δεν φημίζεται ακριβώς για την επιθετική του παραγωγή. Ακόμα αποχώρησαν οι Jarell Martin, James Ennis, Ben McLemore, Deyonta Davis και Mario Chalmers.
Στόχος
Μετά την αποτυχημένη περσινή σεζόν οι άνθρωποι της ομάδας ανακάτεψαν αρκετά την τράπουλα, με την ελπίδα να επαναφέρουν τον οργανισμό στις παλιές καλές του μέρες. Ρεαλιστικά πάντως, το επίπεδο της φετινής Δύσης καθιστά οποιαδήποτε σκέψη για συμμετοχή στα playoffs σχεδόν απαγορευτική. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η πορεία του Memphis οδηγεί ξανά με μαθηματική ακρίβεια στην λοταρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ