Όταν ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα και τον λαό του ΠΑΟΚ (pics, vids)

Όταν ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα και τον λαό του ΠΑΟΚ (pics, vids)

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Τούμπα με τον κόσμο του Δικεφάλου να δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα αναγκάζοντας τον Αργεντινό να υποκλιθεί.

Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια όταν η Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα συστήθηκε στο κοινό του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του Δικεφάλου είχαν επιφυλάξει ειδική υποδοχή στον Αργεντινό σουπερ σταρ, μετά το πλαστικό μπουκάλι που του είχαν πετάξει στο «Σαν Πάολο». Το σκορ του πρώτου αγώνα έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ελπίζει ακόμα και σε πρόκριση. Στις 6 Οκτωβρίου 1988 διεξήχθη ο επαναληπτικός στην Τούμπα. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που είχαν γεμίσει από πολύ νωρίς το γήπεδο είχαν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα.

Το γκολ του Καρέκα στο 17ο λεπτό μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ρίνους Ίσραελ ωστόσο, δεν τα παράτησαν. Μέχρι το 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 16 κόρνερ (!), με την πίεση του προς τα καρέ της Νάπολι να είναι τεράστια. Μετά από μια στημένη φάση (πάλι από κόρνερ το 17ο) στο 64ο λεπτό, ο Σκαρτάδος πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή των Ιταλών και «έγραψε» το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαραντόνα δήλωσε στη «RAI» πως «τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω συναντήσει πουθενά», παρά το ότι δέχθηκε βροχή αντικειμένων μπροστά στη Θύρα 4 όταν κλήθηκε να εκτελέσει ένα κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μήτογλου, Σκαρτάδος, Φερνάντο, Λαγωνίδης (62΄ Ιορδανίδης), Καρασαββίδης Α. (45΄ Σμολ), Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης.

ΝΑΠΟΛΙ: Νάπολι: Τζιουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίππα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ