Ο Κλωναρίδης κατέρριψε τον μύθο

Ο Κλωναρίδης κατέρριψε τον μύθο

Η ιστορία πίσω από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ φέτος.

Η ιστορία του Βίκτωρα Κλωναρίδη έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πολύ διαφορετικά από την καθιερωμένη καριέρα των ποδοσφαιριστών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ανακάλυψη του Τόνι Σαβέβσκι, που τον είδε να αγωνίζεται σε κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο σε ηλικία 16 ετών και εντυπωσιάστηκε. Τον πήρε αμέσως στην ΑΕΚ για να δουλευτεί στα τελευταία (ηλικιακά) τμήματα των Υποδομών.

Ωστόσο, εκείνος που μεταμόρφωσε τον Κλωναρίδη και τον έκανε παίκτη επιπέδου ήταν ο Νίκος Κωστένογλου. Η επίδραση του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ στην εξέλιξη του Κλωναρίδη υπήρξε καταλυτική. Ο «Κωστέ» ήταν αυτός που του άλλαξε θέση και από κεντρικό χαφ, που είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά από τον Χιμένεθ, τον μετέτρεψε σε μεσοεπιθετικό που κινείται στον χώρο. Ο Κωστένογλου πίστευε πολύ στον μικρό και προσπάθησε να κάνει πολύ προσεκτική διαχείριση της καριέρας του. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο και η πίστη προς τον Θεό. Ο «Κωστέ» αποχώρησε και η καριέρα του νεαρού πήρε άλλη τροπή.

Ο Κλωναρίδης είναι ντροπαλός και συνεσταλμένος, χαμηλών τόνων εκτός γηπέδου. Δεν μιλά καν τα ελληνικά, παρότι καταλαβαίνει πια, δεν διαβάζει ΜΜΕ.

Παιδί της οικογένειας. Τα πρώτα του γκολ ήταν πάντα αφιερωμένα στην μητέρα του, ενώ ο παππούς του ήταν σε όλες τις προπονήσεις στην Ακαδημία. Και πέρασαν τα χρόνια, με τον Κλωναρίδη πια στους πρώτους σκόρερ του Champions League και πρώτο… κανόνι στην ΑΕΚ

Μετά από μια χρονιά που δεν πέτυχε να πείσει τον Μανόλο Χιμένεθ ότι έχει θέσει στην πρωταθληματική ΑΕΚ, μετρά 6 τέρματα σε μόλις 10 συμμετοχές φέτος και 496 λεπτά συμμετοχής (στατιστικά σκοράρει 1 γκολ ανά 82,6 λεπτά), τα 4 εκ των οποίων έχουν επιτευχθεί στην Ευρώπη. Τα όσα έγιναν με την Μπενφίκα ήταν… πολλά. Ήρωας με τα 2 γκολ που έφεραν το ματς στα ίσια, μοιραίος γιατί απέκρουσε το τετ α τετ του ο Κλωναρίδης, ενώ δίπλα του ήταν μόνος με τα… δίχτυα ο Γιακουμάκης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν… άφησε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ποτέ να επηρεάσει τα πλάνα του. Και δη την εμπιστοσύνη του στον Κλωναρίδη.

Βασικό τον έχει από τη πρώτη ημέρα, βασικό και στο Champions League, βασικό τον προετοιμάζει και απόψε με τον Ολυμπιακό. Και του δίνει ανάσες όποτε κρίνει ότι τις χρειάζεται, όχι όποτε το… απαιτεί το κοινό. Αυτός είναι ο Ουζουνίδης για αυτό και ποτέ δεν έκανε δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα και δεν «έδινε» τους παίκτες του… βορά στην κριτική της πλατιάς μάζας.

Εκτός των άλλων ο Κλωναρίδης την περασμένη Τρίτη πέτυχε και κάτι άλλο. Κατέρριψε τον μύθο ότι παίζει μόνο σε χώρο και στις αντεπιθέσεις. Με την Μπενφίκα μέσα στα δίχτυα ο Κλωναρίδης ήταν στην σωστή θέση και στην σέντρα του Χουλτ, και στην κεφαλιά-πάσα του Οικονόμου και όταν ο Μπακασέτας τρύπησε τα στόπερ των Πορτογάλων στο μοιραίο τετ α τετ.

Και κάπως έτσι ο Κλωναρίδης με τον Μάρκο Λιβάγια θα επιχειρήσουν να «χτυπήσουν» την ευάλωτη άμυνα του Ολυμπιακού. Κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι στα… πολλά γκολ που έχουν βάλει, δεν έχουν σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό ποτέ. Αν και ο Μάρκο Λιβάγια πέρυσι με την είσοδο του στο ματς στο β’ ημίχρονο κατάφερε με την παρουσία του να δώσει όσα χρειαζόταν η ΑΕΚ για να γυρίσει το 0-2 και να γίνει σε 3-2 με τα γκολ του Χριστοδουλόπουλου (2) και του Μάνταλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ