H Δευτέρα μετά το ντέρμπι

H Δευτέρα μετά το ντέρμπι

Ο κερδισμένος ΠΑΟΚ, οι πανηγυρισμοί της αποδεκατισμένης ΑΕΚ και οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού.

Και τελικά… ΠΑΟΚ. 6Χ6, 16 βαθμούς και κορυφή με συγκάτοικο τον Ατρόμητο που μπορεί από πέρσι να έχασε βασικά στελέχη του αλλά την… μαγιά του πρωταθλητισμού την κράτησε.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο τελευταίο ντέρμπι από τα τρία συνεχόμενα που είχαμε μετά την πρώτη και πριν την δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος κατάφεραν να αποσπάσουν μόλις ένα βαθμό και να χάσουν έδαφος στην κούρσα του τίτλου καθώς και οι δύο βρίσκονται στο -3 από τον δικέφαλο του βορρά.

Η Δευτέρα μετά το ντέρμπι, με δεδομένη και την διακοπή που μεσολαβεί έως τις 20 Οκτωβρίου και την επανέναρξη, βρίσκει τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου σε διαφορετική αφετηρία, με διαφορετικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος κερδισμένος. Πήρε 6 βαθμούς στα δύο ντέρμπι παρότι ούτε με την ΑΕΚ ήταν καλύτερος ούτε βέβαια και με τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία για το πώς οι ερυθρόλευκοι… κατόρθωσαν να ηττηθούν. Χωρίς μάλιστα το συγκρότημα του Λουτσέσκου να έχει καταφέρει να παίξει καλά έως τώρα στο πρωτάθλημα μετράει το απόλυτο και παρότι ξεκίνησε με -2 βαθμούς είναι και στο +3 από τους άλλους δύο.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε… 14 βαθμούς καθώς ο ίδιος πήρε 6 βαθμούς όσους έχασαν από τον ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός αλλά και τους δύο που έχασαν στο χθεσινό μεταξύ τους ντέρμπι.

Η ΑΕΚ μπορεί να πανηγύρισε σαν… τίτλο την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό αλλά τα προβλήματα της… κρύφτηκαν πίσω από τους τραυματισμούς. Πλήρωσε τις αδυναμίες της στην Τούμπα ενώ στο ΟΑΚΑ έσωσε τον βαθμό στο 90΄με τον Μπακασέτα παίζοντας με πολλές και σοβαρές απουσίες με τις θλάσεις να… θερίζουν στην ομάδα του Ουζουνίδη που συνάμα ήταν αναμενόμενο από την απόφαση της για μη ενίσχυση στο φινάλε των μεταγραφών πως θα… κλατάρει παίζοντας και πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Και όπως αποδείχθηκε… κλάταρε καθώς προφανώς παίζει ρόλο στους τραυματισμούς και οι υπερφόρτωση των ίδιων συνεχώς παικτών. Η ΑΕΚ που δεν κέρδισε στην έδρα της τον Ολυμπιακό αλλά πανηγύρισε την ισοπαλία ελέω τραυματισμών.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είδε δύο ντέρμπι που άξιζε για 6 βαθμούς που θα τον είχαν τώρα πρώτο με διαφορά στην βαθμολογία να του δίνουν μόλις έναν. Συντριπτικά καλύτερος με τον ΠΑΟΚ, μπροστά στο σκορ μέχρι το 89΄με την ΑΕΚ και με ασύλληπτη χαμένη ευκαιρία στο 94΄για το 1-2 ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος από τις δύο πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που είχε για να είναι αυτός που θα τον κυνηγούν και όχι αυτός που κυνηγάει.

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε, η δουλειά του Μαρτίνς και οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν είναι σίγουρα τα στοιχεία που κρατάει όμως όπως και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μετά το ματς (αλλά και με την Μίλαν) το θέμα είναι να μπορεί να μετατρέπει τις ευκαιρίες σε γκολ και να επιστρέψει στις νίκες.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα βρει πλέον και τις τρεις ομάδες, λογικά, σε καλύτερο σημείο, είτε γιατί θα επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες στην ΑΕΚ, είτε γιατί θα «δέσει» ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός, είτε επειδή ο ΠΑΟΚ λογικά θα αρχίσει να αποδίδει και καλύτερα από ότι μέχρι τώρα.

Μέχρι την επόμενη διακοπή τον Νοέμβριο έχοντας φτάσει τότε στην 10η αγωνιστική θα έχουμε σίγουρα ένα πρώτο δυνατό δείγμα για πιο σοβαρά συμπεράσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ