New York Knicks Season Preview

New York Knicks Season Preview

Με τον Porzingis τραυματία οι New York Knicks έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην free agency του 2019.

Είναι γεγονός πως το franchise των New York Knicks έχει ακούσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Συζητήσιμες επιλογές παικτών, υπέρογκα συμβόλαια σε μπασκετμπολίστες αμφίβολης αξίας (Noah) συνθέτουν ένα παζλ κάκιστης διαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης, η οποία προσπαθεί με τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις να επαναφέρει ξανά την σε τροχιά playoffs. Η περίπτωση του Tim Hardaway Jr είναι χαρακτηριστική. Τον Ιούνιο του 2015 τον έστειλαν στην Atlanta μέσω ανταλλαγής για να τον αποκτήσουν πάλι μόλις μια σεζόν αργότερα ως free agent, προσφέροντας του μάλιστα ένα συμβόλαιο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική προσφορά του εντός παρκέ (4 χρόνια/71 εκατ δολάρια). Αργά η γρήγορα οι άνθρωποι της Νέας Υόρκης θα αναγκαστούν να πληρώσουν για τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Που τους αφήσαμε

Ξεκίνησαν αρκετά καλά την χρονιά, όμως ο τραυματισμός του Kristaps Porzingis έβαλε ταφόπλακα σε οποιαδήποτε όνειρα για συμμετοχή στην postseason. Η 11η θέση στην οποία τερμάτισαν σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, όμως άπαντες ελπίζουν πως το (διοικητικό) restart που επιχειρήθηκε το περσινό καλοκαίρι θα φέρει πολύ σύντομα καλύτερα αποτελέσματα. Ήδη ο Scott Perry (ο νέος GM) προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη το ρόστερ που κληρονόμησε από τον προκάτοχο του, καθώς και να τακτοποιήσει τα οικονομικά του συλλόγου στο δρόμο προς την free agency του 2019.

Ποιοι ήρθαν

Η πιο σημαντική προσθήκη δεν αφορά κάποιον μπασκετμπολίστα αλλά την θέση του προπονητή. Μετά την θητεία του στους Memphis Grizzlies ο David Fizdale – ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καλοκαιριού – αναλαμβάνει τον ηλεκτρικό πάγκο της Νέας Υόρκης, με αποστολή να καθοδηγήσει τον νεανικό κορμό της ομάδας μέχρι τα playoffs. Τα καλά νέα βέβαια δεν σταματάνε εδώ. Στο draft επέλεξαν στο νούμερο #9 Kevin Knox, έναν αθλητή που έδειξε πανέτοιμος να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, πραγματοποιώντας ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό Summer League. Επιπλέον στο δεύτερο γύρο διάλεξαν τον Mitchell Robinson, ο οποίος με λίγη τύχη μπορεί να εξελιχθεί στο μεγάλο κόλπο του περασμένου draft. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί κάνουν ήδη λόγο για ‘’κλεψιά’’ από την πλευρά των Knicks. Τέλος απέκτησαν τον ελπιδοφόρο Mario Hezonja μετά την συμπαθητική περσινή σεζόν του στο Orlando.

Ποιοι έφυγαν

Ο οργανισμός θέλει πολύ λογικά να δώσει χώρο και χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς του παίκτες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι βετεράνοι M. Beasley, J. Jack και K. O’Quinn. Σε αυτούς προσθέστε και τον Joakim Noah ο οποίος – παρά το μικρό σίριαλ που έχει δημιουργηθεί – αργά ή γρήγορα θα αποδεσμευτεί από την ομάδα.

Στόχος

Με τον Porzingis εκτός λόγω τραυματισμού μέχρι τον Γενάρη, η χρονιά προμηνύεται ζόρικη. Η οδός του tanking φαντάζει αυτή την στιγμή ως η πιο πιθανή, καθώς το franchise προετοιμάζεται πυρετωδώς για το καλοκαίρι του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ