Washington Wizards Season Preview

Washington Wizards Season Preview

Οι Wizards μας συστήνουν την δική τους Big 3.

Οι Washington Wizards αποτελούν – τουλάχιστον στα δικά μου μάτια – την μπασκετική εκδοχή μιας κλασικής Αμερικάνικης σαπουνόπερας. Το μενού περιέχει σχεδόν τα πάντα: έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για πορείες πρωταθλητισμού, μπόλικη ίντριγκα και μια πλοκή που συνήθως οδηγεί στην postseason – ποτέ όμως παραπέρα από τον δεύτερο γύρο. Το σενάριο έχει επαναληφθεί τόσες πολλές φορές, που πλέον καταντάει μονότονο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τις κακές σχέσεις του διδύμου Wall/Beal πριν μερικά χρόνια και τα ρεπορτάζ που υποστήριζαν ότι καλά καλά δεν μιλούσαν μεταξύ τους στα αποδυτήρια; (σήμερα βρισκόμαστε στην φάση της αγάπης). Την ιστορία της περασμένης σεζόν, όπου διάφοροι αθλητές των Wizards αισθανόντουσαν πιο άνετα με την απουσία – λόγω τραυματισμού –του Wall, διότι ο τελευταίος υποτίθεται πως δεν πάσαρε αρκετά την μπάλα; Τις σπόντες του Gortat σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα; Ο κακός χαμός.

Που τους αφήσαμε

Ήταν μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα για την Washington. Ο τραυματισμός του Wall – που έχασε τα μισά παιχνίδια της κανονικής διάρκειας – τους πλήγωσε σε σημαντικό βαθμό στην αρχή. Μέχρι να επιστρέψει ο αναβαθμισμένος Brandley Beal – ο οποίος δείχνει να ξεπερνάει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του – παρέλαβε τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος, αποδεικνύοντας ότι εκτός από σκόρερ μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και ως κύριος δημιουργός για τους συμπαίκτες του. Το πείραμα βέβαια δεν κράτησε για πολύ. Ο Wall γύρισε στην δράση και οι Wizards τερμάτισαν τελικά στην όγδοη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Στα playoffs παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, το εμπόδιο των Raptors αποδείχθηκε ανυπέρβλητο.

Ποιοι ήρθαν

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι του οργανισμού αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πετυχημένη (για άλλους) συνταγή των Big 3. Βλέπετε μετά την φυγή του Lebron όλοι στην Ανατολή απέκτησαν ξαφνικά δικαίωμα στο όνειρο. Επειδή όμως κανένας αληθινός super star δεν φαινόταν διατεθιμένος να μετακομίσει στην πρωτεύουσα στράφηκαν στον Dwight Howard, έπειτα από την εξαιρετική σεζόν του στους Hornets. Οι φήμες που συνοδεύουν τον θηριώδη Center κάνουν λόγο για μια τοξική παρουσία στα αποδυτήρια – τώρα πόσο έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσεις έναν τέτοιο τύπο δίπλα στους Wall/Beal υποθέτω πως θα φανεί στην πορεία. Επιπλέον απέκτησαν τους Austin Rivers, Jeff Green και Thomas Bryant με σκοπό να προσθέσουν βάθος στον ανεπαρκή τους πάγκο, ενώ επέλεξαν τον Troy Brown Jr στο νούμερο #15 του draft.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησε ο Πολωνός ψηλός Marcin Gortat ώστε να ανοίξει χώρος για την έλευση του Howard.

Στόχος

Αν το εγχείρημα με τον Howard πετύχει, τότε οι Big 3 των Wizards μπορούν δυνητικά να εξελιχθούν σε πραγματικό κίνδυνο για οποιοδήποτε αντίπαλο. Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος και αρκετή υπομονή. Η προιστορία πάντως δεν είναι με το μέρος τους. Κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχουν ξανά στην postseason, όμως το ταβάνι της ομάδας δυστυχώς παραμένει ο δεύτερος γύρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ