Μάριο Γκέτσε: Η επιστροφή του μικρού μάγου

Μάριο Γκέτσε: Η επιστροφή του μικρού μάγου

Η «Γκέτσε-μάνια» έχει χτυπήσει για τα καλά τη Μπουντεσλίγκα, καθώς μετά τον μικρό Φέλιξ Γκέτσε της Αουγκσμπουργκ που έκοψε βαθμούς από τη Μπάγερν Μονάχου πριν μια εβδομάδα, την παράσταση κλέβει ο «μεγάλος» Μάριο Γκέτσε της Ντόρτμουντ που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά από πολύμηνη απουσία με ένα μαγικό γκολ.

Το ματς της πρωτοπόρου του γερμανικού πρωταθλήματος Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Αουγκσμπουργκ είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε (4-3) με γκολ από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάκο Αλκάθερ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο κόσμος ακόμη δεν είχε φύγει από τις εξέδρες του “Σιγκναλ Ιλούνα Παρκ” πανηγυρίζοντας την επική νίκη και το συγκλονιστικό ματς που τους πρόσφερε η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Την ίδια στιγμή, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αποχωρήσει, στον έναν πάγκο του γηπέδου κάθονταν δυο αδέρφια που πρωταγωνίστησαν την τελευταία εβδομάδα στη Μπουντεσλίγκα.

Ο Μάριο Γκέτσε από τη μία πλευρά εξηγούσε στον 20χρονο Φέλιξ Γκέτσε με τον οποίο βρέθηκαν για λίγα λεπτά αντίπαλοι στο γήπεδο την πορεία της μπάλας στο φάουλ του Αλκάθερ. Λίγα λεπτά αργότερα προχωρούσαν προς τα αποδυτήρια αγκαλιασμένοι. Δεν θα μπορούσαν να έχουν βρει καλύτερο σημείο για να μιλήσουν από τον πάγκο, καθώς αυτός έκρινε και το ματς. Ο Φέλιξ Γκέτσε μπήκε ως αλλαγή στο 64’ για την Αουγκσμπουργκ και ο Μάριο Γκέτσε στο 77’.

Ο Μάριο Γκέτσε είχε ρίξει στην πλάτη του τη φανέλα του αδερφού του και περνώντας μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες είπε “αυτός είναι ο ήρωας” δείχνοντας τον μικρό του αδερφό. Αλλωστε ο Φέλιξ Γκέτσε πριν από μερικές ημέρες είχε πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στη Μπουντεσλίγκα, στερώντας δυο βαθμούς από τη Μπάγερν Μονάχου στο βαυαρικό ντέρμπι.

Ο Φέλιξ Γκέτσε είχε ξεκινήσει την καριέρα του όπως και ο αδερφός του στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ, ωστόσο όταν ο “μεγάλος” πήρε μεταγραφή στη Μπάγερν Μονάχου, τον ακολούθησε κι εκείνος σε ηλικία 16 ετών. Πέρυσι μάλιστα ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Μπάγερν, ωστόσο το καλοκαίρι αποχώρησε με προορισμό την Αουγκσμπουργκ που του πρόσφερε τετραετές συμβόλαιο.

Η αλήθεια πάντως, για το σαββατιάτικο ματς της Ντόρτμουντ με την Αουγκσμπουργκ είναι διαφορετική απ’ αυτή που θέλησε να περάσει ο Μάριο Γκέτσε, καθώς ακόμη και το χατ τρικ του Πάκο Αλκάθερ, επισκίασε η επιστροφή του μεσοεπιθετικού “μάγου” της Μπορούσια στους αγωνιστικούς χώρους. Και τι επιστροφή.

Μπήκε ως αλλαγή στο 77’ τη στιγμή που η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με 1-2 και χρειαζόταν μια στιγμή μαγείας. Της την πρόσφερε άμεσα. Σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα. Χάιδεψε τη μπάλα με το αριστερό κοντρολάροντας την κάθετη πάσα του Χακίμι αλλάζοντας ταυτόχρονα πορεία στην κίνησή του και εκτέλεσε άψογα με το δεξί.

Ο Μάριο Γκέτσε υπέγραψε την επιστροφή του στα γήπεδα με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που πριν από οκτώ χρόνια είχε χαρακτηριστεί από τον τότε τεχνικό διευθυντή της εθνικής Γερμανίας Ματίας Ζάμερ ως το κορυφαίο ταλέντο στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Μάριο Γκέτσε αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα της Μπορούσια από το 2009 και μέχρι το 2013 είχε προλάβει να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Γερμανίας, ενώ έφτασε με τους κιτρινόμαυρους ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Προτού μετακομίσει στο Μόναχο και τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλήρωσε τη ρήτρα των 37 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, είχε σημειώσει 22 γκολ σε 83 ματς με τη Μπορούσια.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ το 2012 είχε δηλώσει ότι “υπάρχει η τριάδα του Μέσι, του Τσάβι και του Ινιέστα στη Μπαρτσελόνα, αλλά ως δίδυμο, αυτό του Μάρκο Ρόις και του Μάριο Γκέτσε θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο στον κόσμο”.

Και φυσικά ο ισχυρός άντρας της Μπάγερν φρόντισε λίγο αργότερα να “σπάσει” αυτό το δίδυμο…

Στη Μπάγερν μετακόμισε το 2013 ο Μάριο Γκέτσε και πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων, αλλά χρειάστηκε δέκα ματς λιγότερα (73), ενώ με τους βαυαρούς κατέκτησε άλλα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Παράλληλα έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε το Μουντιάλ 2014 στη Γερμανία.

Η επιστροφή του στη Ντόρτμουντ το 2016 συνοδεύτηκε από δήλωση μεταμέλειας. “Δεν έπρεπε να φύγω, το μετάνιωσα” είπε. Ωστόσο έμοιαζε να μην είναι πια ο ίδιος ποδοσφαιριστής. Αργησε να βρει τον ρυθμό του, καθώς ο τότε τεχνικός της Ντόρτμουντ Τούχελ δε συμφωνούσε για την απόκτησή του. Και τον Φεβρουάριο του 2017 έγινε γνωστό ότι πάσχει από μυοπάθεια, ένα μεταβολικό νόσημα. Επαιξε μόλις σε 16 ματς την περίοδο 2016/17 προσθέτοντας ακόμη ένα κύπελλο Γερμανίας στη συλλογή του, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε 32 αναμετρήσεις της Ντόρτμουντ.

Εφέτος με τον Λουσιάν Φαβρ στον πάγκο δεν έδειχνε να έχει αλλάξει κάτι. Ξεκίνησε σε ένα ματς Κυπέλλου και στο πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ – και στα δύο έγινε αλλαγή στα μέσα του β’ ημιχρόνου – ενώ στα τελευταία τέσσερα ματς ήταν εκτός αποστολής.

Η επιστροφή του Μάριο Γκέτσε στη Μπουντεσλίγκα είναι κάτι που περιμένει πως και πως ο “κολλητός” του, ο Μάρκο Ρόις. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λόταρ Ματέους σχολιάζοντας τους αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος ρώτησε τον καλεσμένο στην τηλεοπτική εκπομπή Μάρκο Ρόις αν συμπάσχει με τον φίλο του και αν λείπει από την ομάδα εκείνος απάντησε ορθά – κοφτά: “Ας σταματήσουμε να μιλάμε όλοι κάθε μέρα για τον Μάριο. Δεν του κάνει καλό. Το μόνο που θέλει είναι να παίξει μπάλα”.

Στο ματς με την Αουγκσμπουργκ ο Γκέτσε επέστρεψε και η ελπίδα όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές αυτού του τύπου είναι αυτή η επιστροφή να είναι και μόνιμη. Γιατί ο Μάριο Γκέτσε είναι μόλις 26 χρονών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ