«Και είναι όμορφος ο Ιούνιος στην Πορτογαλία» (pics+vid)

«Και είναι όμορφος ο Ιούνιος στην Πορτογαλία» (pics+vid)

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ακριβώς, η Εθνική Ελλάδος νικούσε με 1-0 τη Β. Ιρλανδία στην «καυτή» Λεωφόρο και έκλεινε εισιτήριο για το EURO της Πορτογαλίας.

Νομίζαμε πως εκείνο ήταν το θαύμα. Όταν στις 11/10/2003 η Εθνική ομάδα επέστρεφε σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 χρόνια (από το Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994), σχεδόν όλοι πιστέψαμε πως εκείνο ήταν και το ταβάνι εκείνης της ομάδας. Η αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ όμως μόλις ξεκινούσε το υπέροχο ταξίδι που έμελλε να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης στις 4 Ιουλίου του 2004.

Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, η Εθνική Ελλάδος με γκολ του Βασίλη Τσιάρτα από το σημείο του πέναλτι, νικούσε με 1-0 τη Β. Ιρλανδία και εξασφάλιζε την πρόκρισή της στο EURO της Πορτογαλίας ως πρώτη σε όμιλο με Ισπανία (την οποία έστειλε σε μπαράζ) και Ουκρανία.

Το πάρτι από τους περίπου 15.000 φίλους της Εθνικής ομάδας είχε ξεκινήσει στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης» και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο,τι ζούσε εκείνη τη μέρα, δεν θα ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που ερχόταν λίγους μήνες αργότερα, το μαγικό καλοκαίρι του 2004, στην Πορτογαλία.

Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα:

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Νταμπίζας (46′ Βενετίδης), Αντζας, Μπασινάς (89′ Ζαγοράκης), Τσιάρτας, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας (46′ Νικολαΐδης), Βρύζας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Τέιλορ, Μπερντ, Κέννεντι, Μακ Κάρτνεϊ, Χιούζ A., Γρίφιν (88′ Τζόουνς), Γκιλέσπι (64′ Σμιθ), Γουίτλι, Χίλι, Χιούζ M., Ελιοτ (69′ Μέρντοκ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ