ΑΕΚ : Ο 18αρης Φοίβος Μπότος θέλει να γίνει… οδηγός στο γήπεδο

ΑΕΚ : Ο 18αρης Φοίβος Μπότος θέλει να γίνει… οδηγός στο γήπεδο

Χθες στην Καλλιθέα έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ και έχει μπροστά του τον μεγάλο… δρόμο.

Τον προσεχή Δεκέμβριο στις 12 του μήνα ο Φοίβος Μπότος θα ενηλικιωθεί. Μέχρι τότε θα έχει προλάβει αρκετά πάντως. Να αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, να έχει κάνει προετοιμασία μαζί της το καλοκαίρι στο Κίελτσε, να έχει κάνει ντεμπούτο σε επίσημο ματς και μάλιστα ως βασικός και να έχει σκοράρει με την φανέλα της σε αγώνα του Youth League της UEFA, ενώ πλέον αποτελεί και μέλος της Εθνικής Νέων.

Ο προσεχώς 18αρης Μπότος είναι παιδί του millenium και έχει 3ετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Στην Κ20 πέρυσι έκανε το… ξεπέταγμα, αλλά στις Ακαδημίες της ΑΕΚ μετρά πια μία δεκαετία. Παίζει επιθετικός μέσος και χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Στην Κ20 ο Γιώργος Σίμος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος τον χρησιμοποιούσαν ως εσωτερικό χαφ και εκεί ξεχώρισε. Χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε κενό στα εξτρέμ και τον ξεκίνησε εκεί. Πίσω του ο Χουλτ να είναι μπακ χαφ και ο μικρός να συγκλίνει αρκετά. Έτρεξε πολύ, αλλά είναι δεδομένο ότι η θέση του ακραίου απαιτεί και άλλα στοιχεία εκτός από ταχύτητα, πρέσινγκ και διάθεση.

Βραχύσωμος (ύψος 1,72 και βάρος 69 κιλά), αλλά ικανός να τρέχει… δύο παιχνίδια σερί και να μην σταματά. Ανήκει στην ΑΕΚ από το 2008, ενώ η πρώτη του ομάδα ήταν η Διάνα Ηλιούπολης. Ηταν διεθνής με την Εθνική Παίδων και τώρα πήρε… προαγωγή.

Ο Ουζουνίδης τον δούλεψε και το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία στην Πολωνία. Το έβαλε στο πρώτο φιλικό με την Μίετζ Λέγκνιτσα για 15 λεπτά στο πρώτο 45λεπτο. Ακολούθησαν άλλα τόσα στο δεύτερο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας και ένα 10λεπτο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής ως εσωτερικός χαφ είχε καταφέρει να δείξει πολλά. Ωστόσο, ο Ουζουνίδης και το καλοκαίρι και χθες τον βάζει πολλές φορές στα άκρα. Είτε της μεσαίας γραμμής, είτε της τριάδας στην επίθεση. Πιθανότατα θέλει να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κέντρο βάρους και την ταχύτητα του.

Όλα είναι στα… πόδια του νεαρού Φοίβου, που είναι στην θέση του μαθητή και παίρνει πληροφορίες για το παιχνίδι των μεγάλων. Όπως αντίστοιχα κάνει και ο πατέρας του στην Ηλιούπολη, όπου διατηρεί σχολή οδηγών και δείχνει σε όλους το… δρόμο και πως πρέπει να κινούνται σε αυτόν. Τώρα ο γιος του θέλει να γίνει… οδηγός στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ