Γιάνις Στρέλνιεκς: Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού

Γιάνις Στρέλνιεκς: Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού

Ο Λετονός γκαρντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων και φαίνεται ότι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Τέσσερα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει ο Ολυμπιακός φέτος, με τις απόψεις να είναι διφορούμενες. Στην Μόσχα έδειξε το τέλειο πρόσωπο, δεν άφησε περιθώρια στην Χίμκι και κατέκτησε τη νίκη της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα με 87-66 στην έδρας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στις εγχώριές διοργανώσεις οι Ερυθρόλευκοι έχουν δύο μέτριες εμφανίσεις με τον Χολαργό για πρωτάθλημα και Κύπελλο και το… ντέρμπι της Χαλκίδας με την Κύμη.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς έχουν ξεχωρίσει πολλοί παίκτες του Μπλατ, ένας όμως είναι ο πιο αθόρυβος.

Ο λόγος για τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ την χρονιά που πέρασε δεν κατάφερε να δείξει το πραγματικό του ταλέντο. Φέτος η εκκίνηση του δίνει ελπίδες για το κάτι παραπάνω. Είναι όντως η αρχή το ήμισυ του παντός; Γιατί αν ναι, τότε ο Στρέλνιεκς βαδίζει στον σωστό δρομο.
ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ

Το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που έπρεπε για τον «τοξοβόλο» των Ερυθρόλευκων (σ.σ. Στρέλνιεκς σημαίνει τοξοβόλος στην γλώσσα του).

Ο Στρέλνιεκς προπονήθηκε όσο μπόρεσε με την ομάδα του και στην πορεία αφέθηκε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όπου έγινε ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του με φοβερά νούμερα.

Από εκεί και έπειτα μπήκε εκ νέου στη λογική του Μπλατ, έπαιξε βατά στα φιλικά προετοιμασίας και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή για τα επίσημα.

Όπως φάνηκε και στο παρκέ, ο Ολυμπιακός στα πρώτα δύο του παιχνίδια με τον Χολαργό «ψαχνόταν». Στο παρθενικό ματς της σεζόν απέναντι στο συγκρότημα του Λυκογιάννη, είχε

11 πόντους με 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα στο 21:12 που αγωνίστηκε.

Στο πρωτάθλημα με τον Χολαργό έμεινε σε ρηχά νερά (όπως και όλη η ομάδα) με τρεις πόντους, για να ακολουθήσει το value for money παιχνίδι στη Μόσχα.

Ο 29χρονος γκαρντ ήταν καλυτικός ώστε ο Ολυμπιακός να «χτίσει» τη διαφορά επί της Χίμκι και να κατακτήσει τη νίκη. Με 11 πόντους, 1/2 δίποντα αλλά και 3/6 τρίποντα, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα του Μπαρτζώκα. Παράλληλα μοίρασε επίσης 3 ασίστ δίνοντας έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Με τον Σπανούλη στο σπίτι του για ξεκούραση, ο Μπλατ τον χρησιμοποίησε για κάτι παραπάνω από 29 λεπτά στο ματς με την Κύμη. με τον ίδιο να έχε 10 πόντους με δύο ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μικρή ποσότητα αγώνων για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά του. Από την άλλη, τα πρώτα δείγματα γραφής αποδεικνύουν ότι ο Λετονός είναι από τους παίκτες που στηρίζει πολλά στο παιχνίδι του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο τρόπος που εκτελεί από την περιφέρεια είναι δυσεύρετος, ενώ παράλληλα διαθέτει την οξυδέρκεια να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και να είναι ομαδικός ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η πορεία θα δείξει εάν η δεύτερη χρονιά του Στρέλνιεκς στο λιμάνι είναι αυτή που αναζητούσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τη σεζόν που πέρασε. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πίστη στις δυνατότητές του, αυτός νιώθει ακόμα καλύτερα φέτος και μάλιστα ο ερχομός του κολλητού του στην Λετονία, Γιάνις Τίμα, του έδωσε ένα ακόμα κίνητρο για να γίνει ωφέλιμος στους Πειραιώτες.

Είναι μία ήρεμη δύναμη για τον Ολυμπιακό ο Στρέλνιεκς, παίκτης που από τον πάγκο δίνει ότι του ζητήσει ο προπονητής του την ωρα που δεν φοβάται καθόλου να αναλάβει ευθύνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ