Το «shrug» ένας το έκανε και μόνο ΑΥΤΟΣ επιτρέπεται να το κάνει

Το «shrug» ένας το έκανε και μόνο ΑΥΤΟΣ επιτρέπεται να το κάνει

Μια από της χαρακτηριστικότερες γκριμάτσες στην ιστορία του μπάσκετ έχει γίνει τόσες φορές που πλέον έχει χάσει τη σημασία της

Με αφορμή το 10ο τρίποντο της βραδιάς απέναντι στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο Στεφ Κάρι αποφάσισε να κάνει το πασίγνωστο πλέον «Shrug». Ίσως μετά από 2 βραβεία MVP, 3 Πρωταθλήματα και πολλά επιτεύγματα ακόμα, ο «Σεφ» να έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Ωστόσο αυτή η κάποτε λατρεμένη γκριμάτσα πλέον έχει φτάσει να μην σημαίνει τίποτα, καθώς έχει μιμηθεί από πάρα (μα πάρα) πολλούς παίκτες.

To original

«Ο Ντρέξλερ είναι καλύτερος σουτέρ τριών πόντων από αυτό που εγώ επιλέγω να είμαι» είχε πει κάποτε λίγες μέρες πριν τους Τελικούς του 1992 ο μοναδικός Μάικλ Τζόρντν. Αυτό που εννοούσε φυσικά είναι πως προτιμούσε να διεισδύσει μέχρι το καλάθι, παρά να εκτελέσει έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Οι Σικάγο Μπουλς του MJ έφτασαν «μέχρι το τέλος του δρόμου», με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του Κλάιντ Ντρέξλερ να είναι το μοναδικό τους εμπόδιο. Η πολυαναμενόμενη μάχη των δύο καλύτερων σούτινγκ γκαρντ του κόσμου ήταν έτοιμη να ανάψει για τα καλά, με πολλούς να κάνουν συγκρίσεις πριν την έναρξη της σειράς.

Όταν ρώτησαν τον Τζόρνταν γιατί ο Ντρέξλερ ήταν καλύτερος σουτέρ, ο «MJ»  απάντησε την ατάκα που προαναφέραμε. Και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι φρόντισε να στηρίξει τα λεγόμενα του επί του πρακτέου. Μόλις στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης φρόντισε να σκοράρει 35 πόντους, με τους 18 από αυτούς να προέρχονται από τρίποντα. Τη στιγμή που το 6ο τρίποντο του καταγραφόταν από τη γραμματεία έκανε την πλέον γνωστή γκριμάτσα, αποδεικνύοντας πως αυτό που έλεγε το εννοούσε.

Αυτή είναι η ιστορία του θρυλικού πλέον «shrug», που τόσοι και τόσοι πλέον μιμούνται.

Andre Iguodala

Ένας αξιοσέβαστος παίκτης, γνωστός για τα υπέροχα καρφώματα του, αλλά και τον βοηθητικό ρόλο του στη δυναστεία των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο όταν σε παιχνίδι της regular season πετυχαίνεις τρίποντο το οποίο ανεβάζει τους συνολικούς πόντους σου στους 8 και απλά μειώνει τη διαφορά στο -2 από τους Λος Άντζελες Κλιπερς, δεν το λες ακριβώς και τρομερό κατόρθωμα για να κάνεις αυτή την εμβληματική γκριμάτσα λες και πέτυχες κάποιο φοβερό επίτευγμα. Ωστόσο ο «Ίγκι» δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς υπήρξε και…

Andre Iguodala part 2

Ναι, το ξανάκανε. Και ξανά σε παιχνίδι της regular season. Με το σκορ στο 103-101 υπέρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο Ιγκουοντάλα με δύο κρίσιμες βολές 0,7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ισοφάρισε το σκορ. Ένα clutch play από τον έμπειρο φόργουορντ, αλλά όχι κάτι το εξωπραγματικό.

Derrick Rose

Όταν είσαι παίκτης των Σικάγο Μπουλς και έστω σκεφτείς να κάνεις τη συγκεκριμένη κίνηση, να είσαι σίγουρος πως θα κριθείς.

Αν και το 2010 ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα του ΝΒΑ, ήταν ακόμα μόλις στο τρίτο έτος του στο πρωτάθλημα. Στην αναμέτρηση του Δεκεμβρίου με τους πρωταθλητές Λος Άντζελες Λέικερς ο 22χρονος γκαρντ πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο με περιστροφή και θέλησε να μιμηθεί την εικονική γκριμάτσα του απόλυτου θρύλου της ομάδας.

Μπορεί λίγους μήνες μετά να κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, όμως η…ύβρις του Ρόουζ τιμωρείται ακόμα και σήμερα, καθώς ο άλλοτε εκρηκτικός και εντυπωσιακός παίκτης που πολλοί λάτρεψαν πλέον είναι ένας απλός ρολίστας.

Yogi Ferrell

Ακόμα ένας παίκτης ο οποίος παρασύρθηκε από τον ρυθμό ενός μονάχα παιχνιδιού και θεώρησε πως ήταν ο Τζόρνταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αν και το τρίποντο του Φέρελ παρά την άμυνα του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν θεαματικό, η γκριμάτσα του ρούκι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά άστοχη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός πόιντ γκαρντ βρισκόταν με συμβόλαιο 10 ημερών (!) στο Ντάλας, κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν είχε καν δοκιμαστεί στη λίγκα.

Jeremy Lin  

Αφήσαμε ίσως το πιο άστοχο για το τέλος. Αν και το «Linsanity» βρισκόταν στα ύψη της ημέρες που ο Λιν ήταν στη Νέα Υόρκη (2012-13), τα επόμενα χρόνια του στη λίγκα δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά.

Το 2016 ο Λιν βρισκόταν στους Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετά χρόνια αποτυχίας να μπουν στα πλέι οφ. Και στο game 4 του πρώτου γύρου απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ με το σκορ 2-1 υπέρ των Χιτ, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό.

Ξεχνώντας μπροστά στα μάτια ποιανού έπαιζε, ο Λιν έκανε τη χαρακτηριστική γκριμάτσα απορίας, φορώντας τη φανέλα της ομάδας που τυχαίνει να ανήκει στον Τζόρνταν. Ακριβώς μπροστά του.

Όπως λένε, μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ