Οι άντρες του Δώνη που καλούνται να γίνουν πρώτοι μάγκες

Οι άντρες του Δώνη που καλούνται να γίνουν πρώτοι μάγκες

Μία ενδεκάδα παικτών από τους 23 της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Τούμπα είναι κάτω των 23 ετών. Ο… έμπειρος και οι πρωτάρηδες των ντέρμπι.

Τα μωρά του Γιώργου Δώνη έχουν γίνει πλέον άντρες. Αυτό, άλλωστε, υποστήριξε ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά την εμφατική εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 3-1.

Τώρα αρχίζουν, όμως, τα crash test και οι άντρες του Δώνη καλούνται να γίνουν και πρώτοι μάγκες. Αρχής γενομένης από το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και κατόπιν στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής με 23 παίκτες. Έντεκα εξ αυτών, το 47,8% της αποστολής, είναι κάτω των 23 ετών! Κάτω από το όριο ηλικίας, που έπρεπε να κινηθεί και μεταγραφικά ο σύλλογος το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του περιορισμού.

Εντάξει, δεν θα παίξουν και οι έντεκα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ορισμένοι ενδέχεται να μην είναι καν στην 18άδα. Αλλά και πάλι έχει τη σημασία του, ο αριθμός των νεαρών που θα ζήσει εντός αγωνιστικού χώρου, από τον πάγκο ή τη σουίτα των φιλοξενούμενων, την ιστορία, την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι.

Ένας μόλις έχει παίξει στην Τούμπα. Κι έχει πανηγυρίσει και νίκη. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο διεθνής με την Ελπίδων εξτρέμ είναι ο μοναδικός από τους νέους που έχει παίξει κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Οι υπόλοιποι, πλην ενός, αν αγωνιστούν θα είναι η παρθενική τους συμμετοχή στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο ένας κάτω των 23 που γνωρίζει το γήπεδο κι έχει παίξει σ’ αυτό, αλλά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ο Πούγγουρας. Κάποιοι δεν το έχουν δει καν από κοντά. Για παράδειγμα, ο Βέργος στο παρελθόν ήταν σε αποστολή του Ολυμπιακού για την Τούμπα, αλλά δεν έπαιξε.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ, αν μη τι άλλο, είναι η πρώτη σκληρή δοκιμασία. Στα ντέρμπι, άλλωστε, ξεχωρίζουν πολλές φορές οι άντρες από τα παιδιά. Οι καλοί από τους σπουδαίους παίκτες. Ας δούμε την ενδεκάδα των «μωρών» του Δώνη που θα βρίσκονται στην Τούμπα και τα οποία λίγο πριν τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε αν θα μπορούν με νίκη να ονειρεύονται την κορυφή ή αν σε περίπτωση ήττας θα αρκεστούν σε μία καλή θέση στην πεντάδα και φυσικά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Ο Μυτιληνιός εξτρέμ, ο οποίος γεννήθηκε στις 31/5/97 κάνει εξαιρετική σεζόν. Έχει παίξει στην Τούμπα ακόμα δύο φορές. Στις 27/4/17 μπήκε αλλαγή στο τέλος στον αποκλεισμό στο κύπελλο με 4-0 (το ματς του Κύζα) και έναν μήνα αργότερα στην τελευταία αγωνιστική των play offs, μπήκε πάλι ως αλλαγή στο 49’ αντί του Νούνο Ρέις, στο ματς που ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-3. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετράει έως τώρα 46 ματς.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Γεννήθηκε στις 5/11/97. Δύο μέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ κλείνει τα 21 του χρόνια. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκας μετράει όλα κι όλα πέντε ματς (φέτος φυσικά). Στα τρία ξεκίνησε βασικός και ήδη έχει σημειώσει και δύο γκολ, αλλά και ουσιαστικά είναι μπακ χαφ (ο Δώνης τον υπολογίζει και για εσωτερικό μέσο).

Γιάννης Μπουζούκης: Ο διεθνής με την Ελπίδων μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 27/3/98. Με το «τριφύλλι» συνολικά πέρσι και φέτος έχει 12 ματς, εκ ων οποίων βασικός ήταν στα μισά. Κι έχει φέτος και δύο γκολ. Από τα πέντε ματς που έπαιξε πέρσι κανένα δεν ήταν ντέρμπι.

Φάνης Μαυρομμάτης: Ακόμα ένας της γενιάς του 1997. Γεννήθηκε στις 16/1/97. Έξι συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, όλες φέτος. Όλες 90λεπτα. Πρώτο ντέρμπι και για τον ίδιο, ο οποίος αν και στόπερ και ιδιαίτερα δυναμικός, δεν έχει κίτρινη κάρτα στα ματς που συμμετείχε. Φυσικά σε επίπεδο ανδρών κι αυτών δεν έχει ζήσει ντέρμπι.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Γεννήθηκε στις 24/10/00. Ο μικρότερος της αποστολής. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό έχει έξι ματς. Δύο πέρσι και τέσσερα φέτος με ένα γκολ. Κανένα από τα έξι δεν ήταν ντέρμπι.

Πασχάλης Στάικος: Γεννημένος στις 8/2/96. Αν και 22,5 ετών, έχει μόλις 15 ματς με τον Παναθηναϊκό. Στην Τούμπα δεν έχει παίξει. Έζησε, όμως, ένα ντέρμπι. Στα play offs στις 21/5/17 αγωνίστηκε ως αλλαγή στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Για πρώτη φορά βασικός έπαιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο (1η του μήνα) κόντρα στη Λαμία.

Αργύρης Καμπετσής: Γεννήθηκε στις 6/5/99. Φέτος παίζει σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα και μαζί με το κύπελλο έχει επτά συμμετοχές και ένα γκολ. Φυσικά κι αυτός δεν έχει ζήσει σ’ αυτό το επίπεδο ντέρμπι.

Νίκος Βέργος: Γεννήθηκε στις 13/1/96. Σε επίπεδο ανδρών έχει μόλις 12 ματς (εντός συνόρων, δεν αναφερόμαστε στο εξωτερικό) κι ένα γκολ. Δύο ματς έχει φέτος με Παναθηναϊκό και φυσικά κανένα ντέρμπι, όπως σε ντέρμπι δεν έπαιξε και με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Βασίλης Ξενόπουλος: Γεννημένος στις 20/5/98. Ο νεαρός γκολκίπερ κλήθηκε στην αποστολή εξαιτίας της απουσίας του τραυματία Κότσαρη. Δεν έχει φυσικά συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν έχε παίξει σε ντέρμπι.

Νίκος Χριστογεώργος: Ο δεύτερος, μετά τον Εμμανουηλίδη, μικρότερος σε ηλικία της αποστολής. Γεννήθηκε στις 3/1/00. Ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη ως τρίτος τερματοφύλακας, αλλά ο Ξενόπουλος θα καθίσει στον πάγκο. Δεν έχει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ