Σαν σήμερα: Το ξεκίνημα μιας πορείας που τον έκανε «πρέσβη» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα: Το ξεκίνημα μιας πορείας που τον έκανε «πρέσβη» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα, πριν από 58 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο ευρωπαϊκό του ταξίδι, αρχίζοντας τη λαμπρή πορεία του στις εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Σαν σήμερα, στις 6 Νοεμβρίου του 1960, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη του εκτός έδρας ευρωπαϊκή εξόρμηση, ανοίγοντας ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του, το οποίο στο διάβα των χρόνων τον όρισε ως τον ποδοσφαιρικό πρέσβη της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Πρώτη στάση, το Χράντετς Κράλοβε της Τσεχίας, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο εν λόγω παιχνίδι, η ομάδα του Χάρι Γκέιμ κράτησε για αρκετή ώρα το μηδέν, αλλά στο τέλος δέχθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (1-0). Η ιστορία πάντως, είχε αρχίσει να γράφεται, σελίδα τη σελίδα. Ώσπου, όχι πολλά χρόνια αργότερα (1971), ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι εκεί που δεν έχει κανείς άλλος ελληνικός σύλλογος μέχρι σήμερα.

Η αναφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του για να δώσει επίσημο παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Προορισμός; Το Χράντετς Κράλοβε (το κάστρο της βασίλισσας, όπως είναι η μετάφρασή του ονόματος της πόλης), μια πόλη της Τσεχίας με λιγότερους από 100.000 κατοίκους.

Το ταξίδι για την Τσεχία είχε πανηγυρικό χαρακτήρα για το Τριφύλλι. Και παραλίγο να φέρει και πετυχημένο αποτέλεσμα, όμως οι Πράσινοι λύγισαν στο 89ο λεπτό και δέχθηκαν γκολ, χάνοντας 1-0. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου στις 21/11/1960 έμειναν στο 0-0.

Για την ιστορία η 11άδα του Παναθηναϊκού -με προπονητή τον Χάρι Γκέιμ- στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Ανδρέου, Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Πιτυχούτης, Θεοφάνης, Παπαεμμανουήλ, Πανάκης, Δομάζος, Μπενάρδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ