Στους Αργεντινούς ρέκορντμαν συμμετοχών της Serie A ο Καμπιάσο!

Στους Αργεντινούς ρέκορντμαν συμμετοχών της Serie A ο Καμπιάσο!

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο είναι ένας μύθος του ιταλικού ποδοσφαίρου και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Serie A.

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός μέσος αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «κούτσου» αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του το 2017 στους ερυθρόλευκους βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα.

Ο Καμπιάσο είναι ένας μύθος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου αλλά και του ιταλικού όπου για περίπου 11 χρόνια διέπρεψε με τη φανέλα της Ίντερ. Στην Ιταλία πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Νοτιοαμερικανούς που αγωνίστηκαν στην Serie A. Ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες μέσος βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη λίστα μόλις έξι ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Ιταλία, έχουν αργεντίνικη υπηκοότητα και έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, ο Καμπιάσο είναι πέμπτος ρέκορντμαν συμμετοχών από την Αργεντινή στη Serie A. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην ερυθρόλευκος άσος ξεπερνάει σε συμμετοχές παίκτες όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Ερνάν Κρέσπο και ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ενώ βρίσκεται πίσω μόνο από τους Χαβιέρ Ζανέτι, Ρομπέρτο Νέστορ Σενσίνι, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Νικολάς Μπουρντίσο.

Αναλυτικά οι έξι κορυφαίοι Αργεντινοί σε συμμετοχές της Serie A:

6. Βάλτερ Σάμουελ (277 συμμετοχές με Ρόμα και Ίντερ)

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, Βάλτερ Σάμουελ βρίσκεται στην έκτη θέση τη λίστας, με 277 συμμετοχές. Έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Νιούελς Οντ Μπόις, η Μπόκα Τζούνιορς, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα και η Ίντερ. ‘Ηταν ένας ένας πολύ δυνατός αμυντικός με ταχύτητα και φυσικά ήταν και ένας παίκτης-κλειδί για την εθνική ομάδα της Αργεντινής και στη Serie A είναι ένας από τους κορυφαίους στόπερ που έχουν αγωνιστεί ποτέ.

5. Εστέμπαν Καμπιάσο (290 συμμετοχές με την Ίντερ)

Ο κεντρικός μέσος από το Μπουένος Άιρες είναι στην πέμπτη θέση των αργεντινών παικτών που στην ιστορία της Serie A έχουν αγωνιστεί ως βασικοί σε συνολικά 290 παιχνίδια από το πρώτο λεπτό. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο χει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, την Ιντεπεντιέντε, τη Ρίβερ Πλέιτ, την Ίντερ, τη Λέστερ και φυσικά τον Ολυμπιακό. Ο πρώην ερυθρόλευκος έγινε γνωστός για την ηρεμία που προσφέρει στο παιχνίδι του, την καλή κάθετη πάσα, αλλά και το ιδανικό χτίσιμο στην επίθεση της ομάδας. Ο Καμπιάσο διέπρεψε στην Ιταλία με τους νερατζούρι κι αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Νοτιοαμερικανούς που έπαιξαν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

4. Νικολάς Μπουρντίσο (295 συμμετοχές σε Ίντερ, Ρόμα, Τζένοα και Τορίνο) 

Ο Νικολάς Μπουρντίσο, που είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με 295 παιχνίδια ως βασικός στη Serie A. Είναι ένας αμυντικός που ήταν πολύ γρήγορος και δυνατός, ενώ είχε ηγετικό ρόλο στην άμυνα όποιας ομάδας και να αγωνίστηκε. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπόκα Τζούνιορς. Από το 2004 ο αμυντικός από την Κόρδοβα (Αργεντινή) «περιπλανήθηκε» στην Ευρώπη και την Ιταλία. Αγωνίστηκε κατά σειρά στις Ίντερ, Ρόμα, Τζένοα και Τορίνο και είναι ένα κόσμημα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου στην Ιταλία.

3. Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (306 συμμετοχές σε Φιορεντίνα, Ρόμα και Ίντερ)

Το στιλέτο από το Σάντα Φε, ο μυθικός σκόρερ Γκαμπριέλ Μπατιστούτα βρίσκεται στην τρίτη θέση με 306 συμμετοχές σε ιταλικές ομάδες. Η καριέρα του ξεκίνησε στην Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, και συνέχισε στις αιώνιες αντιπάλους, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς. Από το 1992 και μετά αγωνίστηκε στην Ιταλία όπου υπέγραψε χρυσό συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα. Στη Φλωρεντία έμεινε μέχρι το 2000, όταν έφυγε για τις Ρόμα και Ίντερ. Αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2005 στην Αλ Αράμπι, αλλά είχε καταφέρει να δημιουργήσει τον μύθο του τόσο στην Ιταλία και τη Serie A αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

2. Ρομπέρτο Νέστορ Σενσίνι (353 συμμετοχές σε Ουντινέζε, Πάρμα και Λάτσιο) 

Ο επιβλητικός αμυντικός από το Σάντα Φε, Ρομπέρτο Νέστορ Σενσίνι είναι ο δεύτερος στο τραπέζι των κορυφαίων Αργεντινών που αγωνίστηκαν ως βασικοί στη Serie A με συνολικά 353 παιχνίδια. Έπαιξε σε ιταλικές ομάδες όπως η Ουντινέζε, η Πάρμα και η Λάτσιο για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, εκτός από το ξεκίνημα της όπου από το 1984 έως το 1989 ήταν ποδοσφαιριστής της Νιούλς Ολντ Μπόις.

1. Χαβιέρ Ζανέτι (589 συμμετοχές σε Ίντερ)

Ο Χαβιέρ Ζανέτι είναι ο παίκτης που δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Ο εμβληματικός αρχηγός της Ίντερ είναι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε ομάδα της Serie A, καθώς έχει παίξει σε συνολικά 589 αγώνες. Ήταν ο απόλυτος ήρωας της Ίντερ. Η δεξιά πλευρά της άμυνας των νερατζούρι βασίστηκε στην ύπαρξη ενός ποδοσφαιριστή με πολλή κίνηση και ο Ζανέτι ήταν ο κατάλληλος για να αγωνιστεί στην ομάδα του Μιλάνο. Ο Ζανέτι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Ίντερ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι τρίτος στον κατάλογο των τίτλων στην ιστορία της Serie A. Είναι ο απόλυτος μύθος της Ίντερ, ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ