Συγκινεί η ιστορία του μικρού Μουρτάζα που έγινε διάσημος όταν συνάντησε τον Μέσι (pics, vid)

Συγκινεί η ιστορία του μικρού Μουρτάζα που έγινε διάσημος όταν συνάντησε τον Μέσι (pics, vid)

Ο πιτσιρικάς που φορούσε πλαστικές σακούλες με το όνομα του Μέσι και τελικά συνάντησε το είδωλό του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας των επιθέσεων των Ταλιμπάν.

Ο Μουρτάζα, ο μπόμπιρας από το Αφγανιστάν, ο οποίος έγινε διάσημος για την αυτοσχέδια φανέλα του Λιονέλ Μέσι και στη συνέχεια γνώρισε το είδωλό του από κοντά, έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του στο νότιο Αφγανιστάν μετά από επίθεση Ταλιμπάν. Ο επτάχρονος Μουρτάζα έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2016, όταν η φωτογραφία του, στην οποία φορούσε μια πλαστική σακούλα, με μπλε και άσπρες ρίγες και το «Μέσι 10» ζωγραφισμένο στην πλάτη με μαρκοδόρο, έγινε viral…

Ο Μουρτάζα ζούσε με την οικογένειά του στην περιοχή της Jaghori της νότιας επαρχίας Γκαζνί, θεωρείται η ασφαλέστερη και πιο ήσυχη περιοχή τα τελευταία 17 χρόνια των συγκρούσεων, αλλά η σχετική ηρεμία έπαψε στις αρχές Νοεμβρίου, όταν οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην περιοχή, αναγκάζοντας πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού να φύγει για το καταφύγιο. «Μου λείπει το σπίτι μας στην Jaghori, εδώ δεν έχω μια μπάλα δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο ή να βγω έξω,» παραπονέθηκε ο νεαρός Efe στην Καμπούλ, όπου ο ίδιος και η οικογένειά του κατέφυγε για δύο βδομάδες. Ο Μουρτάζα, οι τους γονείς του και τα τέσσερα αδέλφια του, ζουν σε ένα μικρό δωμάτιο, κοινό με ένα γείτονα σε έναν από τους λόφους στα δυτικά της πρωτεύουσας!

https://www.youtube.com/watch?v=dyJVzXVB0aY

Τα μάτια του μικρού γεμίζουν με δάκρυα, όταν θυμάται ότι οι δύο φανέλες και η μπάλα που είχε υπογράψει ο Μέσι έμειναν πίσω στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.  «Τα άφησαμε πίσω στο Jaghori», είπε. «Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε μαζί επειδή φύγαμε το σπίτι τη νύχτα και η μαμά μου ζήτησε να αφήσω την μπάλα και τις φανέλες». Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απέσυραν τους εξεγερμένους από την περιοχή, αλλά η οικογένεια αποφάσισε να μην επιστρέψει στο χωριό.

Πριν από την εισβολή των Ταλιμπάν στην περιοχή το Νοέμβριο, η οικογένεια λάμβανε συνεχείς τηλεφωνικές απειλές λόγω της ξαφνικής φήμης του Μουρτάζα, είπε ο μεγαλύτερος αδελφός του, Humayoon Ahmadi, που είναι 17 ετών. «Αφότου ο Μουρτάζα συναντήθηκε με τον Μέσι στο Κατάρ, η κατάσταση έγινε περίπλοκη και ζούσαμε με το φόβο, επειδή οι άνθρωποι γύρω μας πίστευαν ότι ο Μέσι μας είχε δώσει πολλά χρήματα », δήλωσε συγκεκριμένα ο Ahmadi. Ο μικρός εξιστόρησε πώς μερικές φορές άγνωστοι προσπαθούσαν να εισβάλουν στο σπίτι, το σούρουπο και η οικογένεια λάμβανε απειλές. «Εξ’ αιτίας όλων αυτών, φοβόμασταν ότι μπορεί να τον απήγαγαν και πρακτικά ο Μουρτάζα ζούσε κλειδωμένος στο σπίτι και δεν πήγαινε στο σχολείο για δύο χρόνια,». Μέχρι που η κατάσταση έγινε αφόρητη και η οικογένεια πήρε το δρόμο της εξορίας στο Πακιστάν τον Μάιο του 2016, με την ελπίδα να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πάρε μαζί σου, εδώ δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει μόνο πόλεμος»!

Ωστόσο, το αίτημα για άσυλο απορρίφθηκε, μετά από μερικούς μήνες και ο Μουρτάζα με τους γονείς του και τα αδέλφια του αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο χωριό του, όπου έχουν πλέον εκτοπιστεί λόγω των συμπλοκών! Και δεν είναι οι μόνοι! Το τρέχον έτος και μόνο κάτι περισσότερο από 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη χώρα και ζουν σε δύσκολες συνθήκες, στηριζόμενοι κυρίως στην κρατική βοήθεια και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτή είναι η περίπτωση της οικογένειας του νεαρού οπαδού του Μέσι, ο οποίος πλέον εξαρτάται από έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση της γης και στην Καμπούλ συνεχίζει να ζει με τη βοήθεια συγγενών και ΜΚΟ. Δύο χρόνια αφότου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Λίο Μέσι, ο Μουρτάζα δεν έχει ξεχάσει μια υπόσχεση που του έδωσε ο Αργεντινός στο ταξίδι του στο Κατάρ. Ο Μέσι μου είπε ότι: «όταν θα είσαι λίγο μεγαλύτερος, θα τα φτιάξω τα πράγματα για σένα», θυμήθηκε ο μικρός, πριν αναφέρει ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή έκτοτε «Πάρε μαζί σου, εδώ δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει μόνο πόλεμος»! «Κάθε φορά που ακούει μια βόμβα ή έναν ήχο ενός πυροβολισμού, τρέχει να κρυφτεί κάτω από την ντουλάπα», εξήγησε η μητέρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ