Λιονέλ Μέσι: Τα γκολ και οι στιγμές που «διαψεύδουν» τον Πελέ! (vids)

Λιονέλ Μέσι: Τα γκολ και οι στιγμές που «διαψεύδουν» τον Πελέ! (vids)

Η δήλωση του Πελέ για τον «μονοδιάστατο» Μέσι και το αριστερό του, η σύγκριση με τον Μαραντόνα και τα γκολ και οι φάσεις που αποδεικνύουν ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου.

Πριν μερικές μέρες ο Πελέ παραχώρησε συνέντευξη στη Βραζιλία και αναφέρθηκε στο αιώνιο ερώτημα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος δεν κατονόμασε ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, αλλά αναφέρθηκε με κάπως υποτιμητικό τρόπο για τον Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας πως είναι ένας μονοδιάστατος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί μόνο το ένα πόδι και ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν πολύ καλύτερος.

«Αν με ρωτάς αν ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος παίκτης από τον Μέσι; Ναι, ήταν πολύ καλύτερος. Και οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Γιόχαν Κρόιφ ήταν επίσης καλύτεροι. Ήταν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές» ανέφερε αρχικά ο 78χρονος «θρύλος» της Βραζιλίας και συμπλήρωσε: «Πώς μπορείς να συγκρίνεις κάποιον που είναι καλός με το κεφάλι και σουτάρει με τα δύο πόδια, με κάποιον άλλον που χρησιμοποιεί μόνο το ένα πόδι, έχει μία δεξιότητα και δεν μπορεί να απειλήσει με το κεφάλι;» τόνισε ο Πελέ με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο για τον 31χρονο Αργεντινό.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την άποψη του Πελέ όσον αφορά τους κορυφαίους ή τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, όμως η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις διίστανται. Οι νεότεροι θα υποστηρίξουν τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι πιο… παλιοί θα προτιμήσουν ιερά «τέρατα» του παρελθόντος, όπως οι Μαραντόνα, Πελέ και Κρόιφ. Όσον αφορά τις συγκεκριμένες δηλώσεις όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά γκολ και αρκετές φάσεις που αποδεικνύουν πως ο μεγάλος Βραζιλιάνος κάνει λάθος για τον Μέσι και ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ένας ζωντανός θρύλος που μπορεί να σταθεί δίπλα σε τεράστια ονόματα της ιστορίας του αθλήματος.

To10.gr βρήκε γκολ και φάσεις του Μέσι που «διαψεύδουν» τα λεγόμενα του Πελέ ότι πρόκειται για έναν μονοδιάστατο ποδοσφαιριστή:  

Η εξαιρετική ντρίμπλα-κρέμασμα στον Αλμούνια

Σε αντίθεση με τη γνώμη του Πελέ, ο Μέσι έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολλούς τρόπους για να σκοράρει και να ντριμπλάρει, συμπεριλαμβανομένης της μυθικής ντρίμπλας στον τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Αλμούνια, σε αναμέτρηση για το Champions League.

Όταν ο Μέσι «έσπασε» τα άλατα του Μπόατενγκ

Για άλλη μια φορά στο Champions League, ο Μέσι έδειξε και πάλι την ποιότητά του και με μια ντρίμπλα που άφησε τον Μπόατνεγκ στο χορτάρι, νίκησε τον Νόιερ της Μπάγερν και έδωσε μια εκπληκτική στιγμή στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Το εκπληκτικό σόλο γκολ κόντρα στην Μπιλμπάο

Σε έναν τελικό για το Copa del Rey το 2015, ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε εκ νέου ότι σε ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη διαφορά και με ένα τρομερό σόλο σκόραρε κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το συγκεκριμένο μάλιστα κέρδισε και το βραβείο Πούσκας ως το κορυφαίο τέρμα της σεζόν.

Η εμφάνιση εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, και η ντρίμπλα στον Γκριεζμάν

Ήταν η τελευταία πινελιά που έχει προσθέσει στη συλλογή του και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους ποδοσφαιριστές. Ότι μπορεί να κάνει σε όλη την καριέρα του ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής το έκανε σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα που υπέφερε ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης και κυρίως ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Το γκολ που θύμισε Μαραντόνα κόντρα στη Χετάφε

Δεν μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το μεγάλο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χετάφε σε αγώνα για το Copa del Rey. Ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ξεφτίλισε την άμυνα της ισπανικής ομάδας και πέτυχε ένα γκολ ποίημα που θύμισε πολύ του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986. Όπως είπε και ο Πελέ είναι ένας μονοδιάστατος ποδοσφαιριστής.

Γκολάρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο… με το δεξί πόδι!

Ο Πέλε είπε ότι ο Μέσι είναι ποδοσφαιριστής που είναι γνωστός μόνο για την ικανότητα του με το αριστερό του πόδι. Επίσης ανέφερε πως σκοράρει μόνο με το καλό του πόδι. Για αυτό, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τη φανέλα της Αργεντινής εναντίον της Νιγηρίας σκόραρε τρομερό γκολ με το δεξί, και είχε υποψηφιότητα για ακόμα ένα βραβείο Πούσκας.

Γκολάρα και με το κεφάλι κόντρα στη Λα Κορούνια

Ο Πελέ μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Μέσι δεν κινείται καλά και κυρίως μίλησε για την ικανότητα του με το κεφάλι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ «καταρρίπτει» και αυτόν τον μύθο σκοράροντας το ένα από τα τρία γκολ του στο ματς της Μπαρτσελόνα στο Ριαθόρ κόντρα στην Λα Κοερούνια το 2015 με μακρινή κεφαλιά.

https://www.youtube.com/watch?v=NWOYWltrLF8

Τρομερή κεφαλιά-γκολ και σε τελικό του Champions League

Ενδεχομένως να είναι ένα από τα γκολ του Μέσι που έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Σε τελικό του Champions League, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκοράρει με πολύ δύσκολη κεφαλιά κάνει το 2-0 και δίνει το τρόπαιο στην Μπαρτσελόνα, στιγματίζοντας τον τελικό αλλά και την χρονιά συνολικά καθώς οι μπλαουγκράνα έκαναν το τρεμπλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ