Οταν ο Tracy McGrady πέτυχε 13 πόντους σε 33 δευτερόλεπτα (vid)

Οταν ο Tracy McGrady πέτυχε 13 πόντους σε 33 δευτερόλεπτα (vid)

To10.gr θυμάται μία από τις εκπληκτικότερες ατομικές παραστάσεις στην ιστορία του μπάσκετ, από έναν σπουδαίο αθλητή.

Ο Tracy McGrady γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1979 στην συνοικία Bartow της Florida. Η μητέρα του μόλις είχε τελειώσει το λύκειο, ενώ ο πατέρας του αν και νοιαζόταν βαθύτατα για τον γιο του – σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του McGrady – έλειπε πολύ συχνά από το σπίτι. Το γεγονός αυτό τους ανάγκασε να αναζητήσουν βοήθεια στο γειτονικό Auburndale – εκεί η γιαγιά του ανέλαβε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την ανατροφή του νεαρού Tracy. Σε πολύ μικρή ηλικία στράφηκε στον αθλητισμό, ανακαλύπτοντας σχετικά γρήγορα το έμφυτο ταλέντο με το οποίο τον είχε προικίσει η φύση. Το ερέθισμα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ, προήλθε από την οθόνη της τηλεόρασης. Μεγαλώνοντας παρακολουθούσε φανατικά τα κατορθώματα του Penny Hardaway με την φανέλα των Orlando Magic. Ο Hardaway μετατράπηκε αμέσως στον προσωπικό του ήρωα – ο πρωταγωνιστής μας πέρασε αρκετά βράδια στο γήπεδο προσπαθώντας να μιμηθεί τις κινήσεις του και εντέλει, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του.

Το πρώτο σημείο σταθμός ήταν το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η Adidas για αθλητές από τα σχολεία της περιοχής του. Οι εμφανίσεις του τράβηξαν το ενδιαφέρον αναρίθμητων scouter από κάθε γωνιά των Η.Π.Α. Ο McGrady κυριαρχούσε συστηματικά κόντρα στους συνομήλικους του – πράγμα που τον οδήγησε να απορρίψει τη υποτροφία του πανεπιστημίου του Kentucky (αφορούσε το baseball) και να δηλώσει συμμετοχή στο draft του 1997. Επιλέχθηκε στο νούμερο #9 από τους Toronto Raptors.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο T-mac εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς σκόρερ της Αμερικάνικης λίγκας, ενώ παράλληλα αποτελούσε σταθερά έναν από τους βασικούς υποψήφιους για το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας. Βέβαια η σπουδαία επαγγελματική του πορεία –  γεμάτη από ατομικές διακρίσεις (7 φορές All star, 7 συμμετοχές στην πρώτη πεντάδα του ΝΒΑ) – χαρακτηρίζεται συνολικά από ένα τεράστιο «εάν». Τι θα συνέβαινε εάν δεν αντιμετώπιζε τόσους πολλούς τραυματισμούς, που θα τον κατατάσσαμε σήμερα εάν το κορμί του άντεχε στην καταπόνηση του απαιτητικού προγράμματος του ΝΒΑ.

Σε κάθε περίπτωση η κορυφαία ίσως στιγμή της καριέρας του, συνέβη στις 9 Δεκεμβρίου του 2004, σε έναν αγώνα απέναντι στους San Antonio Spurs. Ο πρωταγωνιστής μας (αγωνίζεται με την φανέλα των Houston Rockets) κατάφερε κάτι που μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού – σκόραρε 13 ολόκληρους πόντους σε μόλις 33 δευτερόλεπτα, οδηγώντας την ομάδα του σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο απίστευτες ανατροπές, στην ιστορία του αθλήματος. Στο πέρασμα των ετών, η εν λόγω μαγική του παράσταση έχει λάβει θρυλικές διαστάσεις στους κόλπους της παγκόσμιας μπασκετικής κοινωνίας. Έκτοτε δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα που έστω να πλησιάζει το τρομακτικό του επίτευγμα. Οι αντιδράσεις των αντιπάλων του είναι νομίζω ενδεικτικές. Απολαύστε τον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ