Από την αμφισβήτηση, στο απόλυτο «μυαλό» του Παναθηναϊκού

Από την αμφισβήτηση, στο απόλυτο «μυαλό» του Παναθηναϊκού

Ο Έργκους Κάτσε ξεκίνησε τη σεζόν βλέποντας τον εαυτό του να... υποβιβάζεται σε πέμπτη επιλογή για τα χαφ. Πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και ο Αλβανός μετράει, στα πέντε τελευταία παιχνίδια, δύο γκολ και δύο ασίστ.

Το ξεκίνημα της χρονιάς μόνο ιδανικό δεν το έλεγες για τον ίδιο. Αμφισβήτηση, προβληματισμός, πάγκος εξέδρα, ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Ο Έργκους Κάτσε δεν περνούσε και τις καλύτερες μέρες της καριέρας του. Έχασε τη θέση που στο τελευταίο τετράμηνο της περσινής σεζόν είχε κερδίσει.

Ο Δώνης είχε πρώτες επιλογές τον Κουρμπέλη, τον γιο του, Χρήστο, τον Τζανδάρη, ακόμα – ακόμα και τον Στάικο, που τον χρησιμοποιούσε ως αλλαγή. Ο Κάτσε, στην πεντάδα των μεσαίων του άξονα, ερχόταν… πέμπτος. Χωρίς υπερβολή. Κι ας είχε δείξει σπουδαία δείγματα όσο είχε αγωνιστεί την περσινή σεζόν. Η δουλειά του στην προπόνηση δεν ήταν αυτή που περίμενε ο προπονητής του.

Όμως ο Αλβανός χαφ ήξερε περισσότερο από κάθε άλλον στο ρόστερ πως ο Δώνης είναι ένας δίκαιος προπονητής. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Γνώριζε ο Κάτσε, καλύτερα απ’ τον καθένα, πως όταν δείξει αυτά που θέλει και αυτά που περιμένει ο Δώνης από εκείνον, θα τον βάλει στην ενδεκάδα. Άλλωστε ο Δώνης τον διάλεξε. Εκείνος πίεσε για να παραμείνει ο ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό. Και όλα ήταν στα δικά του πόδια.

Μετά το πρώτο διάστημα, που ο Κάτσε ήταν εκτός πλάνων, ήρθε κι ένας τραυματισμός να τον αφήσει ακόμα πιο πίσω. Ούτε τότε το έβαλε κάτω. Γνώριζε ότι αν εκείνος επιστρέψει υγιής και βρει τη φόρμα του, θα κερδίσει όχι μόνο μια θέση, αλλά και έναν σημαντικό ρόλο στην ενδεκάδα. Όπως κι έγινε.

Ποια μέρα ήταν η… κομβική; Η 11η Νοεμβρίου. Στο Φάληρο, κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί ο Κάτσε μπαίνει στην ενδεκάδα για δεύτερη φορά στη σεζόν. Από την 3η αγωνιστική και στο ματς στη Λάρισα πέρασαν 7 αγωνιστικές για να εμφανιστεί και πάλι με φανέλα βασικού. Και ετούτη την ευκαιρία δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Το γκολ του είναι για… highlights. Μια οβίδα, που στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι και φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ήταν η στιγμή που άλλαξαν τα πάντα για τον Αλβανό.

Ακολουθεί το 5-1 με τον Απόλλωνα. Ο Κάτσε δίνει την ασίστ στον Μακέντα στο 2-0, με μια υπέροχη κάθετη πάσα. Μεσολαβεί το ματς στον Άρη και ακολουθεί αυτό στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, στο οποίο ο Αλβανός είναι ο μοναδικός που διασώνεται από το… ναυάγιο του Παναθηναϊκού. Κι έρχεται αυτό της Κυριακής με τον Ατρόμητο, στο οποίο ο Κάτσε με μια μαγική, διαγώνια, 40αρα μπαλιά βρίσκει τον Μακέντα εκεί ακριβώς που χρειάζεται για να έρθει το γκολ της νίκης.

Οι συμπαίκτες του, Μακέντα και Μουνιέ, τον αποθεώνουν. Κάνουν λόγο για τον Ινιέστα και τον Τσάβι της Αλβανίας. Ο Αλβανός ήταν υπέροχος σε όλο το ματς, πάτησε όλο το γήπεδο, ήταν εξαιρετικός αμυντικά και επιθετικά. Ο κορυφαίος του γηπέδου. Στους πέντε τελευταίους αγώνες μετράει δύο γκολ και δύο ασίστ. Και πλέον δεν νιώθει, αλλά είναι πολύτιμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ