Όταν ο Σπανούλης αναδεικνύεται MVP στην Euroleague (vids)

Όταν ο Σπανούλης αναδεικνύεται MVP στην Euroleague (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε MVP της 14ης αγωνιστικής της Euroleague, πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Γκραν Κανάρια και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου για 5η φορά στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους κορυφαίους (ίσως και ο κορυφαίος) παίκτες στην ιστορία της Euroleague, με σπουδαία επιτεύγματα, τίτλους και διακρίσεις. Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γκραν Κανάρια ο αρχηγός των ερυθρόλευκων πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση και σημείωσε ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Συγκεκριμένα ο 36χρονος γκαρντ κατέγραψε την κορυφαία του φετινή επίδοση σε ranking με τις 31 μονάδες απέναντι στη Γκραν Κανάρια, όπου σε 21 λεπτά είχε 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 3/3 βολές. Πήρε 4 ριμπάουντ, είχε 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, και κέρδισε 3 φάουλ. Όπως είναι φυσιολογικό με τα στατιστικά αυτά δεν γινόταν να χάσει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής κάτι που έγινε πράξη με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων της 14ης στροφής της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν και η πέμπτη φορά που αναδεικνύεται MVP μιας αγωνιστικής στην ερυθρόλευκη καριέρα του στη Euroleague, ενώ έχει αναδειχθεί άλλη μία φορά ως παίκτης του Παναθηναϊκού σε αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2005-06 με έχοντας 32 αξιολόγηση με 28 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη.

Οι πέντε φορές που ο Σπανούλης έχει MVP με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

Ο Σπανούλης είχε αναδειχθεί MVP της 8ης αγωνιστικής τη σεζόν 2013-14, όπου αγωνιζόταν πια με τα χρώματα του Ολυμπιακού, όταν απέναντι στη Μπάγερν στο Μόναχο είχε 29 ranking και 24 πόντους (8/12 σουτ) και 7 ασίστ.

Στην ίδια σεζόν τότε στο TOP 16 όμως, ο Kill Bill κατέγραψε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην Ευρωλίγκα με 39 ranking. Απέναντι στη Φενέρ είχε 28 πόντους (5/7 δίποντα και 4/8 τρίποντα) και 9 ασίστ και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στη νίκη επί της ομάδας του Ομπράντοβιτς με 95-82.

Τη σεζόν 2016/17, τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague πάλι απέναντι σε τούρκικη ομάδα και πιο συγκεκριμένα στην Εφές αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής καθώς είχε 26 ranking. Σε 26 λεπτά είχε 17 πόντους (5/9 σουτ) και 9 ασίστ. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 90-66 και ο Σπανούλης είχε σπάσει και το φράγμα των 3000 πόντων στη διοργάνωση.

Την τελευταία φορά που αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής πριν την αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια ήταν η περσινή σεζόν (2017-18) στην 23η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Βαλένθια και επικράτησε με 90-80. Ο Σπανούλης σημείωσε αξιολόγηση 29 απέναντι στις νυχτερίδες, έχοντας σημειώσει 25 πόντους (9/13 δίποντα και 1/3 τρίποντο) και έχοντας μοιράσει 9 ασίστ.

Και φυσικά η τελευταία χρονικά φορά που αναδείχτηκε MVP ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι απέναντι στην Γκραν Κανάρια την Πέμπτη, όπου οι ερυθρόλευκοι νίκησαν εύκολα με 98-77 και ο Σπανούλης έκανε ranking 31, καθώς σε μόλις 21 λεπτά είχε 21 πόντους με 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα 3/3 βολές και παράλληλα μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα λάθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ