Απίθανο στατιστικό: Το 49% των παικτών της Γιουνάιτεντ μετά τον Β’ Παγκόσμιο, προέρχονται από την ακαδημία της! (pics)

Απίθανο στατιστικό: Το 49% των παικτών της Γιουνάιτεντ μετά τον Β’ Παγκόσμιο, προέρχονται από την ακαδημία της! (pics)

Ένα απίστευτο στατιστικό στοιχείο έφερε στο φως η συμμετοχή του Ταχίτ Τσόνγκ στο ματς Κυπέλλου με την Ρέντινγκ, με τον 19χρονο Ολλανδό να γίνεται ο 229ος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, από τους 464 που έχουν αγωνιστεί συνολικά στην πρώτη ομάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με τη νίκη 2-0 επί της Ρέντινγκ στο «Όλντ Τράφορντ» ωστόσο υπήρξε ένα γεγονός που επισκίασε (θετικά) το ματς και την (πέμπτη σερί) νίκη της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στο 62ο λεπτό του παιχνιδιού, ο 19χρονος Ολλανδός εξτρέμ, Ταχίτ Τσονγκ πέρασε στο παιχνίδι αντί του Χουάν Μάτα, πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» και έγινε ο 229ος ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και καταγράφει έστω και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο Τσονγκ που είχε ακολουθήσει το καλοκαίρι την ομάδα στα φιλικά που έδωσε στις ΗΠΑ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του και το εντυπωσιακό είναι πως από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου κι έπειτα, εδώ και 74 χρόνια σχεδόν δηλαδή, 464 παίκτες έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ. Ο Τσονγκ έγινε ο 229ος κάτι που σε ποσοστά σημαίνει πως το 49%, σχεδόν οι μισοί δηλαδή, προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους…

https://twitter.com/AcademyManUtd/status/1081553075758923776

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ