Οι 200 λάμπες που δεν άναψαν (vids)

Οι 200 λάμπες που δεν άναψαν (vids)

Παρατηρήσεις με αφορμή την επιβλητική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Χίμκι.

«Από τις 200 λάμπες που δεν άναψαν, κάθε αποτυχία με δίδαξε κάτι που μπορούσα να ενσωματώσω στην επόμενη προσπάθεια». Η φράση ανήκει στον διάσημο εφευρέτη Τόμας Έντισον, ο οποίος σύμφωνα με τον θρύλο είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει 200 φορές το λαμπτήρα πυρακτώσεως, πριν τελικά να τα καταφέρει.

Ο εν λόγω τρόπος σκέψης, μοιάζει αρκετά με αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως εμπειρία – την διαδικασία δηλαδή με την οποία γινόμαστε σοφότεροι και μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε στη συνέχεια της ζωής μας. Από ότι φαίνεται λοιπόν, ο Ολυμπιακός διδάχθηκε από την ήττα απέναντι στην Darussafaka, καθώς άπαντες στον σύλλογο δείχνουν να έχουν πλέον καταλάβει ότι απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση, στους αγώνες με τους θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για τέτοιου είδους ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Τα πάντα βέβαια ξεκινούν από το πνευματικό επίπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κανείς δεν υστέρησε στα μετόπισθεν, με τις κόκκινες αμυντικές δαγκάνες να εγκλωβίζουν κυριολεκτικά την ταλαντούχα αλλά ελλιπέστατη Χίμκι. Οι μόλις 51 πόντοι περιγράφουν γλαφυρά την αφήγηση της αναμέτρησης. Επιπλέον επανεμφανίστηκε μετά από καιρό η γνωστή επιθετική πολυφωνία, που χαρακτηρίζει κάθε αληθινά εντυπωσιακή νίκη των Πειραιωτών. Πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι 20 assists αποτελούν μια πραγματικά αξιοζήλευτη συγκομιδή. Ο Milutinov κυριάρχησε για άλλη μια φορά κάτω από τις δύο μπασκέτες και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, επιβεβαίωσε την σταδιακή ανοδική του πορεία στο rotation του David Blatt.

Η skip πάσα στην αδύνατη πλευρά είναι εκπληκτική – προηγείται το εξαιρετικό διάβασμα της πρόθεσης των Ρώσων, να δώσουν βάθος στα μετόπισθεν με τον Green. Ο Βεζένκοφ αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη μονάδα και αργά ή γρήγορα, θα εξασφαλίσει τα λεπτά συμμετοχής που του αντιστοιχούνε. Αναμφίβολα μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Το pick n roll με αιχμή του δόρατος τον Milutinov, εκτελέστηκε ξανά στην εντέλεια, με τους γηπεδούχους να έχουν πια αναπτύξει την κατάλληλη χημεία, ώστε να τρέχουν με συνέπεια αυτές τις δράσεις απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.

Εδώ ένα πολύ ωραίο play από τον Blatt, μετά το time out. Ο Παπανικολάου ανεβαίνει τάχιστα στην περιφέρεια, χρησιμοποιώντας το φοβερό screen του Milutinov. Τα screens του Σέρβου αποτελούν μεγάλο ατού για την επίθεση των Ερυθρολεύκων – ο τρόπος που τοποθετεί το κορμί του, είναι ώρες ώρες υποδειγματικός.

Για το τέλος, μια από τις όμορφες επιθέσεις των νικητών. Ο Σπανούλης εφορμά προς τα μέσα, έπειτα από το εισαγωγικό screen του LeDay – αντιδρά σωστά στην παγίδα που πλησιάζει και πασάρει στον Goss. Ο τελευταίος επιτίθεται αμέσως στην κακή close out άμυνα του Markovic, εκτελεί ένα μισό drive και πασάρει στον αμαρκάριστο Παπανικολάου που περιμένει στο τρίποντο. Η άμυνα της Χίμκι βρίσκεται σε πανικό – παρατηρείστε πως μόλις η μπάλα φύγει από τα χέρια του Σπανούλη, δύο Ρώσοι μένουν κολλημένοι επάνω στον Πρίντεζη. Επιπλέον προσέξτε την πανέξυπνη κίνηση του LeDay – ο Αμερικανός ρολάρει προς το καλάθι και στήνει ένα μικρό blocking screen στον Crocker, το οποίο εν τέλει απελευθερώνει τον συμπαίκτη του στην περίμετρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ