Η τρομερή επίθεση των Warriors (vids)

Η τρομερή επίθεση των Warriors (vids)

Κόντρα στου Pelicans, τέσσερα από τα συνολικά εννιά εύστοχα τρίποντα του Curry προέρχονται από παραλλαγές του ίδιου play.

Πολλά και διάφορα συμβαίνουν καθημερινά στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ – εμείς όμως θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με την επίθεση των Golden State Warriors, εξετάζοντας ορισμένα από τα στοιχεία που την καθιστούν τόσο επικίνδυνη. Οι Πολεμιστές διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα να «μασκαρεύουν» τις δράσεις που αποφασίζουν να τρέξουν, αποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις πραγματικές τους προθέσεις από τον αντίπαλο.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το περίφημο Low Post Split –ένα play που χρησιμοποιούν συστηματικά την τελευταία πενταετία. Ένας από τους δύο ψηλούς (Durant/Green) υποδέχεται την μπάλα με πλάτη στο καλάθι, ενώ ταυτόχρονα οι guards εκτελούν μια σειρά κινήσεων στην περιφέρεια ώστε να απελευθερωθούν για κάποιο ελεύθερο σουτ τριών πόντων. Πρωταγωνιστής μας θα είναι ο Stephen Curry, ο οποίος εδώ στήνει ένα back screen στον Durant – μια δράση που σε γενικές γραμμές σημαίνει πως οι Warriors επιθυμούν να ποστάρουν τον KD, απέναντι σε κοντύτερο αντίπαλο. Ο Curry βέβαια ανεβαίνει στην περίμετρο χρησιμοποιώντας το pin down screen του Looney και ευστοχεί για τρεις.

 

Στις αρχές της τρίτης περιόδου το play επαναλαμβάνεται αυτούσιο – μόνο που αυτή τη φορά ο Curry δεν έχει χρόνο να εκτελέσει, εξαιτίας της καλής άμυνας του Payton. Παρόλα αυτά ο Randle φοβάται τόσο πολύ το τρίποντο, που αφήνει τον Green εντελώς αμαρκάριστο για να συμμετάσχει στην ομαδική προσπάθεια αναχαίτισης του Steph. Στο επόμενο στιγμιότυπο οι τρεις αμυντικοί των Pelican γνωρίζουν ακριβώς τι πρόκειται να επακολουθήσεις, όμως μοιάζουν ανήμποροι για οποιαδήποτε αντίδραση.

 

Ο Randle κατάφερε να παρενοχλήσει κάπως τον πρωταγωνιστή μας στην τελευταία φάση. Κατά συνέπεια, το Golden State μεταφέρει την δράση στην άλλη πλευρά του γηπέδου – υποθέτω, έτσι για πλάκα.

 

Προσέξτε τώρα την παρακάτω επίθεση. Ο Curry δεν χρησιμοποιεί αμέσως το Pin down screen – αντίθετα κόβει προς την άλλη πλευρά του παρκέ, μακριά από τον Durant. Η κίνηση του υποδηλώνει, πως πιθανότατα oι Warriors αποφάσισαν να απομονώσουν τον KD απέναντι στον Davis. Τα φαινόμενα φυσικά απατούν – ο Steph τρέχει κατά μήκος του τόξου, δέχεται ένα διπλό screen και σουτάρει για τρεις. Ο Αμερικανός super star ολοκλήρωσε τον αγώνα με 41 πόντους και 9 εύστοχα τρίποντα. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη για την υπόλοιπη λίγκα – φανταστείτε απλώς τον DeMarcus Cousins, ως τελικό αποδέκτη του play που κουβεντιάζουμε τόση ώρα. Ποιον να πρωτομαρκάρεις ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ