Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και… άλλοι 9 ‘Ελληνες wonderkids

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και… άλλοι 9 ‘Ελληνες wonderkids

Με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά, to10.gr θυμάται 10 Έλληνες wonderkids που έκαναν τη χώρα τους περήφανη.

Η Ελλάδα αν και αποτελεί μια μικρή χώρα, τόσο εκτασιακά όσο και πληθυσμιακά έχει βγάλει κατά καιρούς άφθονο ταλέντο στον αθλητισμό. Μερικοί εξ αυτών άργησαν να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους, ενώ άλλοι τράβηξαν όλα τα φώτα πάνω τους πριν καλά-καλά συμπληρώσουν μια εικοσαετία ζωής. Στο παρακάτω κείμενο θα ρίξουμε μια ματιά σε ελληνικά ταλέντα που δεν είχαν τόση υπομονή και πρόλαβαν να λάμψουν από… νωρίς.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Τελευταίος χρονικά των Ελλήνων wonderkids, ο Στέφανος δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Το 2018 έκανε το μεγάλο του break στη διεθνή σκηνή, όταν κατάφερε να κερδίσει τους Τζόκοβιτς και Άντερσον, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του Rogers Cup. Το 2019 κατέκτησε το NextGen ATP Finals στο Μιλάνο, ενώ φέτος βρίσκεται στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, έχοντας αποκλείσει τον ζωντανό θρύλο του τένις, Ρότζερ Φέντερερ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Από τις εγκαταστάσεις του Φιλαθλητικού στα παρκέ του NBA. H ακραία μετάβαση του Greek freak δεν φαίνεται να τον επηρέασε καθόλου και ήδη έχει κάνει το όνομά του γνωστό πέρα από τον Ατλαντικό. Φορώντας τη φανέλα των Μιλγκουόκι Μπακς, ο Giannis έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέμματα του NBA πάνω του και δεν είναι περίεργο που πλέον είναι το φαβορί να οδηγήσει την Ανατολή ως αρχηγός στο φετινό All Star Game.

Παναγιώτης Ρέτσος

Νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού, βασικός από τα 18 στην ομάδα του Πειραιά και έπειτα μεταγραφή 22 εκατομμυριών ευρώ για τη Bundesliga και τη Λεβερκούζεν. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να υπερηφανεύεται πως όλα αυτά τα πέτυχε μέσα σε 20 χρόνια ζωής και αν μείνει μακριά από τραυματισμούς το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο μεγαλύτερος αθλητής στην ενόργανη γυμναστική είναι Έλληνας. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ολόκληρη συλλογή χρυσών μεταλλίων στο άθλημα που του… ανήκει και δεν δείχνει πρόθυμος να σταματήσει. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, τέσσερα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό (το πρώτο στην ηλικία των 21),θέση στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Ρίο και συνολικά ο αριθμός μεταλλίων σταματά στα…12 χρυσά σε όλες τις διοργανώσεις.

Βλάσσης Μάρας

Πραγματικά η ενόργανη γυμναστική αποτελεί… ελληνική υπόθεση. Ο Βλάσσης Μάρας υπήρξε κορυφαίος αθλητής από τα 16 του και μέχρι τα 19 κατάφερε να κερδίσει 2 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 1 σε Ευρωπαϊκό και ένα χάλκινο σε Πανευρωπαϊκούς εφήβων, Το 2010 έγινε ο πρώτος αθλητής στο μονόζυγο που συμπλήρωσε 5 ευρωπαϊκά μετάλλια.

Ευθύμης Ρεντζιάς

Μεταγραφή ρεκόρ για χάρη του μόλις στα 16, ενώ στα 20 βρισκόταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, επιλεγμένος στα draft του Nba. Ο θηριώδης center με ύψος 2.12 εκ. αγωνιζόταν για μια 5ετία με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ενώ τη σεζόν 2002-2003 πέρασε και από τους 76ers, επιστρέφοντας για χάρη τους στην Αμερική. Η καριέρα του διανθίστηκε με σημαντικές διεθνείς κατακτήσεις, με πρώτη από όλες το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Πύρρος Δήμας

Μόλις στα 21, ο Πύρρος Δήμας έφερε τον τίτλο του ολυμπιονίκη στην άρση βαρών. Οι επιτυχίες του δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Έλληνα βορειοηπειρώτη να κατακτά συνολικά 3 χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Βαρκελώνη 1992, Σίδνεϊ 1996, Ατλάντα 2000) αλλά και ένα χάλκινο στους Θερινούς της Αθήνας. Μαζί με τον Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου είναι οι μόνοι Έλληνες αρσιβαρίστες που κέρδισαν το χρυσό Ολυμπιακούς Αγώνες 3 φορές.

Ηλίας Ηλιάδης

Ο Ηλίας Ηλιάδης αποτελεί τον δεύτερο νεότερο ολυμπιονίκη στην ιστορία του τζούντο, μετά τον Τζαρτζίλ Ζβιανταούρι. Σίγουρα ο πιο πετυχημένος Έλληνας στο συγκεκριμένο άθλημα, απαριθμεί συνολικά 13 μετάλλια, 8 εξ αυτών χρυσά.

Μιλτιάδης Τεντόγλου

Κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών το 2017, κάνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 20, «πετώντας» στα 8.30 μέτρα. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2018, ο Τεντόγλου παρουσίασε το ταλέντο του και στην Ευρώπη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος αλλά και τον τίτλο του νεότερου Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης στίβου στην ιστορία.

Μιχάλης Μουρούτσος

Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, ο Μιχάλης Μουρούτσος σε ηλικία μόλις 20 ετών ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στο άθλημα του Ταε Κβο ντο. Μάλιστα, αυτή η επιτυχία του έδωσε τον τίτλο του πρώτου που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα. Το 2004 στην Αθήνα προσπάθησε να επαναλάβει το επίτευγμά του, όμως τελικά βγήκε 5ος στην τελική κατάταξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ