Ένα (ακριβό) τανκ που βάζει γκολ

Ένα (ακριβό) τανκ που βάζει γκολ

Ο Εζεκίελ Πόνσε πήρε… μπρος και δεν σταματά να σκοράρει –Ολα τα δεδομένα για το συμβόλαιο του και την μεγαλύτερη επένδυση που καλείται να κάνει η ΑΕΚ.

Τον Μάρτιο θα γίνει 22 ετών. Στην ΑΕΚ βιώνει την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και δείχνει ότι πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Για τα καλά μάλιστα. Ο Εζεκίελ Πόνσε μετρά 12 γκολ ήδη μέχρι σήμερα και… συνεχίζει. Μέσα στο 2019 μετρά 5 γκολ και έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ το νέο έτος.

Δύο γκολ στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ένα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ένα με τον Κισσαμικό στα Χανιά για το Κύπελλο. Μαζί με αυτά προσθέστε και 4 ασίστ και πολλή δουλειά στο πρέσινγκ και σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού που δεν φαίνονται στους αριθμούς. Για αυτό τον καθιστούν υπερπολύτιμο για την ΑΕΚ.

Πέρυσι με την Λιλ είχε 3 γκολ και 1 ασίστ σε 32 ματς, μία χρονιά πριν με την φανέλα της Γρανάδα είχε 2 γκολ και 1 ασίστ σε 27 ματς. Πλέον, έχει ξεπεράσει και την σεζόν 2015/16 όταν με τους μικρούς της Ρόμα και την πρώτη ομάδα είχε 10 γκολ και 4 ασίστ σε μια χρονιά όμως με τραυματισμό.

Ο Πόνσε υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρόμα, στις 31 Αυγούστου του 2015 με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2020. Τούτο σημαίνει ότι από το καλοκαίρι μπαίνει στο τελευταίο έτος της συνεργασίας του με την ιταλική ομάδα. Και κατ΄ επέκταση, τον Ιανουάριο του 2020, αποκτά το δικαίωμα να υπογράψει σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

Η ΑΕΚ θα ήθελε πολύ να τον έχει δικό της. Η συμφωνία για αγορά του αγορά deal με δόσεις. Πέντε τον αριθμό. 2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι και άλλο 1 εκατ. ευρώ κάθε εξάμηνο μέχρι να φτάσει τα 6 εκατ.ευρώ για το 70% ή τα 7 εκατ.ευρώ για το 85%.

Όμως δεν είναι το μόνο ζήτημα που καλείται να λύσει η ΑΕΚ. Ο Πόνσε έχει συμβόλαιο 1.2 εκατ.ευρώ κάθε χρόνο με την Ρόμα να πληρώνει από κοινού με την ΑΕΚ μισά-μισά. Έτσι ο Αργεντίνος φορ δεν έχει λόγο να… πέσει. Κάθε άλλο, ίσως ζητήσει να ανέβει σε ενδεχόμενο που η ΑΕΚ τον θέλει. Το συμβόλαιο είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της ΑΕΚ, αν αναλογιστούμε ότι ο Μάρκο Λιβάγια έχει 800.000 ευρώ και είναι το «ταβάνι» της.

Όμως στην υπόθεση Πόνσε υπάρχει και το ζήτημα της ηλικίας, της μεταπώλησης, της αξίας στην αγορά. Αν η ΑΕΚ τον κάνει δικό της το καλοκαίρι και τα βρουν σε όλα με Ρόμα και ποδοσφαιριστή, τότε θα έχει στο ρόστερ της έναν 22χρονο για τον οποίο οι προοπτικές είναι τεράστιες. Πολύ μεγαλύτερες από τα 6-7 εκατ.ευρώ για την αγορά και το συμβόλαιο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ