Και η λίστα μεγαλώνει…

Και η λίστα μεγαλώνει…

Γίνεται πλέον παράδοση. Μετά από κάθε ματς του Ολυμπιακού έρχεται και η αναγνώριση από τον αντίπαλο. Η καλύτερη ομάδα, η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα είναι ο Ολυμπιακός και αυτό το λένε και οι άλλοι.

Είναι δύσκολο στο ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει παραδοχή ανωτερότητας. Πόσο δε μάλιστα στα υψηλά σκαλοπάτια του ποδοσφαίρου μας. Όλα τα χρόνια όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε συχνά-πυκνά, κυρίως προς το τέλος της σεζόν υπήρχαν πρωταγωνιστές από τους βασικούς αντιπάλους του που παραδέχονταν την διαφορά των ομάδων.

Μετά βεβαίως συνεχιζόταν η γνωστή «καραμέλα» κατά του Ολυμπιακού που συνήθως τελείωνε τα πρωταθλήματα με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορά όσον αφορά την κορυφή. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος, βρίσκεται μάλιστα στο -8 από τον ΠΑΟΚ που είναι «αγκαλιά» με τον τίτλο. Παρόλαυτα το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτό που γνωρίζει την αναγνώριση από τους αντιπάλους του.

Μην περιμένετε βεβαίως να πει ο Λουτσέσκου πως ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα. Ακόμη και αν δεν ήταν ο Λουτσέσκου που τα βλέπει όλα από την δική του… εκκεντρική πλευρά, λογικό να μην το δέχεται. Όλο και περισσότερο όμως αναγνωρίζουν το αυτονόητο. Αυτό που κάνει μπαμ βλέποντας τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Πως η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια σε σχέση με την εικόνα και το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα και ακόμη και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα που βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΟΚ αυτό δεν αλλάζει. Θα αλλάξει μόνο αν ο Ολυμπιακός στα 13 ματς που απομένουν σταματήσει να παίζει την καλύτερη μπάλα.

Για τον Ολυμπιακό και την δουλειά που κάνει ο Μαρτίνς φτιάχνοντας γρήγορα μια ομάδα που είναι απόλαυση να την παρακολουθείς εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια τόσο ο Γκατούζο όσο και ο Σετιέν. Οι δύο προπονητές δηλαδή που τον αντιμετώπισαν στο Γιούροπα Λιγκ.

Και αν στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο, γιατί εδώ είμαστε… Ελλαδιστάν, ήδη όλο και περισσότεροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μας λένε το αυτονόητο. Όπως χθες ο Παράσχος αλλά και ο βοηθός του.

Όπως πριν λίγες μέρες ο Ράσταβατς της Ξάνθης, όπως είχε προηγηθεί ο Δώνης, ο Δέλλας και ο Χάβος.

Ας θυμηθούμε όμως τι έχουν πει για τον Ολυμπιακό μερικοί από τους αντιπάλους των Πειραιωτών:

Γκουτσίδης (βοηθός Παράσχου): Η προσπάθεια των παιδιών ήταν πολύ καλή. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πιο καλό ποδόσφαιρο. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Παράσχος: Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, ειδικά στο πρώτο τέταρτο. Ήταν πάρα πολύ καλός. Μπορώ να πω ότι είναι η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ταχύτατη ομάδα που τρέχει και πιέζει σε όλο το 90λεπτο. Ήταν πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε στον ρυθμό του. Θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλός.

Δώνης: Έχω δει όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος.

Δέλλας: Σήμερα ήρθαμε εδώ σε ένα γήπεδο που πάντα δυσκολεύει όλες τις ομάδες απέναντι σε μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα που την θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης.

Ράσταβατς: Η διαφορά για εμάς ήταν στο επίπεδο της επιθετικότητάς μας. Είναι δύσκολο να αμύνεσαι καλά και να επιτίθεσαι ανάλογα. Για εμάς ήταν σκληρό και δύσκολο να τους κρατήσουμε μακριά.

Χάβος: Όσον αφορά στο σημερινό ματς, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα ερχόταν με το πόδι στο γκάζι. Ξέρουμε ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ