Focus στον Τουπάν και τον Τίμα (vid)

Focus στον Τουπάν και τον Τίμα (vid)

Η απόδοση του Γάλλου και η συμμετοχή του Ισπανού στην άνετη νίκη των ερυθρόλευκων επί της Κύμης.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα την μπουγάδα απέναντι στην μαχητική Κύμη και πλέον, ετοιμάζεται για το σπουδαίο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σε γενικές γραμμές, οι παίκτες του David Blatt εμφανίστηκαν κάπως χαλαροί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, επιτρέποντας στον αντίπαλο τους να μείνει κοντά στο σκορ και να ελπίζει για την έκπληξη. Βέβαια μεταξύ μας, το γεγονός αυτό είναι λιγάκι αναμενόμενο – οι μπασκετμπολίστες δεν είναι ρομπότ. Προφανώς θα φροντίσουν να διαφυλάξουν τις δυνάμεις τους, στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Το πρόγραμμα είναι ήδη αρκετά απαιτητικό. Άλλωστε η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο μονομάχους, ήταν εκ προοιμίου δύσκολο να καλυφθεί. Μόλις οι Ερυθρόλευκοι αύξησαν την αμυντική ένταση στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, καθάρισαν σχετικά άνετα τον αγώνα.

https://streamable.com/1onyg

Σίγουρα τέτοιοι άκοποι πόντοι στον αιφνιδιασμό – ύστερα μάλιστα από δικό σου καλάθι – αν μη τι άλλο, δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης. Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση η ζημιά είναι μικρή. Είναι σχεδόν αδύνατο για την αξιόλογη Κύμη, να κοντράρει τους Πειραιώτες. Τέτοιου είδους περιστατικά, χρησιμεύουν περισσότερο για να γκρινιάζουν οι προπονητές και να κρατάνε σε εγρήγορση τους αθλητές τους. Νομίζω πως τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι δύο.

  • Η απόδοση του Axel Toupane. Ο Γάλλος wing αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για το νέο εγχείρημα του Ολυμπιακού, καθώς οι 3 + D δεξιότητες που φέρνει στο τραπέζι είναι πραγματικά δυσεύρετες στο σύγχρονο μπάσκετ.

 

https://streamable.com/zf4d3

 

Στο δεύτερο στιγμιότυπο, προσέξτε πόσο όμορφα διαβάζει τη πρόθεση του προσωπικού του αμυντικού και με το body shake τον πετάει εκτός φάσης, κόβοντας προς την ρακέτα για το εντυπωσιακό κάρφωμα. Επιπλέον οι δημιουργικές του ικανότητες μπορεί μέχρι στιγμής να «πετάνε» κάτω από τα ραντάρ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανύπαρκτες. Ο Toupane έχει αποδείξει πολλάκις, ότι δουλεύει εξαιρετικά το πλάγιο pick n roll με αποδέκτες το δίδυμο Milutinov/LeDay.

 

https://streamable.com/y1hgi

 

  • Ο David Blatt προσπαθεί διακαώς να εμπλέξει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό τον Τίμα, στην ροή της ερυθρόλευκης επίθεσης. Ο coach γνωρίζει πολύ καλά, πως κανείς δεν περισσεύει. Κόντρα στην Κύμη, ο Λετονός ανέβαινε στην περιφέρεια δεχόμενος ένα down screen από κάποιο συμπαίκτη του, με σκοπό να εκτελέσει για τρεις. Το play εκτελέστηκε αρκετές φορές, με μέτρια αποτελέσματα. Δεν πειράζει – ούτως ή άλλως, η επανάληψη αντιπροσωπεύει την μοναδική οδό προς την επιτυχία.

 

https://streamable.com/4iw0t

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ