Ο Σολδάνο και οι 10 πιο ακριβές πωλήσεις του Ιανουαρίου από την Αργεντινή

Ο Σολδάνο και οι 10 πιο ακριβές πωλήσεις του Ιανουαρίου από την Αργεντινή

Με αφορμή την απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο από τον Ολυμπιακό, to10.gr παρουσιάζει τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Είναι γνωστό πως η Αργεντινή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.  Αν και οι μεταγραφές βρίσκονται στα πάνω τους κυρίως το καλοκαίρι, στην χώρα της Νοτίου Αμερικής αποδεικνύουν πως τα ταλέντα τους είναι περιζήτητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και όχι άδικα.

Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις ομάδες που έριξαν φέτος τα δίχτυα τους στην αργεντίνικη αγορά, πληρώνοντας φυσικά και ένα ευσεβές αντίτιμο. Με αφορμή τη μετακίνηση του Φράνκο Σολδάνο στο λιμάνι, to10.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο ακριβές πωλήσεις του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου μέσα στον Ιανουάριο.

10. Φράνκο Σολδάνο

Η πρώτη μεταγραφή της λίστας έχει… ελληνικό χρώμα. Τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός πλήρωσε το ποσό των 1.14 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρει τον Σολδάνο από την Γιούνιον Σάντα Φε στον Πειραιά, ευελπιστώντας πως θα βρει στο πρόσωπό του τον επιθετικό που αναζητούσε.

9. Τζόναθαν Μαϊντάνα

Ο 33χρονος το 2008 είχε ακουστεί έντονα για τη Μίλαν. Η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με τον Αργεντινό να υπογράφει δυο χρόνια αργότερα στη Ρίβερ. Μετά από μια οκταετία στους «εκατομμυριούχους», ο Μαϊντάνα αποχωρεί για την Τολούκα, με το ποσό της μεταγραφής να φτάνει τα 1.32 εκατομμύρια.

8. Έκτορ Φέρτολι

Έχοντας αγωνιστεί μόνο με τη φανέλα της Νιούελς, η μετακίνηση του Αργεντινού στη Σαν Λορέντζο αποτελεί σίγουρα πρόκληση για τον ίδιο. Η ομάδα από το Μποέδο έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει.

7. Εμάνουελ Τζιλιότι

Όπως και στην περίπτωση του Μαϊντάνα, ο Αργεντινός πήρε μεταγραφή στην Τολούκα. Η δική του μετακίνηση βέβαια κόστισε σχεδόν τα διπλά, καθώς η Τολούκα πλήρωσε συνολικά 3 εκατομμύρια για την απόκτησή του.

6. Χαβιέ Κορέα

Ο 26χρονος επιθετικός μετακινήθηκε τον Ιανουάριο από την Κολόν Ντε Σάντα Φε στη Σάντος Λαγκούνα. Η μεταγραφή του κόστισε στην τελευταία 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

5. Άλεξ Μακ Άλιστερ

Είναι ο μόνος στη λίστα που έκανε το μεγάλο άλμα για την Premier League. Η Μπράιτον πλήρωσε 8 εκατομμύρια στην Αργεντίνος Τζούνιορς για να τον αποκτήσει και να ενισχυθεί σημαντικά στο επιθετικό 1/3.

4. Λισάντρο Μαγκαλάν 

Ο Άγιαξ προσπαθούσε να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή και βγήκε στη…λατινοαμερικάνικη αγορά. Τον Ιανουάριο κατέβαλε συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ στη Μπόκα για να φέρει τον Μαγκαλάν στην Ολλανδία.

3. Μαξιμιλιάνο Μέζα 

Ο πρώτος παίκτης της λίστας που κόστισε διψήφιο αριθμό. Η Μόντερει είχε στο ραντάρ της τον επιθετικό για αρκετό διάστημα και τελικά επισημοποίησε το ενδιαφέρον της με πρόταση που άγγιζε τα 13.15 εκατομμύρια.

2. Γκονζάλο Μαρτίνεθ

Σχεδόν ισότιμο ποσό καταβλήθηκε και για τον νούμερο δυο της λίστας. Ταλέντο από τις μικρές ηλικίες της Ουρακάν, ο Μαρτίνεθ ανδρώθηκε στη Ρίβερ, από όπου και έφυγε πριν λίγες εβδομάδες για να παίξει στο MLS. Η Ατλάντα κάλεσε τον «Πίτι» στην Αμερική, ενώ με την προσφορά των 13.2 εκατομμυρίων φρόντισε η Ρίβερ να μην καταστεί εμπόδιο.

1.Λεονάρντο Μπαλέρντι

Και φτάσαμε στην κορυφή. Η νούμερο 1 πώληση από την Αργεντινή για τον Ιανουάριο ακούει στο όνομα Λεονάρντο Μπαλέρντι. Χάρη στη μεταγραφή του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά από μόλις 5 εμφανίσεις με την Μπόκα Τζούνιορς, ο 20χρονος αποτελεί την μεγαλύτερη φετινή (μέχρι στιγμής) πώληση του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Συνολικά, οι Βεστφαλοί κατέθεσαν 15.5 εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν στη Γερμανία ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Νοτίου Αμερικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ