Μπάγερν – Φενέρ: Το καλύτερο παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας

Μπάγερν – Φενέρ: Το καλύτερο παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας

Τι ακριβώς συνέβη στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την πρωταθλήτρια Τουρκίας

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ίσως το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας, ανάμεσα στην Bayern και την Φενέρ. Η θεωρητική διαφορά δυναμικότητας που εντοπιζόταν εξαρχής μεταξύ των δύο μονομάχων, δεν προϊδέαζε κανέναν μας για την εξέλιξη του αγώνα. Αυτά βέβαια παθαίνει κανείς, όταν υποτιμά τον αντίπαλο του. Άλλωστε η ομορφιά του αθλητισμού, έγκειται βασικά στο απρόβλεπτο στοιχείο που τον διακρίνει. Οι Γερμανοί μπορεί να χρειάστηκαν δύο παρατάσεις όμως στο τέλος κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων, επιβεβαιώνοντας την σταθερά ανοδική πορεία που τους χαρακτηρίζει από το ξεκίνημα της σεζόν. Το αποτέλεσμα βάζει κυριολεκτικά φωτιά στην βαθμολογία. –  πλέον είναι δεδομένο ότι η Bayern θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της στις εναπομείναντες αγωνιστικές, καθώς διατηρεί ρεαλιστικές ελπίδες για την είσοδο στην οκτάδα. Άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, όπως καταδεικνύεται και από την ανάλυση των τεσσάρων παραγόντων του Dean Oliver.

 Efg%TO%OR%FTR
BAYERN61,7%0,1570,2220,172
ΦΕΝΕΡ58,7%0,1570,2120,072

Οι γηπεδούχοι σούταραν εξαιρετικά από το δίποντο (63,9%), γεγονός που τους επέτρεψε να επικρατήσουν στην επιμέρους σημαντική μάχη του efg%. Επιπλέον πήραν μεγάλη επιθετική ώθηση από τις συχνές επισκέψεις τους στην γραμμή των ελεύθερων βολών (11/20), ενώ στους υπόλοιπους δύο παράγοντες έχουμε περίπου ισοπαλία.

Η Φενέρ μας παρουσίασε για πολλοστή φορά το μπασκετικό σήμα κατατεθέν της – γρήγορη και αδιάκοπη κυκλοφορία της μπάλας, σε συνδυασμό με την λεπτομερειακή επιλογή του κατάλληλου σουτ. Εδώ ο Guduric επιτίθεται με επιτυχία στην close out άμυνα, μαζεύει τους Γερμανούς γύρω του και πασάρει στον ανενόχλητο Dixon.

Η απουσία του Βέσελι σίγουρα πλήγωσε τους Τούρκους τόσο στην pick n roll άμυνα, όσο και στην επιθετική τους ανάπτυξη. Ο Λοβέρν είχε μερικές ωραίες στιγμές, όμως σίγουρα δεν διαθέτει ούτε την ικανότητα στην πάσα του Τσέχου, αλλά ούτε και την αμυντική του παρουσία. Για παράδειγμα στο παρακάτω στιγμιότυπο δεν πασάρει εγκαίρως στην αδύνατη πλευρά – προτιμά να τελειώσει τη φάση μόνος του, με αποτέλεσμα να δεχτεί το εντυπωσιακό κόψιμο από τον Williams. Για καλή του τύχη στέκεται τυχερός, με την μπάλα να επιστρέφει στα χέρια του.

Κάπως έτσι φτάνουμε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, που δεν είναι άλλος από τον Stefan Jovic. Σε 33 λεπτά συμμετοχής, σκόραρε 19 πόντους, μοίρασε 3 assists και μάζεψε 4 rebounds. Ταυτόχρονα κατέγραψε το δεύτερο καλύτερο plus/minus = 9 για την ομάδα του, δείγμα της πληθωρικής του εμφάνισης σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου. Το νούμερο των assists μπορεί να μοιάζει μικρό, παρόλα αυτά αν η Ευρωλίγκα μετρούσε τις λεγόμενες secondary assists (δηλαδή τις πάσες που οδηγούν σε assists) τότε ο Σέρβος θα ήταν αναμφίβολα ανάμεσα στους κορυφαίους.

Για το τέλος μια εξαιρετική φάση για την Bayern. Ο Hobbs διαβάζει σωστά το Hedge out του Λοβέρν, πασάροντας γρήγορα στον Radosevic που λειτουργεί ως σκαλοπάτι με την βοήθεια του short roll. Ο τελευταίος βλέπει το κόψιμο του Williams(επίσης φοβερός) στην πλάτη του Guduric και του περνάει αμέσως την μπάλα. Σπουδαία νίκη για τους Γερμανούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ