Ουζουνίδης vs Λουτσέσκου: Βίοι αντίθετοι…

Ουζουνίδης vs Λουτσέσκου: Βίοι αντίθετοι…

Το ντέρμπι δεν έχει την ίδια βαρύτητα και για τους δύο. Η ενδεχόμενη ήττα δεν θα στοιχίσει το ίδιο και στους δύο. Την ώρα που ο Ουζουνίδης πάει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Λουτσέσκου απολαμβάνει την σιγουριά.

Ο Λουτσέσκου μετράει μόνο νίκες στα ντέρμπι. Τρέχει ένα απίθανο σερί για τον ΠΑΟΚ, πρωτοφανές για την ιστορία του με 17 νίκες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Μπαίνει στα ματς φωτιά με φουλ ψυχολογία και σιγουριά πως θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Να είσαι άλλωστε ο προπονητής μιας ομάδας που έχει κατακτήσει μόλις τρία πρωταθλήματα στην ιστορία της δεν είναι μικρό πράγμα. Ο Λουτσέσκου απολαμβάνει την σιγουριά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της οικογένειας Σαββίδη και αυτό του κάνει σε όλους τους τομείς την δουλειά πολύ πιο εύκολη.

Στον αντίποδα ο Ουζουνίδης ζει εδώ και καιρό το «μαρτύριο της σταγόνας». Στα Γιάννενα πήγε ξέροντας πως αν δεν νικήσει θα απολυθεί. Νίκησε και συνέχισε. Αγώνα με αγώνα, παιχνίδι με παιχνίδι πηγαίνει ο Έλληνας προπονητής που ήρθε το καλοκαίρι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει αυτά που ήθελε και αυτά που περίμεναν στην διοίκηση.

Σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου δεν έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης και βεβαίως δεν έχει και την απαιτούμενη στήριξη από αυτήν. Δεν την είχε ουσιαστικά ποτέ, καθώς όταν η ΑΕΚ «φώναζε» πως θέλει ενίσχυση για να αντέξει στα δύσκολα μέτωπα, με Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση Μελισσανίδη επέλεξε να μην κάνει τίποτα παρά τα 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.

Για τους δύο προπονητές το αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ δεν σημαίνει το ίδιο. Μια ήττα για τον Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ θα έχει ελάχιστους κλυδωνισμούς. Ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει όχι απλά πρώτος, αλλά με διαφορά 5 βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό και απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική με την πίστη πως θα τον νικήσει στην Τούμπα και θα πάρει στα χέρια του τον τίτλο.

Για τον Ουζουνίδη είναι ένα ακόμη ματς που θα… ακροβατεί. Το πιο δύσκολο ματς βεβαίως καθώς υπάρχουν δεκάδες λόγοι που πρέπει η ΑΕΚ να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Για τον ίδιο ένας ουσιαστικός και ευνόητος.

Αν η ΑΕΚ ηττηθεί ο Ουζουνίδης θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, θα χρεωθεί μεγάλο κομμάτι της ήττας, πόσο τελικά θα του στοιχίσει θα φανεί στην πορεία, αν αυτό δηλαδή θα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ