Ο «μάγος» Τζιοβάνι έγινε 47 χρονών (vids)

Ο «μάγος» Τζιοβάνι έγινε 47 χρονών (vids)

Ο Τζιοβάνι έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 47 του χρόνια, με την επίσημη ιστοσελίδα του Europa League να ετοιμάζει ένα βίντεο με το γκολ του Βραζιλιάνου πρώην παίκτη του Ολυμπιακού απέναντι στη Λιόν.

Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια γεννήθηκε ο μάγος της μπάλας, ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο κανένας από τους φίλους του Ολυμπιακού και συνέδεσε το όνομα του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ο λόγος φυσικά για τον Τζιοβάνι που σήμερα έχει γενέθλια και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες που πάτησαν το πόδι του ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Βραζιλιάνος παικταράς ήρθε στη χώρα μας ως ένας από από τους κορυφαίους παίκτες ολόκληρου του πλανήτη εκείνη την εποχή, το μακρινό 1999. Ο Τζιοβάνι έμεινε στο λιμάνι μέχρι το 2005 και προσέφερε τα μέγιστα. Όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα θυμούνται για πάντα παιχνίδια όπως το 3-3 με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, ή την γκολάρα του Βραζιλιάνου στη Ριζούπολη που «ξεφτίλισε» τον Μοντραγκόν.

Ο «Τζιο» μέσα σε λίγους μήνες έδειξε την αξία του και την ικανότητα του να «μαγεύει» τον κόσμο με τα αγγίγματα του, τα γκολ του, τις ντρίμπλες του. Συνολικά ο Βραζιλιάνος σταρ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα σε 6 χρόνια με τους Πειραιώτες και σκόραρε σε συνολικά 130 ματς 60 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως και η UEFA μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Europa League θυμήθηκε τα γενέθλια του Τζιοβάνι, με ένα γκολ του Βραζιλιάνου απέναντι στη Λιόν με τη φανέλα των ερυθρόλευκων.

Δείτε το γκολ:

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1092353109861515267

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ