Πως ο Προμηθέας συνέτριψε τον ΠΑΟΚ (vids)

Πως ο Προμηθέας συνέτριψε τον ΠΑΟΚ (vids)

Ανάλυση της σπουδαίας νίκης των Πατρινών.

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ ενδεχομένως να μην έχει την ιδιαίτερη λάμψη άλλων διοργανώσεων του εξωτερικού (όπως π.χ. της ισπανικής λίγκας), όμως εξακολουθεί να μας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από κανέναν. Μπορεί κάποιες φορές οι προπονητές να δίνουν υπερβολικό βάρος στην τακτική, να κυριαρχούν οι άμυνες και συχνά το θέαμα να μην είναι και το καλύτερο δυνατό για τον μέσο φίλαθλο, παρόλα αυτά με δεδομένη την οικονομική στενότητα της χώρας μας το επίπεδο της Basket League παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Άλλωστε η φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είναι δυστυχώς κατά την γνώμη μου βαθιά ριζωμένη στο DNA της «φυλής» μας.

Ένα καλό παράδειγμα όσων συζητάμε, αποτελεί ο Σαββατιάτικος αγώνας του Προμηθέα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν εξαρχής αμφίρροπο, όμως η ευρύτητα του σκορ συνιστά μια πρώτης τάξεως έκπληξη. Οι Πατρινοί συνέτριψαν στην κυριολεξία τον αντίπαλο τους, επιβεβαιώνοντας την σταθερά ανοδική τους πορεία από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Η καθημερινή δουλεία του Μάκη Γιατρά είναι πραγματικά άξια θαυμασμού, με τον οργανισμό να πραγματοποιεί συνολικά άλματα προόδου στο διάστημα της παρουσίας του. Από την άλλη ο Δικέφαλος κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει την διαφορά των 25 πόντων από το παιχνίδι της Πυλαίας – παρηγοριά στον άρρωστο, το λένε αυτό στο χωριό μου.

Ο Προμηθέας πίεσε αφόρητα τον ΠΑΟΚ στην περιφέρεια και τον ανάγκασε να υποπέσει σε 15 ολόκληρα λάθη, τα οποία με την σειρά τους τροφοδότησαν τις καταστάσεις αιφνιδιασμού για τους νικητές. Η άμεση μετατροπή μιας καλής άμυνας σε επίθεση, είναι από τα στοιχεία που αναμφίβολα ξεχωρίζουν τις αληθινά καλές ομάδες.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η περίφημη early offense έχει αρχίσει να ρίχνει για τα καλά τα δίχτυα της και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο πρώτο στιγμιότυπο ο Σαλούστρος προλαβαίνει να κλειδώσει τον προσωπικό αντίπαλο στην πλάτη του, υποδεχόμενος την μπάλα μετά την εκπληκτική πάσα μισού γηπέδου από τον Brown.

Επιπλέον οι αθλητές του Γιατρά, φάνηκαν κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν την ζώνη 2-3 των φιλοξενούμενων. Εδώ η μπάλα μετακινείται σωστά στον Ellis, ο οποίος σουτάρει από το ύψος των ελεύθερων βολών – το αδύναμο σημείο της συγκεκριμένης ζώνης.

Φυσικά το μενού περιείχε και το αγαπημένο μας pick n roll. Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι επέδειξαν τεράστια υπομονή στις κινήσεις τους, χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερα screens μέχρι να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο ΠΑΟΚ αμύνεται εξαιρετικά στο πρώτο screen του Ellis – ο Κασελάκης το αναγνωρίζει και πασάρει στον Γκίκα. Ο Αμερικανός στήνει ένα δεύτερο screen στην πλάτη του Χάτσερ. Προσέξτε τον Έλληνα guard – κινείται αντίθετα από το screen με την βοήθεια του jab step, απελευθερώνεται από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και ευστοχεί για τρεις. Φοβερή φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ