Το δίδυμο Χάντερ και Θίοντορ οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ένωση (vids)

Το δίδυμο Χάντερ και Θίοντορ οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ένωση (vids)

To10.gr αναλύει τη νέα σπουδαία νίκη της ΑΕΚ, μέσα από την απόδοση των δύο πρωταγωνιστών της.

Η ΑΕΚ τα κατάφερε! Μετά από ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ, επικράτησε εντός έδρας επί της Αντβέρπ εξασφαλίζοντας την προνομιούχα πρώτη θέση στον όμιλο της. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η Ένωση να επαναλάβει τον περσινό άθλο της κατάκτησης του τροπαίου. Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι η ομάδα έχει αλλάξει για τα καλά επίπεδο και τα σπουδαία επιτεύγματα της προηγούμενης σεζόν, δεν αποτελούσαν απλώς μια φωτοβολίδα.

Σίγουρα ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος, παρόλα αυτά τα χαμόγελα αισιοδοξίας που κυριαρχούν στο εσωτερικό του οργανισμού, είναι κατά την γνώμη μου απολύτως δικαιολογημένα. Ο κύριος Νικολάου υπογράμμισε μετά την λήξη της αναμέτρησης ότι ο ελληνικός σύλλογος διαθέτει μόλις το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ συγκριτικά με τους υπόλοιπους, θέλοντας έτσι να εξάρει την προσπάθεια του αγωνιστικού τμήματος. Το ερώτημα βέβαια αν οι προϋπολογισμοί παίζουν μπάσκετ δεν έχει σαφή απάντηση – σε κάθε περίπτωση όμως οι Κιτρινόμαυροι απέδειξαν πως αν υπάρχει μεθοδικότητα και συγκροτημένο σχέδιο, τα πάντα είναι δυνατά.

Στο κείμενο μετά το παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο, συζητούσαμε για τα κενά που παρατηρούνται στην απόδοση της ΑΕΚ. Μάλιστα αναφέραμε πως απέναντι σε πιο ταλαντούχα σύνολα, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Νομίζω ότι το χθεσινό ματς συνιστά ένα καλό παράδειγμα όσων κουβεντιάζαμε τότε. Για τρία δεκάλεπτα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σχεδόν ολοκληρωτικά – ένα όμως κακό διάστημα στην τελευταία περίοδο, στάθηκε αρκετό ώστε οι φιλοξενούμενοι να επιστρέψουν και ο αγώνας να λάβει τον χαρακτήρα του ντέρμπυ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Κιτρινόμαυροι άσκησαν τρομερή πίεση επάνω στη μπάλα – εννίοτε απλωνόταν και σε όλο το μήκος του παρκέ – με αποτέλεσμα αρκετά κλεψίματα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Στο δεύτερο στιγμιότυπο, ο τρόπος με τον οποίο ο Χάντερ αρπάζει την μπάλα μέσα από τα χέρια του αντιπάλου του είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Κάπως έτσι η ΑΕΚ ανέλαβε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και όλα έδειχναν πως θα ακολουθούσε μια ευχάριστη βραδιά.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές από την πλευρά των νικητών, ήταν για πολλοστή φορά το δίδυμο Θίοντορ/Χάντερ. Ας μελετήσουμε τα κατορθώματα τους ξεχωριστά.

Τζόρνταν Θίοντορ

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στο τρόπο με τον οποίο ο Θίοντορ εκμεταλλεύεται την εκρηκτικότητα των ποδιών του, για να εφορμήσει κάθετα προς τα μέσα και να προκαλέσει ρήγματα στα αντίπαλα μετόπισθεν. Το φοβερό της υπόθεσης, είναι ότι σπάνια υπερβάλλει στις κινήσεις του – διαβάζει εγκαίρως τα μαρκαρίσματα και παίρνει ακριβώς ότι του δίνει η άμυνα.

Τρεις διαφορετικές φάσεις, τρεις διαφορετικές επιλογές από τον Θίοντορ. Στην δεύτερη κατανοεί πως δεν μπορεί να σκοράρει (όπως νωρίτερα) καθώς οι αμυντικοί έχουν μαζευτεί γύρω του, βγάζοντας την μπάλα στον ελεύθερο Λαρεντζάκη που περιμένει στο τρίποντο. Στη τρίτη ο αντίπαλος περνάει λανθασμένα κάτω από το screen και ο Αμερικανός τον τιμωρεί χωρίς δισταγμό, με ένα εύστοχο μακρινό σουτ.

Βινς Χάντερ

Ο Χάντερ έχει εξελιχθεί σταδιακά, σε κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό pick n roll ψηλό. Με αυτόν στην πεντάδα η Ένωση πλέον τρέχει την αγαπημένη της 5 – out offense, εξαιτίας της ικανότητας του να βάζει την μπάλα στο παρκέ και να επιτίθεται με ντρίμπλα. Δεν υπάρχουν πολλοί Centers με ανάλογο πακέτο δεξιοτήτων.

Επιπλέον έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και στον τομέα της δημιουργίας, αντιπροσωπεύοντας έναν αληθινό playmaker ρακέτας για την ομάδα του. Προσέξτε την εντυπωσιακή σκαστή πάσα, με την οποία βρίσκει τον Σαντ – Ρος στην άλλη μεριά του γηπέδου. Πραγματική απόλαυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ