Τρία απίστευτα ρεκόρ του ΝΒΑ που είναι πρακτικά αδύνατο να καταρριφθούν

Τρία απίστευτα ρεκόρ του ΝΒΑ που είναι πρακτικά αδύνατο να καταρριφθούν

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε ορισμένες από τις πιο ασυνήθιστες αθλητικές επιδόσεις στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Στο σημερινό κείμενο θα καταπιαστούμε με ένα ζήτημα λιγάκι διαφορετικής φύσης. Όπως γνωρίζετε οι αθλητικές επιδόσεις που συνοδεύονται από την κατάρριψη κάποιου σχετικού ρεκόρ, κατέχουν εξέχουσα θέση στη συλλογική μνήμη των φιλάθλων. Για παράδειγμα όλοι θυμόμαστε πως o τίτλος του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο, ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στον σπουδαίο Usain Bolt.

Στο παρών λοιπόν άρθρο θα ασχοληθούμε με ορισμένα ασυνήθιστα μπασκετικά ρεκόρ, τα οποία για τους δικούς τους λόγους πιθανότατα δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά στη σύγχρονη εποχή. Φυσικά δεν θα αναφερθούμε στους 100 πόντους του Wilt Chamberlain ή στα 14 εύστοχα τρίποντα του Klay Thompson. Τα ρεκόρ που θα συζητήσουμε, παραμένουν στην πλειοψηφία τους εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ας ξεκινήσουμε.

1.Είμαι σίγουρος πως όλοι γνωρίζετε, ότι ένα παιχνίδι μπάσκετ στο ΝΒΑ διαρκεί ακριβώς 48 λεπτά, ενώ η παράταση έχει οριστεί στα πέντε λεπτά. Αν υποθέσουμε πως ένας αγώνας θα οδηγηθεί σε πέντε συνεχόμενες παρατάσεις, τότε η συνολική διάρκεια του θα προσεγγίζει τα 73 λεπτά. Αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Αυτή είναι η ιστορία της αναμέτρησης των Seattle Supersonics που έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 1989. Στο συγκεκριμένο ματς ο κακόμοιρος Dale Ellis έπαιξε για 69 ολόκληρα λεπτά, σκόραρε 53 πόντους αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα. Με δεδομένο ότι οι πέντε παρατάσεις αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, είναι κυριολεκτικά απίθανο να επαναληφθεί η εν λόγω επίδοση.

2.Το μακρινό 1984 το δίδυμο Magic Johnson/Kareem Abdul Jabbar, οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Los Angeles Lakers, στο δύσβατο δρόμο που καταλήγει στο δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Στην πορεία τους προς τις 62 νίκες της κανονικής σεζόν ο σύλλογος μοίραζε 31,4 assists ανά παιχνίδι – ένα νούμερο που διατηρείται ανέπαφο μέχρι τις μέρες μας. Ο φρενήρης ρυθμός με τον οποίο αγωνιζόντουσαν, τους επέτρεπε να σκοράρουν πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, πριν η αντίπαλη άμυνα προλάβει να επιστρέψει. Ο μοναδικός οργανισμός που κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ, είναι οι Golden State Warriors. Την χρονιά 2016-17 οι Πολεμιστές κατέγραψαν 30,4 τελικές πάσες ανά αναμέτρηση και έγιναν η μοναδική ομάδα μετά το 2000, που κατορθώνει να ξεπεράσει το όριο των 30 assists. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι Warriors βασίζονται αρκετά στο τρίποντο, ενώ αντίθετα οι Lakers εκτελούσαν μόλις τέσσερα τέτοια σουτ σε κάθε αγώνα.

3.Το ρεκόρ για τα περισσότερο προσωπικά φάουλ – οκτώ στον αριθμό – ανήκει στον Don Otten από τις 24 Νοεμβρίου του 1949. Πως είναι δυνατόν να υπέπεσε σε οκτώ φάουλ χωρίς να αποβληθεί; Ο κανονισμός αναφέρει πως αν δεν υπάρχει διαθέσιμη αλλαγή στον πάγκο, ο μπασκετμπολίστας συνεχίζει να αγωνίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το περιστατικό έχει επαναληφθεί πρόσφατα σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στους Lakers και τους Cavaliers. Οι Λιμνάνθρωποι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα ο Robert Sacre να παραμείνει στο γήπεδο έχοντας έξι φάουλ. Ακόμα και έτσι όμως, απείχε από το να απειλήσει τον Otten.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ