Όταν ο Allen Iverson αναδείχθηκε MVP του All Star game

Όταν ο Allen Iverson αναδείχθηκε MVP του All Star game

Η πολυτάραχη ζωή του «Answer» και το All Star game του 2001

Ο Allen Iverson υπήρξε δίχως αμφιβολία μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία του ΝΒΑ. Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1975 στο Hampton της πολιτείας Virginia. Ο νέος σύντροφος της μητέρας του – ο οποίος ελλείψει πατέρα αποτελούσε την πατρική φιγούρα του σπιτιού -συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση παράνομων ουσιών όταν ο μικρός Allen ήταν μόλις 15 ετών, με αποτέλεσμα η οικογένεια να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Παρά τις δεδομένες δυσκολίες, ο πρωταγωνιστής μας δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Διακρίθηκε από πολύ νωρίς για τις αθλητικές του επιδόσεις, οδηγώντας το σχολείο της περιοχής του στην κατάκτηση των πολιτειακών πρωταθλημάτων τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Παράλληλα βραβεύτηκε δύο φορές με τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς, σε αμφότερα τα σπορ.

Εκείνη την περίοδο, ήρθε δυστυχώς αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της αμερικάνικης κοινωνίας. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 15 έτη φυλάκισης, με αφορμή ένα καβγά που ξέσπασε σε κάποιο τοπικό μπαρ. Πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος του Iverson, καθώς το βίντεο που έχει έκτοτε δημοσιοποιηθεί, δείχνει καθαρά πως ο ίδιος αποχωρεί μαζί με την παρέα του πολύ πριν αρχίσουν οι φασαρίες. Έκατσε τέσσερις ολόκληρους μήνες στη φυλακή εξαιτίας μια δίκης παρωδία, πριν τελικά απελευθερωθεί με προσωπική παρέμβαση του κυβερνήτη της Virginia.

Φοίτησε για δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο του Georgetown, ελκύοντας γρήγορα τα βλέμματα αναρίθμητων scouter από κάθε γωνιά των Η.Π.Α. Το σπάνιο ταλέντο του, ήταν αδύνατο να κρυφτεί. Σκόραρε κατά μέσο όρο 23 πόντους ανά αγώνα, κατέκτησε το βραβείο του αμυντικού της σεζόν, ενώ ταυτόχρονα επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της κολεγιακής λίγκας. Η απόφαση των Philadelphia 76ers να τον διαλέξουν στο νούμερο #1 στο draft του 1996, αντιπροσωπεύει απλώς τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η επίδραση του στο άθλημα υπήρξε καταλυτική, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει μέχρι το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Ο τύπος διαφοροποίησε ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε σήμερα τους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Ο κατάλογος των διακρίσεων της σπουδαίας καριέρας του, δεν έχει κυριολεκτικά τελειωμό. Rookie της χρονιάς το 1996, 4 φορές κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ, 11 φορές All Star και πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2000-01. Από το 2016 ανήκει και επίσημα στο Hall of fame – η ύψιστη δηλαδή τιμή, για οποιονδήποτε αμερικάνο μπασκετμπολίστα.

Καθώς λοιπόν προετοιμαζόμαστε για το All Star game του επόμενου Σαββατοκύριακου, ας θυμηθούμε τα κατορθώματα του στο αντίστοιχο παιχνίδι που έλαβε το μακρινό 2001. Πριν από 18 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου, ο Iverson σκόραρε 25 πόντους με αντιπάλους αθλητές σαν τον Tim Duncan ή τον Kobe Bryant, και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Απολαύστε τον:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ