To «modern football»… κηδεύει το παλιό, το ρομαντικό, το αγνό ποδόσφαιρο (vids)

To «modern football»… κηδεύει το παλιό, το ρομαντικό, το αγνό ποδόσφαιρο (vids)

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο υποσκελίζει όλο και περισσότερο τους αδύναμους οικονομικά συλλόγους και οι οπαδοί της Αλαβές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν... αξιοπρόσεκτο τρόπο.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει μορφή. Το «σύγχρονο ποδόσφαιρο» όπως συχνά αποκαλείται έχει ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τους οικονομικά εύρωστους συλλόγους, έχει προτάξει τα συμφέροντά τους και έχει προκαλέσει την καταδυνάστευση των τροπαίων από ένα κλειστό κλαμπ ομάδων. Όπως είναι φυσιολογικό, οι σύλλογοι που δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν αποδυναμωθεί και ο ρομαντισμός τείνει να εξαφανιστεί.

Στους ρομαντικούς φαίνεται πάντως πως ανήκουν και οι φίλαθλοι της Αλαβές, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας προέβησαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαμαρτυρία. Οι φίλοι της ισπανικής ομάδας, λόγω της άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στους κραταιούς και ασθενέστερους συλλόγους αναφορικά με τις ώρες διεξαγωγής των παιχνιδιών, αποφάσισαν να θέσουν ένα τέλος στους κανόνες του modern football.

Στην αναμέτρηση της ομάδας τους με την Λεβάντε , οι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν μαυροφορεμένοι στο γήπεδο….σκηνοθετώντας το θάνατο του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Μερικοί εξ αυτών έκαναν το γύρω του σταδίου κρατώντας μια κάσα, σε μια προφανή μεταφορά που στόχευε στην απληστία των ιθυνόντων των ομοσπονδιών. Το τελετουργικό μάλιστα ήθελε τους φιλάθλους να εισέρχονται στο γήπεδο 5΄μετά από την έναρξη, κρατώντας πλακέτες που έγραφαν «RIP Football». Στη συνέχεια ακολούθησε… η περιφορά του θανόντος και το μήνυμα ελήφθη με ένα πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Μπορεί όπως διαμαρτύρονται και οι ίδιοι να βρίσκονται στο περιθώριο, όμως πραγματικά οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν… το χρόνο που τους αναλογούσε περνώντας αν μη τι άλλο ένα σημαντικό μήνυμα με μια ιδιάζουσα προσέγγιση.

https://twitter.com/paulreidy67/status/1095059774717210624

https://twitter.com/EnekoUgarte/status/1095053776891842560

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ