Μετά την κόλαση αχνοφαίνεται ο παράδεισος για τον Άλτμαν

Μετά την κόλαση αχνοφαίνεται ο παράδεισος για τον Άλτμαν

Δούλεψε πολύ σκληρά για να ξαναζήσει στιγμές, όπως αυτή με την Αστέρα Τρίπολης ο Όμρι Άλτμαν. Τα μηνύματα συμπαικτών, νυν και πρώην.

Ο Όμρι Άλτμαν είδε το ρολόι της ποδοσφαιρικής του καριέρας να σταματάει στις 4 Μαρτίου 2018. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με το σκορ στο 1-1, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έκανε υπερπροσπάθεια ν’ απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Προσγειώθηκε άτσαλα και το αριστερό γόνατο υπέστη ζημιά. Αμέσως όλοι κατάλαβαν το κακό. Πρώτος ο κολλητός του Εμάνουελ Ινσούα. Η διάγνωση ήταν αυτή που απεύχονταν όλοι. Ρήξη χιαστών. Συμβαίνει στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Ήταν λίγο πριν ο Άλτμαν κλείσει τα 24 του χρόνια (γεννήθηκε στις 23/3/94). Αυτό που δεν περίμενε ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός ήταν ότι θα αργήσει πολύ να ξαναπάρει μπροστά το ρολόι της καριέρας του. Από τις αρχές Μαρτίου, η λογική λέει, αν όλα κυλήσουν ομαλά στην περίοδο της αποκατάστασης, ότι η επιστροφή γίνεται μάξιμουμ τέλος Σεπτεμβρίου. Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες.

Ο Άλτμαν, όμως, ήταν άτυχος. Πήγε στο Ισραήλ να κάνει την επέμβαση και κατόπιν το γόνατο μάζεψε υγρό. Αναγκάστηκε να πάει ξανά στην πατρίδα του για αρθροσκόπηση. Στην ενημέρωση του Παναθηναϊκού τον περασμένο Αύγουστο, γινόταν λόγος για επιστροφή στα τέλη Οκτωβρίου. Ούτε αυτό συνέβη. Ο Άλτμαν έδωσε μάχη με τον φυσιοθεραπευτή Μάνο Κασαπάκη. Τον άνθρωπο στον οποίο αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ατελείωτες ώρες δουλειάς. Μέχρι και στη Μύκονο που πήγε για ένα τριήμερο, είχε ρητή εντολή να μην σταματήσει το πρόγραμμα.

Η επιστροφή του, λοιπόν, αργούσε κι άλλο. Ο Άλτμαν ήταν στην ποδοσφαιρική κόλαση. Για έναν αθλητή τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, τον επηρεάζει και ψυχολογικά. Μέχρι και κατάξανθα έβαψε τα μαλλιά του για να αλλάξει η ψυχολογία του. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, όμως, είχε δύο οικογένειες κοντά του. Τη δική του και του Παναθηναϊκού. Ξέφυγε από την κόλαση έπειτα από 10,5 μήνες. Στις 21/1/19 στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία, ο Δώνης τον έριξε στο 59’ στο παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει και είναι φυσιολογικό.

Έκτοτε, πήρε ακόμα τρία ματς ως αλλαγή. Με ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήρθε η ώρα να ξεκινήσει. Και χρειάστηκαν 16 λεπτά για να δικαιώσει τον τεχνικό του Παναθηναϊκού για την επιλογή του. Πήρε την εκπληκτική μπαλιά από τον Κουρμπέλη, στόπαρε με πλάτη προς το τέρμα, γύρισε γρήγορα και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο. Ετρεξε στον πάγκο, έδωσε το χέρι στον Δώνη κι αγκάλιασε τον Κασαπάκη. Σε εκείνο το σημείο ο δείκτης του ρολογιού πήγαινε πιο γρήγορα. Είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται ο παράδεισος.

Ο Άλτμαν πέρσι σε 26 ματς (τα 19 βασικός) σημείωσε τρία γκολ. Σε κανένα ματς που σκόραρε, δεν ηττήθηκε το «τριφύλλι». Η πρώτη συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έγινε στις 27/7/17 στο εντός έδρας ματς με τη Γκαμπάλα και το πρώτο του τέρμα, με κεφαλιά, το πέτυχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα (1-0 τελικό σκορ, τη μέρα που ναυάγησε η διαπραγμάτευση του Αλαφούζου με τον Γιαννακόπουλο, λόγω των χρεών). Ακολούθησαν δύο ακόμα γκολ. Ένα με την Ξάνθη εκτός έδρας (1-1 τελικό) κι ένα με την Κέρκυρα (διαμόρφωσε το τελικό 4-0), πριν από σχεδόν 13 μήνες.

Ξανθά μαλλιά κι ευχαριστώ σε Κουρμπέλη

Ο Άλτμαν έχει ξαναβρεί το χαμόγελό του, έναν μήνα πριν κλείσει πλέον τα 25 του χρόνια κι ελπίζει να μην κοιτάξει ξανά πίσω. Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ανέβασε μία φωτογραφία στο instagram, με τον πανηγυρισμό του στο γκολ και σημείωσε: «Δούλεψα πολύ σκληρά γι’ αυτή τη στιγμή». Στον λογαριασμό του Κουρμπέλη, παράλληλα, έγραψε «ευχαριστώ αρχηγέ για την καταπληκτική ασίστ». Φυσικά υπήρξαν πολλά μηνύματα από πρώην και νυν παίκτες.

Ο Ματίας Γιόχανσον είχε όρεξη για πειράγματα: «Η σκληρή δουλειά σε ανταμείβει. Και τα ξανθά μαλλιά… Είναι καλό που σε έχουμε ξανά μας μαζί μας αδερφέ». Ο κολλητός του Εμάνουελ Ινσούα σχολίασε: «Αξίζεις περισσότερα απ’ αυτά. Πάμε φίλε». Οι Μακέντα, Μουνιέ, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Καμπετσής, Διούδης, Μπουζούκης, Χαζηγιοβάνης του έδωσαν συγχαρητήρια. Από τους πρώην συμπαίκτες του ξεχώρισαν τα μηνύματα των Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μυστακίδη, Βλαχοδήμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ