Ο θεός του μπάσκετ και οι 9 «εντολές» του

Ο θεός του μπάσκετ και οι 9 «εντολές» του

Ο Μάικλ Τζορνταν είναι πια 56 ετών και to10.gr αναλύει τις εννιά φράσεις που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα νικητή του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Νομίζω πως τα πολλά λόγια είναι περιττά, στην περίπτωση του Michael Jordan. Ο θεός του μπάσκετ έκλεισε πρόσφατα τα 56 του χρόνια, με το status του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών να μην τον έχει εγκαταλείψει μέχρι τις μέρες μας. Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια του ας θυμηθούμε ορισμένες χαρακτηριστικές φράσεις, οι οποίες σημάδεψαν και διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη κουλτούρα νικητή, που πάντα κυριαρχούσε στη σκέψη του.

Τα εμπόδια δεν πρέπει να σε σταματάνε. Αν πέσεις σε τοίχο μην γυρίσεις την πλάτη, μην τα παρατήσεις. Βρες έναν τρόπο να τον σκαρφαλώσεις ή να περάσεις από μέσα του.

Το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια, αλλά η ομαδικότητα και η εξυπνάδα κερδίζουν πρωταθλήματα.
Να μετατρέπεις πάντα μια αρνητική σε μια θετική κατάσταση.

Τα όρια όπως και ο φόβος, είναι πολλές φορές μια ψευδαίσθηση.

Αν με πιέσεις σε κάτι που θεωρείς αδυναμία του, τότε θα μετατρέψω αυτό μου το μειονέκτημα σε ένα καινούριο πλεονέκτημα.

Να είσαι αληθινός με το παιχνίδι, γιατί το παιχνίδι θα είναι αληθινό μ’ εσένα. Αν δοκιμάσεις να το βάλεις σε καλούπια, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Αν προσπαθήσεις πραγματικά, θα σου παραχωρήσει πολλά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλήματος και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ίδιο συμβαίνει και στη κανονική ζωή.

Για να πετύχεις χρειάζεται εγωισμός, αλλιώς δεν θα καταφέρεις τίποτα. Όταν φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να παραμείνεις ανιδιοτελής. Να είσαι πάντοτε προσγειωμένος και σε επαφή με τους γύρω σου. Να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου.

Το μπάσκετ σημαίνει τα πάντα για μένα. Είναι το καταφύγιό μου. Το μέρος στο οποίο αποζητώ ηρεμία και ασφάλεια. Έχει υπάρξει η αιτία εξαντλητικών πόνων, αλλά και συναισθημάτων ευτυχίας και ικανοποίησης

Είναι μια σχέση που εξελίσσεται διαρκώς στο πέρασμα των χρόνων, η οποία με τροφοδοτεί συνεχώς με σεβασμό και αγάπη για το άθλημα.

Έχω αστοχήσει σε περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω ηττηθεί σε σχεδόν 300 παιχνίδια. 26 φορές μου εμπιστεύτηκαν το νικητήριο σουτ της ομάδας μου, όμως δυστυχώς αστόχησα. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Κι αυτός είναι ο λόγος που τελικά πέτυχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ