Έτσι «διέλυσε» την πρωταθλήτρια ΑΕΚ ο Μελισσανίδης!

Έτσι «διέλυσε» την πρωταθλήτρια ΑΕΚ ο Μελισσανίδης!

Η φετινή κάκιστη ΑΕΚ έχει την υπογραφή του. Ο Μελισσανίδης αντί να επενδύσει πάνω στην περσινή ανέλπιστη επιτυχία «αποψίλωσε» μια ομάδα που μπορούσε να ψηλώσει και άλλο.

Δεν υπάρχουν διοικητικοί παράγοντες που δεν κάνουν λάθη. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο άλλωστε τα λάθη είναι πολλές φορές περισσότερα από τις σωστές κινήσεις.

Αυτό που συνέβη όμως στην ΑΕΚ είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά. Για την ακρίβεια αποτελεί ένα μεγάλο αντί-παράδειγμα για το μέλλον. Μια ομάδα που από την ανέλπιστη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, μετά από την απίστευτη ταλαιπωρία της Γ΄ και Β΄ Εθνικής, έφτασε φέτος να γίνει «σάκος του μποξ» σε Ελλάδα και Ευρώπη υποχωρώντας ατάκτως.

Το εντυπωσιακότερο βεβαίως δεν είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται στο -14 (που λογικά θα γίνει -17) από τον πρώτο ΠΑΟΚ και στο -8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ούτε καν ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε με μηδέν βαθμούς πραγματοποιώντας την χειρότερη παρουσία ελληνικής ομάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά συνέβησαν με την… συνδρομή του διοικητικού ηγέτη της. Του Δημήτρη Μελισσανίδη!

Η ΑΕΚ «αποψιλώθηκε» με απόφαση του Μελισσανίδη! Ο άνθρωπος που πιστώθηκε σε μέγιστο βαθμό την περσινή επιτυχία της ΑΕΚ που άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε ο αφελής ΠΑΟΚ και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή με το περίφημο πια ντέρμπι του Κομίνη στην Τούμπα, φέτος με τις αποφάσεις του αντί να δώσει ώθηση στην ομάδα του την έσπρωξε στην κατηφόρα!

Ήταν μαθηματικά δεδομένο με τις μη ενέργειες του Μελισσανίδη πως η ΑΕΚ θα έφτανε σε αυτό το σημείο που είναι τώρα. Πλήρως αποτυχημένη σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας την 3η θέση με τον Ατρόμητο.

Και πώς να μην είναι όταν ο Μελισσανίδης αποφάσισε να διαλύσει την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Έφυγαν βασικοί πρωταγωνιστές που πέρσι οδήγησαν την Ένωση στον τίτλο μαζί με τον προπονητή που όφειλε η διοίκηση να κρατήσει για να συνεχίσει ένα επιτυχημένο έργο.

Η επιλογή Ουζουνίδη ήταν εκείνο το διάστημα λογική όμως ο Μελισσανίδης αποφάσισε να πάει… τζάμπα για τη νέα σεζόν.

Βάζοντας στην τσέπη 30 εκατομμύρια ευρώ με την σκανδαλώδη απόφαση του ακόμη και μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να μην ενισχύσει την ομάδα του.

Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη «φώναζε» πως δεν έχει τους παίκτες για να αντέξει σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά στο υψηλότερο επίπεδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με λογική και τακτικές περασμένων δεκαετιών και πιστεύοντας πως ο Θωμάς και οι φίλοι του αρκούν η ΑΕΚ βρέθηκε σε δεινή θέση την οποία πληρώνει αυτή την στιγμή. Πληγωμένη σε μεγάλο βαθμό και με την 4αρα στο Καραϊσκάκη να την συνοδεύει σε όλη την σεζόν.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Μελισσανίδης αποφάσισε μόνο να κρατήσει τα λεφτά αφήνοντας «γυμνή» αγωνιστικά την ομάδα του αλλά και μέσα στη σεζόν έβγαλε εκτός ομάδας βασικά στελέχη της όπως οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος!

Διασύροντας από την μια τον Ουζουνίδη που και αυτός από την πλευρά του δέχθηκε αυτές τις αποφάσεις και διαλύοντας μια και καλή αγωνιστικά την ομάδα του. Πάλι για να μην χρειαστεί να πληρώσει!

Και όταν σχεδόν δύο μήνες μετά Μπακασέτας και Σιμόες τελικά αποφάσισαν να υπογράψουν νέα συμβόλαια με την ΑΕΚ με τους όρους του Τίγρη το κέρδος ήταν απλά στην τσέπη του Μελισσανίδη και όχι αγωνιστικά στην ομάδα.

Η κατάσταση άλλωστε που βρίσκεται και οι δύο παίκτες λόγω της απουσίας τους από τους αγώνες δείχνει το πρόβλημα. Συν το γεγονός βεβαίως ότι ούτε τον Ιανουάριο ο Μελισσανίδης αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει την ομάδα του στην συνέχεια της σεζόν.

Η αλλαγή του προπονητή και η επιστροφή στον προπονητή που όφειλε να κρατήσει το περασμένο καλοκαίρι ήταν ουσιαστικά μια αναγκαία κίνηση ώστε να μεταθέσει και τις ευθύνες.

Προφανώς ο Ουζουνίδης έχει τις λιγότερες ευθύνες για την κακή ομάδα που παρουσίασε όπως και ο Χιμένεθ δεν ευθύνεται για την 4αρα στο Καραϊσκάκη.

Αυτός που χρεώνεται σε μέγιστο βαθμό την κατάρρευση της ΑΕΚ την φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που φρόντισε να μην κάνει το παραμικρό για να την βοηθήσει. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ