Η εκδίκηση του Σόλσκιερ

Η εκδίκηση του Σόλσκιερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Τσέλσι με 2-0 για τη φάση των «16» του FA Cup, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να εκδικείται τους «μπλε» για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 2007, παιχνίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Έπειτα από 112 λεπτά αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμενε ισόπαλη δίχως τέρματα κόντρα στην Τσέλσι, στον τελικό του FA Cup, σε ένα κατάμεστο «Γουέμπλεϊ». Όλα έδειχναν πως η διαδικασία των πέναλτι θα ήταν αυτή που θα καθόριζε τον Κυπελλούχο Αγγλίας για εκείνη τη χρονιά. Ο Σερ Άλεξ, επέλεξε να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο παιχνίδι. Τον άνθρωπο που τόσες και τόσες φορές πέρασε στο ματς λίγο πριν τη λήξη και χάρισε τη νίκη στους «κόκκινους διάβολους». Τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός φορ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Ράιαν Γκιγκς. Εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα, όποιος σκόραρε, κέρδιζε. Όπως και έγινε, από την ανάποδη όμως. Αυτή τη φορά, ο κύριος «Χρυσή Αλλαγή» δεν είχε καταφέρει να χαρίσει το πολυπόθητο τέρμα (ένα ακόμη) στην ομάδα του. Αντίθετα, ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εκείνος που νίκησε τον Βαν Ντε Σαρ και με δικό του γκολ έδωσε στην Τσέλσι τη νίκη και το Κύπελλο Αγγλίας για την σεζόν 2006-2007.

Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Μαϊου του 2007. Ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Σόλσκιερ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και της ποδοσφαιρικής του καριέρας συνολικά. Σίγουρα, οι τίτλοι δεν έλειπαν από τον 34χρονο τότε φορ, είχε κατακτήσει πάμπολλους άλλωστε με τους «κόκκινους διάβολους», οι οποίοι πήγαν στον τελικό ως πρωταθλητές Αγγλίας εκείνης της χρονιάς. Μια ήττα σε ένα τελικό ωστόσο, πονάει το ίδιο και η Τσέλσι είχε καταφέρει να «μουντζουρώσει» την τελευταία του -έστω και 8λεπτη- ποδοσφαιρική παράσταση.

Χθες, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αυτή τη φορά ο Σόσλκιερ ήταν εκείνος που έφυγε νικητής από τη μεταξύ τους κόντρα και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της ομάδας του Μαουρίσιο Σάρι. Αυτή τη φορά δεν έβαλε κάποιο γκολ, δεν μοίρασε κάποια ασίστ, όπως συνήθιζε να κάνει στα 11 χρόνια του στη Γιουνάιτεντ. Αυτή τη φορά καθοδήγησε μαεστρικά (για ακόμη ένα ματς) την ομάδα, οδηγώντας τη στη νίκη με 2-0  μέσα στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Νορβηγός κέρδισε ένα ακόμη ντέρμπι μέσα στο Λονδίνο, μετά από αυτά κόντρα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ και μοιάζει ικανός να καταφέρει κάτι που μέχρι πριν λίγους μήνες φάνταζε αδύνατο. Να κατακτήσει έναν τίτλο και να βάλει (όσο γίνεται) ένα θετικό πρόσημο στην χρονιά της ομάδας του Μάντσεστερ.

Παράλληλα, με τη νίκη του αυτή, έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκισον, που καταφέρνει να επικρατήσει της Τσέλσι μέσα στο «Στάνφορντ Μπριτζ», σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για το θεσμό του Κυπέλλου είναι η πρώτη επικράτηση της Γιουνάιτεντ επί των «μπλε» τα τελευταία 20 χρόνια, ανεξαρτήτου έδρας!

Μπορεί η νίκη αυτή της Γιουνάιτεντ να μην έχει την ίδια «γλύκα» με αυτή της Τσέλσι στον τελικό του 2007, μιας και ήρθε για την φάση των «16», ο Σόλσκιερ ωστόσο, σχεδόν 12 χρόνια μετά, στον ίδιο θεσμό, υπηρετώντας τον ίδιο σύλλογο κατάφερε να πάρει την εκδίκηση του απέναντι στους «μπλε» του Λονδίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ