Η μοναδική ευρωπαϊκή κούπα της Σίτι και η Σάλκε

Η μοναδική ευρωπαϊκή κούπα της Σίτι και η Σάλκε

Σάλκε και Σίτι διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (22:00) για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, με τους «πολίτες» να έχουν να θυμούνται τα παιχνίδια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων του '70, την χρονιά που κατέκτησαν το μοναδικό τους ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Σάλκε για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην φάση των «16» του φετινού Champions League, έχοντας ως σκοπό να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες άλλες τρεις φορές σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τους «πολίτες» να έχουν να θυμούνται την ιστορική πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1970.

Τότε, η ομάδα του ανατολικού Μάντσεστερ βρήκε στον δρόμο της για την κατάκτηση του μοναδικού του ευρωπαϊκού τροπαίου, την Σάλκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η γερμανική ομάδα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι, επικρατώντας της αντίπαλου της με 1-0, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι στον επαναληπτικό ήταν καταιγιστική και νικώντας με 5-1 πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί που νίκησε την Gornik Zabrze από την Πολωνία, κατακτώντας έτσι το τρόπαιο!

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, τη σεζόν 2008-2009, με τον σύλλογο του Μάντσεστερ να παίρνει εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0 και να προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ