Μια συγκινητική ιστορία με αφορμή τα γενέθλια του Charles Barkley (pic & vid)

Μια συγκινητική ιστορία με αφορμή τα γενέθλια του Charles Barkley (pic & vid)

Η αναπάντεχη φιλία του με τον Lin Wang.

Αυτές τις ημέρες έχει γενέθλια μια από τις πιο παρεξηγημένες και αινιγματικές προσωπικότητες του αθλήματος. Αναφερόμαστε φυσικά στον 56χρονο πλέον Charles Barkley. Ο Sir Charles αποτελεί δίχως αμφιβολία μια περίεργη περίπτωση παίκτη. Έβριζε πολύ, φώναζε πολύ, μπλεκόταν διαρκώς σε φασαρίες και ταυτόχρονα, παρέμενε ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ. Το σχήμα είναι σαφώς οξύμωρο, όμως η παρακάτω ιστορία που διάβασα από την ιστοσελίδα «Βall Don’t Lie» αποδεικνύει το αληθές του λόγου.

Πρωταγωνιστής μας είναι ο Lin Wang, ο οποίος πριν από περίπου 25 χρόνια άφησε το σπίτι του στην Κίνα και μετακόμισε στην Αμερική. Ένα βράδυ το 2014 συνάντησε τυχαία τον Barkley στο μπαρ του ξενοδοχείου που διέμενε, στα πλαίσια ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Όντας φίλαθλος του αμερικάνικου μπάσκετ, του ζήτησε αμέσως να βγούνε μια φωτογραφία. Ο Barkley δέχτηκε και μάλιστα του πρότεινε στη συνέχεια να πάνε για φαγητό. Το γεγονός αυτό στάθηκε αρκετό, για να αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Η πλάκα είναι πως η οικογένεια και οι υπόλοιποι γνωστοί του Wang, ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά το συγκεκριμένο περιστατικό. Εδώ που τα λέμε, είναι κομματάκι δύσκολο να το πιστέψεις. Το 2015 η μητέρα του Sir Charles έφυγε από τη ζωή. Μόλις η είδηση έφθασε στα αυτιά του Wang, αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να ταξιδέψει μέχρι την Alabama ώστε να παρευρεθεί στην κηδεία. Η κίνηση του άγγιξε βαθειά τον Barkley.

Δυστυχώς τον Μάιο του 2016 ο Wang διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο. Δεν ανέφερε ποτέ τίποτα σχετικό στον καλό του φίλο, καθώς δεν ήθελε να τον ενοχλήσει. Η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα και τελικά απεβίωσε δύο χρόνια αργότερα, λίγες ημέρες πριν οι αγαπημένοι του Golden State Warriors κατακτήσουν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους. Η κόρη του Shirley, ανέλαβε να μεταδώσει την δυσάρεστη είδηση στον Barkley – ο οποίος πλέον ήταν ενήμερος για την ασθένεια του Wang – στέλνοντας του ένα μήνυμα, από το κινητό του πατέρας της: «Γεια, είμαι η Shirley. Ο μπαμπάς μου πέθανε πριν από λίγο».

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά. Οι παρευρισκόμενοι και οι λοιποί συγγενείς, κυριολεκτικά ξαφνιάστηκαν μόλις αντίκρισαν τον Barkley. Ένας διάσημος πρώην μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, ήταν εκεί μαζί τους μλώντας εμφανώς συγκινημένος για το χαμό του φίλου του.

https://streamable.com/7jkz0

Αν πρέπει να κρατήσουμε από την παραπάνω ιστορία, είναι τα τελευταία λόγια του Barkley προς την Shirley, όταν εκείνη τον ρώτησε για τη σχέση που διατηρούσε με τον πατέρα της. « Δεν θέλω να χαθούμε. Δώσε χαιρετίσματα στη μητέρα και τον αδερφό σου. Αυτή είναι τώρα η δική σου ζωή. Ο Lin σε προετοίμασε για να μπορείς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που τον γνώρισα». Χρόνια πολλά Charles Barkley.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ