Ολυμπιακός: Μία τριάδα όλο μέλλον…

Ολυμπιακός: Μία τριάδα όλο μέλλον…

Ο εξαιρετικός Ποκουσέφσκι, ο… ψημένος Τσουμάνης και ο «killer» Κολοβέρος έλαμψαν στο τουρνουά της Ευρωλίγκας U18 στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κοιτάει και με το παραπάνω την Ακαδημία του σκοπός του είναι τα παιδιά που βγαίνουν από τα… σπλάχνα του, σιγά σιγά να έχουν ενεργό ρόλο και στην πρώτη ομάδα.

Ηδη ας πούμε οι Ποκουσέφσκι, Τσουμάνης, Ζευγαράς και Κολοβέρος συμμετέχουν στις προπονήσεις των μεγάλων και είναι παιδιά που ο Μπλατ κοιτάει διαρκώς την εξέλιξή τους. Παράλληλα ο Ηλίας Καλαβρός δουλεύει για αρκετή ώρα μαζί τους, την ώρα που στο λιμάνι τους κοιτούν θερμά για το μέλλον καθώς τους θεωρούν «χρυσάφι» για τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο πως τον Ποκουσέφσκι τον παρακολουθούν ήδη σκάουτερ από το ΝΒΑ και αναμένεται να είναι hot όνομα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού εάν συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό να εξελίσσεται. Εξάλλου το σώμα του, το ύψος του και τα χέρια του, θυμίζουν πρότζεκτ… Αντετοκούνμπο, αφού είναι ουσιαστικά ένας γκαρντ σε σώμα ψηλού.

ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Η ομάδα Εφήβων του Ολυμπιακού ταξίδεψε στο Βελιγράδι για το Euroleague Basketball ADIDAS Next Generation Tournament. Οι Ερυθρόλευκοι με τον Δημήτρη Τσαλδάρη στον -πάγκο και τους Αντώνη Κουρμούλη και Νίκο Μπάρλο δίπλα του, κατέκτησαν την Τρίτη θέση του τουρνουά, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Ολίμπιας Λουμπλιάνας με 87-86 χάρη στο καλάθι του Ιωσήφ Κολοβέρου. Αξίζει να αναφερθεί πως και πέρσι είχαν λάμψει οι Έφηβοι του Ολυμπιακού στο ίδιο τουρνουά, με τον Νίκο Αρσενόπουλο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στα φετινά όμως… σταφύλια, οι Ερυθρόλευκοι ξεχώρισαν γιατί έδειξαν περίσσιο πάθος και δεν το έβαλαν ποτέ κάτω, ακόμα και όταν βρέθηκαν να είναι πισω με 23 πόντους από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης είχε στη διάθεσή του τα παιδιά που προαναφέραμε, τα οποία εντυπωσίασαν σε κάθε σημείο του παρκέ. Μία τριάδα ικανή για μεγάλα πράγματα στο μέλλον εάν συνεχίσουν όλοι τους να δουλεύουν έχοντας κάτω το κεφάλι.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Ανδρέας Τσουμάνης ήταν που έδειξε ότι έχει τεράστιο τσαγανό και μπορούν στον Πειραιά να περιμένουν πάρα πολλά. Ο ύψους 2.02μ φόργουορντ σέντερ έπαιξε κατά μέσο όρο 34:17 σε τέσσερα παιχνίδια, ολοκληρώνοντας το τουρνουα με 20,8 πόντους κατά μέσο όρο!Είχε παράλληλα 8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και στο παρκέ μέσα έδειχνε πως τον διακρίνει άγνοια κινδύνου και δεν φοβόταν να βάλει το σώμα του στην φωτιά για ένα ριμπάουντ ή για ένα καλάθι. Δείχνει διαρκή βελτίωση και είναι φοβερό το πόσο τον έχει ωφελήσει και στο σώμα του και στο παιχνίδι του η συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας. Ακόμα και η προπόνηση με τον Πρίντεζη και τους υπόλοιπους στο ΣΕΦ.

Μοιραία πάντως τα φώτα έπεσαν στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο Σέρβος γκαρντ-φόργουορντ ήταν στιγμές που υπήρχε παντού στο παρκέ. Κάλυπτε κάθε χώρο με τα τεράστια άκρα του και έκλεισε την διοργάνωση με 14 τάπες σε 4 παιχνίδια και 2,3 κλεψίματα ανά ματς! Ο Πόκου είχε από την μεριά του 15,8 πόντους σε κάθε παιχνίδι και 7 ριμπάουντ, με το φοβερό στην εξέλιξή του να είναι πως πλέον εκτός από τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα, έχει βελτιώσει απίστευτα τη μηχανική του και τον τρόπο που σουτάρει. Ηταν ο πρώτος «τρίποντος» του Ολυμπιακού με 10/19 τρίποντα, εκτελώντας με κάθε τρόπο. Βγαίνοντας από τα σκριν, στάσιμος, απλά παιρνοντας την μπάλα και σουτάροντας. Προσοχή: Στην Ευρωλίγκα αναγράφεται ότι είναι 2,11μ, όμως σίγουρα έχει πάρει κι άλλο ύψος και είναι κοντά στο 2,15μ!

Τέλος ο παίκτης έκπληξη του Ολυμπιακού ήταν ο Ιωσήφ Κολοβέρος. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ηταν το μυαλο αλλά και η εκτέλεση των Πειραιωτών. Ψάχνει το ντράιβ παρά το ύψος του, έχει φοβερό πάτημα, δεν φοβάται την επαφή και τελειώνει φάσεις είτε με ντράιβ είτε με πουλ απ.

Βελτιώνεται συνέχεια, εδώ και καιρό προπονείται υπό το βλέμμα του Μπλατ (όπως και ο Θωμάς Ζευγαράς που συμπληρώνει την τετράδα των Εφήβων) και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Στο τουρνουά είχε 19 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά και 5,8 ασίστ, όντας με διαφορά ο πρώτος πασέρ της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ