Λαμία: Το «θαύμα» του Χάβου

Λαμία: Το «θαύμα» του Χάβου

Η ομάδα του 49χρονου τεχνικού κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, σε διπλούς αγώνες, γράφοντας την πιο «χρυσή» σελίδα της ιστορίας της.

Η Λαμία «έγραψε» ιστορία με την τεράστια πρόκριση που κατάφερε να πάρει κόντρα στον Ολυμπιακό, μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επικρατώντας των «ερυθρόλευκων» με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Τομάς. Φτάνοντας έτσι στους «4» του κυπέλλου.

Έτσι, μετά τον Παναθηναϊκό και οι Πειραιώτες έμειναν εκτός του θεσμού από την ομάδα του Μάκη Χάβου, που αρχίζει να μετατρέπεται σε «φονέα» των μεγάλων συλλόγων.

Το ξεκίνημα της όμως στη Super League δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν και θα περίμεναν τόσο οι διοικούντες, όσο και οι οπαδοί. Συγκεκριμένα στα έξι πρώτα της ματς πήρε τρεις βαθμούς, ενώ είχε ξεκινήσει με τρεις συνεχόμενες ήττες που έφεραν και την αποχώρηση του Μπάμπη Τεννέ από τον πάγκο της ομάδας.

Τα ηνία ανέλαβε ο Μάκης Χάβος που κλήθηκε να αλλάξει την κατάσταση. Το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς ήρθε στις 20 Οκτωβρίου και στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Λάρισα (2-1). Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα εναντίον του Λεβαδειακού με σκορ 3-2 και δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Τέσσερις μαζεμένες ήττες, αν και αναμενόμενες, με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό άρχισαν να φέρνουν γκρίνια στις τάξεις του συλλόγου, με τη θέση του προπονητή να αρχίζει να τρέμει. Τότε ήρθε το εμφατικό 7-0 στο κύπελλο κόντρα στον αδύναμο Απόλλων Λάρισας. Έπειτα από εκείνη τη νίκη ήταν σαν κάποιος να γύρισε τον διακόπτη.

Μετά ακολούθησε η νίκη επί του Παναθηναϊκού για το κύπελλο (1-0) αλλά και η ήττα με το ίδιο σκορ από τον Άρη. Η ομάδα όμως είχε ήδη αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της. Σημαντικό «τρίποντο» επί του «τριφυλλιού» για το πρωτάθλημα πάλι με 1-0, με την συνέχεια να είναι άκρως εντυπωσιακή.

Η Λαμία αποδείχθηκε ο «κακός δαίμονας» για την ομάδα του Γιώργου Δώνη αφού την απέκλεισε στα πέναλτι μέσα στο ΟΑΚΑ και πάλι για το κύπελλο. Οι νέες νίκες με σκορ 2-1 επί του Ατρομήτου και του Απόλλων Σμύρνης αντίστοιχα, ήρθαν απλά για να πιστοποιήσουν την πολλή καλή κατάσταση που βρισκόταν το σύνολο του Μάκη Χάβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα με 2-0 από τον Παναιτωλικό μέσα στη Λαμία, αλλά και η «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Ξάνθη. Όπως φάνηκε όμως από τα επόμενα αποτελέσματα, τα δύο τελευταία παιχνίδια αποδείχθηκαν απλώς μια κακή παρένθεση για τους «κυανόλευκους».

Επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον ΟΦΗ, στην Κρήτη, ενώ ακολούθησε και το νικηφόρο ματς με τη Λάρισα (2-1). Αυτά τα αποτελέσματα έχουν φέρει την ομάδα του Μάκη Χάβου στην 9η θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς μακριά από την 13η που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη από την Football League.

Για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα απομένουν ακόμα έξι παιχνίδια, με τη Λαμία να αντιμετωπίζει κατά σειρά Λεβαδειακό (3/3), ΠΑΣ Γιάννινα (10/3), Αστέρα Τρίπολης (16/3), Πανιώνιο (1/4), ΠΑΟΚ (7/4), ΑΕΚ (14/4), Ολυμπιακό (21/4) και Απόλλων Σμύρνης (5/5).

Από το πρόγραμμα καταλαβαίνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο για τους «κυανόλευκους» να ξεφύγουν από το άγχος για τον υποβιβασμό. Τα τέσσερα επόμενα ματς θα κρίνουν κατά πολύ το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα του Μάκη Χάβου στους τρεις συνεχόμενους αγώνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Σίγουρα θα θέλει να έχει κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, ώστε σε αυτά τα παιχνίδια να μην «καίγεται» τόσο πολύ για το «τρίποντο» και συνεπώς να μην έχει τόσο άγχος.

Στο κύπελλο βρίσκεται πλέον στους «4» του θεσμού και περιμένει την κλήρωση ώστε να μάθει τον αντίπαλο της. Φυσικά εκεί που έχει φτάσει η Λαμία υπάρχει στο μυαλό της ο τελικός, αλλά τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στη συνέχεια.

Ο Μάκης Χάβος έχει χτίσει ένα πολύ καλό αμυντικά σύνολο, που έχει δυνατότητες στην επίθεση και θεωρείται από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες στην Ελλάδα. Συνεπώς μόνο «τυχερός» δεν θα χαρακτηριστεί αυτός που θα πέσει πάνω στη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ