Λιονέλ Μέσι: Σαν να τα βάζεις με τους νόμους της φύσης

Λιονέλ Μέσι: Σαν να τα βάζεις με τους νόμους της φύσης

Ο Μέσι πηγαίνει απόψε στο Μπερναμπέου για να «τελειώσει» τον τίτλο και τη Ρεάλ. Οι αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο και η σκληρή τιμωρία των... ασεβών.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι με κανόνες. Αυστηρούς κανόνες. Αλλους γραμμένους, άλλους άγραφους. Σκληρούς «νόμους». Οπως συμβαίνει και στη φύση. Με την οποία δεν πρέπει να τα βάσεις ποτέ. Πριν από λίγες ημέρες, η Σεβίλλη παρέβηκε ορισμένους εξ αυτών. Πολύ σημαντικούς. Τους εξής τρεις:
1. Δεν πρέπει ποτέ να παίζεις εναντίον του Μέσι με λευκές εμφανίσεις.
2. Ποτέ μην πανηγυρίζεις γκολ στα μούτρα του Μέσι, ειδάλλως θα πανηγυρίσει 3 φορές μπροστά σε εσένα, την ομάδα σου και τους οπαδούς της.
3. Ποτέ μην υποτιμάς το δεξί του πόδι.

Η Σεβίλλη «αμάρτησε» και το πλήρωσε. Και το χειρότερο για τους Ανδαλουσιανούς; Το έκαναν ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι είναι η… αγαπημένη ομάδα του εξωγήινου επιθετικού της Μπαρτσελόνα, που υποστηρίζει ότι έχει γεννηθεί από ανθρώπους στις 24/06/1984 στο Σάντα Φε της Αργεντινής (παραμύθια, λέμε εμείς).

Για να καταλάβετε το μέγεθος της αφέλειας, αξίζει να σημειώσουμε απλά ότι σε καμία άλλη ομάδα στον πλανήτη, ο Μέσι δεν έχει σκοράρει περισσότερες φορές από ό,τι στη Σεβίλλη.

Η λίστα είναι πολύ ξεκάθαρη:

* Μέσι εναντίον Σεβίλλης: 37 ματς, 36 γκολ (16 ασίστ!)
* Μέσι εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης: 33 ματς, 28 γκολ
* Μέσι εναντίον Βαλένθια: 31 ματς, 27 γκολ
* Μέσι εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης: 38 ματς, 26 γκολ (πρώτος στην ιστορία των clasico)
* Μέσι εναντίον Αθλέτικ Μπιλμπάο: 31 ματς, 24 γκολ

Φέτος τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Μπορεί στο μεσοβδόμαδο clasico του Κυπέλλου με τη Ρεάλ να μη σκόραρε, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Απόψε το βράδυ, άλλωστε, επιστρέφει στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα. Και ο Μέσι έχει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν 23 συμμετοχές, 25 γκολ και 13 ασίστ σε συνολικά 1.887 λεπτά. Αυτό μας κάνει ένα γκολ ή ασίστ ανά 52 λεπτά, 1 γκολ/ασίστ ανά 52 λεπτά! Σχεδόν δύο γκολ/ασίστ ανά ματς! Αρα, καλό θα είναι η Ρεάλ να μην φοράει άσπρα…

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΙ:

* Πάμπλο Ματσίν (προπονητής Σεβίλλης): «Εγώ και το τεχνικό μου επιτελείο σχεδιάζαμε όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα, πώς θα σταματήσουμε τον Μέσι. Παρόλα αυτά, πέτυχε 3 γκολ και 1 ασίστ. Κατάλαβα ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να τον σταματήσει. Είναι ο σπουδαιότερος στην ιστορία, χωρίς αμφιβολία»!
* Φρεντερίκ Κανουτέ (πρώην αρχηγός Σεβίλλης): «Εχουμε φτάσε σε ένα σημείο, όπου είναι ντροπιαστικό να μην παραδεχθείς ότι ο Μέσι είναι ο GOAT (Greatest Of All Times)».
* Κριστιάν Βιέρι: «Είναι όλα Μέσι τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι απλώς απίστευτος. Και εσείς όλοι μιλάτε για τα γκολ. Εγώ βλέπω ότι απλά δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι γελοίο. Εάν δεν σκοράρει, θα βγάλει ασίστ. Θα σε διαλύσει. Και εσύ θα είσαι ικανοποιημένος, γιατί έκανες τα πάντα να τον σταματήσεις».

Ο Μέσι της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής, έχει τα εξής επιτεύγματα: 798 αγώνες, 650 γκολ, 267 ασίστ, 33 τρόπαια, 9 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Champions League, 3 Σούπερ Καπ UEFA, 3 Μουντιάλ Συλλόγων, 1 Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, 50 χατ-τρικ, 5 Χρυσές Μπάλες, 5 Χρυσά Παπούτσια, 5 «Πιτσίτσι» (πρώτος σκόρερ Πριμέρα Ντιβιζιόν), 2 φορές κορυφαίος παίκτης της UEFA!

* Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Μέσι κατέρριψε το ρεκόρ ασίστ στο ισπανικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας τις 148. Σήμερα, έχει συνολικά 165 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν!

* Ο Μέσι χρειάζεται ακόμη 83 γκολ ή ασίστ, για να σπάσει ένα αδιανόητο φράγμα ποδοσφαιρικού παραλογισμού. Μέχρι στιγμής έχει εμπλακεί σε συνολικά 917 γκολ στην καριέρα του, σε σύνολο 798 αγώνων! Αυτό βγαίνει από τη σούμα των 650 γκολ και 267 ασίστ που έχει «γράψει» στην πορεία του στο ποδόσφαιρο!

Στην κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι ο Λιονέλ είναι πρώτος, αλλά με τον πιθανότερο «διάδοχό» του να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.
1. Λιονέλ Μέσι 25 γκολ
2. Κιλιάν Εμπαπέ 22 γκολ
3. Κριστιάνο Ρονάλντο 19 γκολ
4. Κριστόφ Πιόντεκ 18 γκολ
5. Μοχάμεντ Σαλάχ 17 γκολ
6. Εντινσον Καβάνι 17 γκολ
7. Κουν Αγκουέρο 17 γκολ
8. Φάμπιο Κουαλιαρέλα 16 γκολ
9. Νικολάς Πεπέ 16 γκολ
10. Ντουβάν Ζαπάτα 16 γκολ

Για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης σε σχέση με τα όσα κάνει ο Μέσι, καταγράφουμε πως μεταξύ των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη είναι:
* Ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ φέτος
* Ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ
* Ο παίκτης με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες
* Ο παίκτης που έχει αναδειχθεί τις περισσότερες φορές MVP ενός αγώνα

* Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι είναι ο απόλυτος πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι έχει ήδη κάνει… double score από τον 2ο! Συγκεκριμένα, ο Μέσι έχει συνολικά 585 γκολ με την Μπαρτσελόνα. Με τους επόμενους να είναι οι 2) Θέσαρ Ροντρίγκες 232 γκολ, 3) Λάσλο Κουμπάλα 194 γκολ, 4) Γιόσεπ Σαμιτέρ 184 γκολ, 5) Λουίς Σουάρες 169 γκολ, 6) Γιόσεπ Εσκόλα 167 γκολ!

* Συνολικά μετρά πλέον 585 γκολ σε 669 ματς με την «Μπάρτσα» (0,87 ανά αγώνα), ενώ έφτασε και τις 228 ασίστ. Όλα αυτά προστίθενται στους 33 τίτλους που έχει κατακτήσει με την ομάδα του και το εντυπωσιακό 70,5% που έχει ως ποσοστό νικών.

* Ο Μέσι έχει πλέον μετά το χθεσινό 50 χατ-τρικ στην καριέρα του, τα 44 με την Μπαρτσελόνα και άλλα 6 με το εθνόσημο. Κόντρα στη Βαλένθια έχει πετύχει τέσσερα χατ-τρικ, ενώ από τρία έχει σημειώσει απέναντι σε Σεβίλλη, Ατλέτικο, Λα Κορούνια, Εσπανιόλ και Οσασούνα. Τα χατ-τρικ του έχουν «μοιραστεί» ως εξής: 32 στο πρωτάθλημα, 8 στο Champions League, 3 στο Κύπελλο και 1 στο Σούπερ Καπ.

* Ο Αργεντινός σταρ διεκδικεί για έκτη φορά το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στην Ισπανία για να ισοφαρίσει την επίδοση του Τέλμο Θάρα, αλλά και για έκτη φορά το «Χρυσό Παπούτσι».

Θέλετε κι άλλα; Πάμε. Ξέρετε ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ εναντίον των 6 τοπ ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ; 1ος) Σέρχιο Αγουέρο με 43, 2ος) Τζέιμι Βάρντι με 29, 3ος) Λιονέλ Μέσι με 22, 4ος) Χάρι Κέιν με 21, 5ος) Γουέιν Ρούνεϊ με 20. Τι διαφοροποιεί τον Λίο από τους υπόλοιπους; Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Αγγλία. Εχει σκοράρει όλα του τα γκολ αντιμετωπίζοντας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Extra tip: Με τα 3 γκολ που πέτυχε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σεβίλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε τα 1.253 την προπονητική καριέρα του, σε σύνολο 742 αγώνων. Αναλυτικά:
* Αθλέτικ Μπιλμπάο: 463 γκολ σε 306 ματς
* Ολυμπιακός: 247 γκολ σε 127 ματς
* Μπαρτσελόνα: 239 γκολ σε 100 ματς
* Εσπανιόλ: 132 γκολ σε 102 ματς
* Αθλέτικ Μπιλμπάο Β’: 63 γκολ σε 44 ματς
* Βαλένθια: 56 γκολ σε 30 ματς
* Βιγιαρεάλ: 51 γκολ σε 32 ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ