Ρεάλ vs Μπαρτσελόνα: H Ιστορική ευκαιρία των Μπλαουγκράνα

Ρεάλ vs Μπαρτσελόνα: H Ιστορική ευκαιρία των Μπλαουγκράνα

Με νίκη της σήμερα (21:35) επί της μεγάλης της αντιπάλου, η Μπαρτσελόνα θα περάσει τους Μαδριλένους σε συνολικές νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια για πρώτη φορά μετά από 87 ολόκληρα χρόνια!

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του έχουν ένα ακόμα τεράστιο κίνητρο για να νικήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου!

Σε περίπτωση νίκης σήμερα οι Καταλανοί… επαναπροσδιορίσουν την ιστορία και δίνουν στο σύλλογο την υπερηφάνεια να γίνει το… απόλυτο αφεντικό!

Λίγα 24ωρα μετά την επικράτησή τους επί των Μαδριλένων την περασμένη Τετάρτη για το Copa del Rey, η Μπάρτσα κοιτάζει κατάματα ένα μοναδικό ρεκόρ. Αυτήν την στιγμή οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι 95 – 95.

Και τώρα, ο καταλανικός σύλλογος έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τους Λος Μπλάνκος για πρώτη φορά μετά το 1932, όταν είχε τελευταία φορά το πάνω χέρι!

Είναι μια πραγματικότητα ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Μπάρτσα κατάφερε να κλείσει σημαντικά το χάσμα στα μεταξύ τους παιχνίδι, αφού ιστορικά η Ρεάλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.

Πριν από το 2003, οι Μπλαουγκράνα είχαν κερδίσει μόνο 13 από τα 74 Clásicos που έπαιξαν στο Μπερναμπέου.

Αλλά από το 2004, έχουν καταγράψει 12 νίκες στα 24 παιχνίδια που έχουν παιχτεί εκεί. Δέκα από αυτές τις νίκες έχουν έρθει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες περιλάμβαναν την ιδιαίτερα αξιοσημείωτη νίκη με το εμφατικό 6-2 το 2009, το 4-0 το 2015 και τη νίκη με 3-0 την περασμένη σεζόν.

Πριν από τη συνάντηση των δύο πλευρών στο παλιό στάδιο Chamartín στις 31 Ιανουαρίου του πολύ μακρινού 1932, η Μπαρτσελόνα είχε το πλεονέκτημα με έξι νίκες έναντι πέντε της Ρεάλ. Αλλά τα δύο γκολ του Μανουέλ Ολιβάρες έδωσαν εκείνη τη μέρα στην ομάδα της Μαδρίτης τη νίκη με 2-0, τοποθετώντας στα ίδια επίπεδα τους δύο αντιπάλους, με έξι νίκες η καθεμία.

Το 1933 η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα και έκτοτε η Μπάρτσα κυνηγάει τους Μερένχες…

Μέχρι το 1965, η Βασίλισσα είχε το μέγιστο πλεονέκτημα με 16 νίκες (48 έναντι 32),  ένα χάσμα που οι Καταλανοί κατάφεραν σταδιακά να «ψαλιδίσουν» κατά τη διάρκεια των 54 χρόνων για να κλείσει οριστικά, μετά τη νίκη τους την Τετάρτης το βράδυ, για το ισπανικό Κύπελλο.

Το πλεονέκτημα των Μαδριλένων σε νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ανήκει στο… παρελθόν και για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 1932, μια νίκη για τους Καταλανούς απόψε (πέρα από το μαγικό back to back σε Clasicos μέσα σε 72 ώρες) τους δίνει κάτι που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν!

Να σημειώσουμε ότι η Ρεάλ έκανε δύο νίκες επί των Μπλαουγκράνα σε δύο περιπτώσεις. Νίκη σε παιχνίδι πρωταθλήματος και σε παιχνίδι Κυπέλλου, το 2003 και back-to-back επικρατήσεις σε διπλό αγώνα για το ισπανικό Supercup τον Αύγουστο του 2017.

Απόψε το βράδυ  οι δύο πλευρές θα κοντραριστούν στο 242ο Clásico, αφού τα προηγούμενα 241 παιχνίδια τελείωσαν με 95 νίκες για κάθε πλευρά και 51 ισοπαλίες!

Απόψε το βράδυ η Μπάρτσα μπορεί να γράψει Ιστορία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ