Λίβερπουλ στο δρόμο του «πρέπει»

Λίβερπουλ στο δρόμο του «πρέπει»

Η προοπτική του +7 τη... ζάλισε και τώρα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -1 από την κορυφή, η Λίβερπουλ βαδίζει στη διαδρομή του «πρέπει»

Το κοιτάζει να λάμπει, στα χέρια άλλων. Πάνε 29 ολόκληρα χρόνια από τότε που το κράτησε τελευταία φορά στα χέρια της. Κράτησε την λαβή του και έκανε τρισευτυχισμένο τον κόσμο της. Κάθε σεζόν αυτοκτονεί. Παίρνει τα πιο δύσκολα παιχνίδια, στραβοπατά ενάντια στους πιο ακίνδυνους αντιπάλους. Και ξαναρχίζει από την αρχή. Οπλισμένη με υπομονή μπαίνει σε μια ακόμα κούρσα αντοχής, με την ελπίδα το τέλος της σεζόν να δει το Λίβερπουλ ντυμένο στα γιορτινά του, να ξεσκονίσει την πλούσια τροπαιοθήκη του, ώστε να υποδεχθεί ένα πρωτάθλημα.

Φέτος, το όνειρο των Reds φάνηκε πως παίρνει σάρκα και οστά. Ήταν το έργο του Γιούργκεν Κλοπ που άρχισε επιτέλους να αποδίδει καρπούς. Ήταν η άμυνα που έδειχνε το αξιόπιστο πρόσωπό της. Ήταν η μαύρη τρύπα στη θέση των κίπερ, που έδειχνε να κλείνει πια με την απόκτηση του Άλισον Μπέκερ. Ήταν η προσθήκη του Φαμπίνιο που έδεσε τη μεσαία γραμμή. Όμως όχι. Να που οι εφιάλτες του παρελθόντος ξυπνούν ξανά. Και η κορυφή βάφτηκε και πάλι γαλάζια…

Η Λίβερπουλ κρατούσε για πολλές βδομάδες την τύχη στα χέρια της. Άλλοτε εμφατικά, άλλοτε κυνικά έπαιρνε αυτό που ήθελε και συνέχιζε απτόητη την ξέφρενη πορεία της. Πιο σίγουρη από ποτέ άλλοτε. Όμως το «όνειρο» χάλασε στην πορεία και τώρα, αρχές Μάρτη, εννέα στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τα περιθώρια στένεψαν και πάλι. Ακολουθούν εννέα «τελικοί». Εννέα παιχνίδια στα οποία η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. Και δεν θα είναι αρκετό, αν δεν έρθει ένα ακόμα στραπάτσο της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι.

Οι απανταχού εναπομείναντες ρομαντικοί, κάπου μέσα τους θέλουν να ξαναζήσουν τις εποχές του ’90, όταν η Λίβερπουλ του Κένι Νταγκλίς, τερμάτισε στην κορυφή. Το πίστεψαν όλοι, όταν ήρθε η προοπτική του +7 πριν από περίπου 1,5 μήνα. Όμως η διαφορά εξανεμίστηκε. Η πίεση του Άνφιλντ αυξάνεται. To αήττητο σταμάτησε στις 3 Γενάρη, από την Σίτι (2-1). Με το «τρίποντο» τότε η ομάδα του Γκουαρδιόλα μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή στους 4! Έκτοτε ακολούθησαν για τη Λίβερπουλ τέσσερις νίκες (κόντρα σε Μπράιτον, Κρίσταλ Πάλας, Μπόρνμουθ και Γουότφονρτ) και τέσσερις ισοπαλίες με αντιπάλους τη Λέστερ, τη Γουέστ Χαμ, τη Γιουνάιτεντ και την Έβερτον. Εξ’ αυτών, μόνο εκείνη κόντρα στην φορμαρισμένη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ ήταν θεμιτή. Οι υπόλοιπες ήταν εκτός πλάνου.

Καθώς την ίδια στιγμή, ο βασικός της αντίπαλος, οι Πολίτες του Γκουαρδιόλα, που στοχεύουν να χτίσουν τη δική τους αυτοκρατορία, έχουν σε οκτώ παιχνίδια, επτά νίκες και μια ήττα. Από την Νιουκάστλ. Μια ήττα που αναπτέρωσε πάλι το ηθικό των Reds, καθώς είχαν τότε τη δυνατότητα να ξεφύγουν στο +7, με νίκη απέναντι στην Γουέστ Χαμ και αντ’ αυτού έφεραν ισοπαλία (1-1). Για να αλλάξουν οι ισορροπίες και να αναγκαστεί η Λίβερπουλ να τρέξει, χωρίς να κοιτάξει πίσω ούτε μία στιγμή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ