Τα μαύρα γενέθλια της Ρεάλ και η επόμενη ημέρα στη Μαδρίτη

Τα μαύρα γενέθλια της Ρεάλ και η επόμενη ημέρα στη Μαδρίτη

Το ημερολόγιο γράφει 6 Μάρτη και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται εκτός και των τριών στόχων της, βιώνοντας μία από τις βαθύτερες κρίσεις στην υπεραιωνόβια Ιστορία της.

Εν αρχή, ήταν ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από τη μισητή Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό στο Copa del Rey, 72 ώρες αργότερα, η ήττα από τους Καταλανούς για το πρωτάθλημα, αυτό που… απομακρύνεται από την αρχή της χρονιάς, με… ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Τελευταία σανίδα σωτηρίας για τη Βασίλισσα, το… ιερό έδαφος, η για τρία σερί χρόνια δικιά της διοργάνωση, το Champions League.

Η Ρεάλ έκλεισε τη σεζόν, γιατί για τέλος σεζόν μιλάνε στη Μαδρίτη, με μία από αυτές τις ήττες που θα μένουν νωπές στη μνήμη για πολύ καιρό. Από αυτές που… οδηγούν στην πόρτα της εξόδου προπονητές, κλείνουν κύκλους, και ταράζουν συθέμελα ένα σύλλογο. Όπως πέρυσι, η Μπαρτσελόνα διένυσε μια περίοδο κρίσης, μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό της από τη Ρόμα. Μόνο που οι Μπλαουγκράνα έκλεισαν τις πληγές τους με το νταμπλ. Οι Μερένχες;

Ο Άγιαξ ήταν εξαιρετικό το βράδυ της Τρίτης (05/03) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Πολλοί διέκριναν ομοιότητες με την αυτοκρατορία της δεκαετίας του 70′. Να σημειώσουμε μάλιστα εδώ, ότι ο Αίαντας δεν βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος της Ολλανδίας και έχει να βρεθεί σε προημιτελική φάση Champions League, 13 χρόνια, γεγονός που μάλλον μεγεθύνει την τραγωδία της κατόχου του τροπαίου Ρεάλ.

Η αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν και η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο από μόνες τους, αποτέλεσαν ένα τέλος εποχής για τη Βασίλισσα που μάλλον έχει μεγάλο εγωισμό (δικαίως) για να το παραδεχτεί, ακόμα και για να το συνειδητοποιήσει. Όμως ο Άγιαξ την έκανε να το καταλάβει και πλέον το σκοινί σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον λαιμό της. «Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στον Κριστιάνο σε μια εβδομάδα», γράφει συντάκτης της Marca, μόνο που η Γιουβέντους προχωρά ακάθεκτη προς ένα ακόμα σκουντέτο στην Ιταλία, έχοντας μάλιστα ήδη κατακτήσει και τον πρώτο τίτλος της χρονιάς (ιταλικό σούπερ καπ).

Το ημερολόγιο γράφει 6 Μάρτη, ξημερώνουν τα πιο μαύρα γενέθλια στην ιστορία του συλλόγου. (Συμπληρώνει τα 117 χρόνια ένδοξης ιστορίας της αφού ιδρύθηκε, 06/03/ 1902). Γενέθλια που θα βρουν τη Ρεάλ εκτός στόχων. Αποτυχία που κάποιοι πιστώνουν εν πολλοίς στον Φλορεντίνο Πέρεθ που δεν βρήκε τον (ιδανικό) αντικαταστάτη του «ανθρώπου – 50 γκολ», βλέπε Κριστιάνο Ρονάλντο. Αποτυχία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης μετά τον αποκλεισμό από την διοργάνωση των Αστεριών, στον γύρο των «16» για πρώτη φορά μετά από εννέα συνεχείς προκρίσεις!

Ενώ ούτε οι παίκτες έχουν γλυτώσει τα… βέλη! «Κανένας από τους Γκάρεθ Μπέιλ, Τόνι Κρόος, Τιμπό Κουρτουά, Κασεμίρο ή Καρίμ Μπενζεμά δεν έφτασε στα επίπεδα που μπορεί, παρόλο που όλοι είναι βασικά στελέχη της ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να κατακτά για πάντα το Champions League, αλλά αυτός ο αποκλεισμός, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, είναι αυτό που πραγματικά χτυπά άσχημα στην ισπανική πρωτεύουσα και οι τρόμοι θα γίνουν αισθητοί σχεδόν αμέσως σε σχέση με το μέλλον του συλλόγου», σημειώνεται στη Marca.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο ισπανικός Τύπος κάνει γκάλοπ για το ποιοί παίκτες αξίζουν να παραμείνουν στο ρόστερ της Βασίλισσας και τη νέα σεζόν, ενώ στρέφει ήδη την προσοχή του στο προσεχές καλοκαίρι και στις φανταχτερές μεταγραφές που θα κληθεί να κάνει ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων, αν δεν θέλει να στρέψει τον κόσμο ολοκληρωτικά εναντίον του. Η αρχή θα γίνει με τον Σαντιάγο Σολάρι. Η συνέχει είναι άγνωστη και περιλαμβάνει πολλές αμφιβολίες και κριτική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ