Στέγκερ : Τα δύο καρπούζια στη μασχάλη του

Στέγκερ : Τα δύο καρπούζια στη μασχάλη του

Ο Αυστριακός τεχνικός απεπέμφθη από την Κολωνία παρότι την οδήγησε στην Ευρώπη μετά από 25 χρόνια, αφού οι άμαθοι από διμέτωπο αγώνα «τράγοι» είναι ουραγοί της Μπουντεσλίγκα.

Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στις τάξεις φιλάθλων και παικτών της Κολωνίας η ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή – την επομένη της εκτός έδρας ισοπαλίας (2-2), με την Σάλκε – του «διαζυγίου» με τον Πέτερ Στέγκερ. Ο 51χρονος Αυστριακός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν, έχοντας την ομάδα τελευταία και μοναδική της Μπουντεσλίγκα δίχως νίκη. Οι τρεις πόντοι συγκομιδής προήλθαν από ισάριθμες ισοπαλίες κι οι 11, δύσπεπτες, ήττες την έφεραν σε δυσχερέστατη θέση.

Σε πρώτη «ανάγνωση» η κίνηση των διοικούντων των «τράγων» μοιάζει φυσιολογική, ου μην επιβεβλημένη, στη λογική του «ηλεκτροσόκ» για το ποδοσφαιρικό τμήμα.. Μόνο που ο Στέγκερ δικαιούται να θεωρεί ότι δεν έφυγε αποτυχημένος.

Πέραν του έργου που κατέθεσε επί 4,5 χρόνια, είναι εκείνος στο όνομα του οποίου πίνουν…μπύρα οι φίλοι της Κολωνίας, καθότι επανέφερε στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά φόρα την ομάδα τους μετά από 25 χρόνια! Ωστόσο τα «δύο καρπούζια κάτω από την μασχάλη» στα οποία ήταν άμαθος τόσο ο Στέγκερ, όσο κι οι παίκτες του, αποτέλεσαν τροχοπέδη, «ξεφουσκώνοντας» την περσινή 5η ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Η οποία «έξω» τα πάει καλά: με 2 νίκες στον 8 όμιλο του Εuropa League, αν δεν χάσει, στο Βελιγράδι, από τον Ερυθρό Αστέρα, περνά στους «32» (εφόσον η ΜΠΑΤΕ δεν νικήσει την Άρσεναλ στο Λονδίνο).

Όλα αυτά του πιστώνονται από τους φιλάθλους. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον αγώνα στο Γκελζενκίρχεν, όπου η Κολωνία ισοφάρισε δις, απόλαυσε το χειροκρότημα από την κερκίδα των φιλοξενούμενων. Δεν ήταν το τελευταίο.Παρότι καμιά ομάδα, έχοντας τόσους πόντους, μετά από 14 αγωνιστικές, δεν σώθηκε, την αποστολή περίμεναν οπαδοί στο γήπεδο της Κολωνίας για δεύτερο γύρο αποθέωσης – στήριξης.

Μόνο ο θρυλικός Χένες Βαϊσβάϊλερ (το όνομα του οποίου φέρει η μασκότ της ομάδας) είχε, διαχρονικά, μεγαλύτερο, έρεισμα μεταξύ των φίλων της Κολωνίας. Αλλά και με τους παίκτες οι σχέσεις του ήταν αγαστές Είναι ενδεικτικό πως ο 19χρονος αμυντικός Τιμ Χαντβέρκερ ξέσπασε σε κλάματα όταν ο Στέγκερ ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την αποπομπή του. Και δεν ήταν τα μόνα βουρκωμένα μάτια τα δικά του…

Τα «παπούτσια» του διαδόχου του Ρούθενμπεκ

Το έργο του Στέφαν Ρούθενμπεκ, που προωθήθηκε από την ομάδα Νέων, ως υπηρεσιακός (τουλάχιστον ως τη χειμερινή διακοπή), είναι δύσκολο εξ ορισμού και φάνηκε να το συνειδητοποιεί στις προγραμματικές του δηλώσεις: «Δεν προτίθεμαι να μπω στα παπούτσια του» δήλωσε, για να προσθέσει, χαριτολογώντας: «Είναι πολύ μεγάλα άλλωστε».

Τώρα καλείται να βρει λύση στα αγωνιστικά προβλήματα.
Αναφερόμαστε στην ομάδα με τη χειρότερη άμυνα (27 γκολ παθητικό, ενώ πέρσι όλη την σεζόν είχε 42) κι επίθεση της Μπουντεσλίγκα. Τα 2 γκολ του Γκιράσι με την Σάλκε είναι το 1/3 του φετινού ενεργητικού της, αφού το κενό του Μοντέστ (των 40 γκολ την τελευταία 2ετία) που πήγε στην Κινέζικη, Τιανγίν Κουανγιάν, δεν καλύφθηκε. Συν τοις άλλοις, ίσως βρίσκεται ενώπιον στρατηγικής επιλογής: επικέντρωση στο πρωτάθλημα για τη σωτηρία, ή συνέχιση του διμέτωπου αγώνα που στοιχίζει ως τώρα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ