Επτά κυρίες που έσπασαν τα «ταμπού» και «κατέκτησαν» το ποδόσφαιρο (pics)

Επτά κυρίες που έσπασαν τα «ταμπού» και «κατέκτησαν» το ποδόσφαιρο (pics)

Με αφορμή την Παγκόσμια της Γυναίκας, to10.gr σας παρουσιάζει επτά κυρίες που κατάφεραν να διακριθούν στο ποδόσφαιρο από διάφορα πόστα,φτάνοντας σε τοπ επίπεδο.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα (8/3) και αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιες κυρίες που διέπρεψαν στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου.

Γυναίκες που έσπασαν «ταμπού», που άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, που διακρίθηκαν σε διάφορα και πολύ σημαντικά πόστα γύρω από το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Είτε ως παίκτριες, είτε ως προπονήτριες, είτε μέσω διοικητικών θέσεων, ακόμη και ως κεντρικοί σπίκερ αγώνων ενός Μουντιάλ.

Πάμε να δούμε τις πιο πετυχημένες κυρίες στον χώρο του ποδοσφαίρου:

Μία Χαμ (παίκτρια)

Η 46χρονη σήμερα Μία Χαμ αποτελεί θρύλου του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα, έχοντας τον εξαιρετικό απολογισμό, 158 γκλλ σε 276 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Μάρτα (παίκτρια)

Η Μάρτα έχει χαρακτηριστεί ως ο «θηλυκός Πελέ», παρατσούκλι που τα λέει όλα για το ταλέντο της. Εχει βρει 110 φορές δίχτυα με την Εθνική ομάδα της Βραζιίας και έχει κερδίσει πέντε φορές τον τίτλο του καλύτερου παίκτη από τη FIFA!

Στα 33της ελπίζει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που γίνεται το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Σίλβια Νέιντ (προπονήτρια)

Η Σίλβια Νέιντ απέδειξε οτι μια γυναίκα μπορεί κάλλιστα να φτάσει σε τοπ επίπεδο προπονητικής. Από το 1982 έως το 1996 αγωνίστηκε στην Εθνική Γερμανίας, ενώ από το 2005 έως το 2016 κάθισε στον πάγκο των «πάντσερ».

Στο διάστημα αυτό των 11 ετών οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην κατάκτηση Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, και δύο Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αναμφίβολα μία από τις πιο πετυχημένες γυναίκες κόουτς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Κάρεν Μπρέιντι (Διευθύνων Σύμβουλος)

Η Κάρεν είναι μια από τις λίγες γυναίκες που έφτασαν σε τόσο υψηλή θέση σε διοικητικό επίπεδο Σε ηλικία μόλις 23 ετών κατάφερε να γίνει διευθύνων σύμβουλος στην αγγλική ομάδα Μπέρμιγχαμ, παρουσιάζοντας σπουδαίο έργο.

Ο σύλλογος τότε είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως με την καθοριστική συμβολή της κατάφερε το κλαμπ να πωληθεί για το εντυπωσιακό ποσό των 82 εκατομμυρίων λιρών.

Εν συνεχεία ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή στην Γουέστ Χαμ, καταφέρνοντας εξίσου καλά και σε αυτή την ομάδα.

Μπιμπιάνα Στέινχαους (διαιτητής)

Η Μπιμπιάνα κατάφερε να διακριθεί σε έναν χώρο πολύ δύσκολο ακόμη και για τους άνδρες, αυτόν της διαιτησίας.

Η Γερμανίδα ρέφερι με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της κέρδισε σύντομα τον σεβασμό όλων και έτσιέφτασε να σφυρίζει ματς ακόμη και στην Μπουντεσλίγκα!

Από το 2007 είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευε σε ματς της Β κατηγορίας της Γερμανίας, ενώ μια δεκαετία μετά έφτασε να διευθύνει αγώνες στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Κλαούντια Νιούμαν και Βίκι Σπαρκς (σπορτκάστερς)

Ενας από τους πιο ανδροκρατούμενους χώρους στο ποδόσφαιρο είναι αυτός της δημοσιογραφίας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε σπικάζ αγώνων.

Ενα «ταμπού» που γκρέμισαν οι δύο αυτές κυρίες καταφέρνοντας μάλιστα να σπικάρουν παιχνίδια ως κεντρικές παρουσιάστριες . Η μεν Νιούμαν σπίκαρε αγώνες κατά τη διάρκεια του Euro 2016 και του Μουντιάλ 2018 στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας.

Η δε Σπαρκς έκανε μεταδόσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο για το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC. Εγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που σπίκαρε ζωντανά ένα ματς Μουντιάλ για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ