«Ο ένας από σας…»

«Ο ένας από σας…»

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ενας άνθρωπος που αγαπούσε παθολογικά τον Παναθηναϊκό.

Η ζωή του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν ο Παναθηναϊκός. Πέρα από την οικογένειά του και τη δουλειά του δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Μια ζωή εκεί που έπαιζε φανέλα με το «τριφύλλι» και πάντα με το ίδιο άγχος για να την δει να κερδίζει.

Με χιόνια, με κρύα, με βροχές. Η θέση του στο γήπεδο. Στην εξέδρα, είτε στο βόλεϊ γυναικών, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο πόλο και φυσικά στο δεύτερο παιδί του, την ομάδα μπάσκετ. Να ζει τα παιχνίδια δίπλα στη γραμμή, να φωνάζει στους διαιτητές, να «κράζει» τους παίκτες του να την… πέφτει στους προπονητές του.

Και μετά το ματς να φεύγει προς την εξέδρα και να μοιράζει φιλιά στον κόσμο! «Φίλοι μου αγαπημένοι. Σας μιλάει ο Θανάσης, ο ένας από σας…» έλεγε μέσα από το μικρόφωνο με λυγμούς.

Ενας άνθρωπος έξω καρδιά, παθιασμένος με την ομάδα του, που αγαπούσε παθολογικά τον Παναθηναϊκό. Και δεν το… πούλαγε. Το εννοούσε…

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Παύλο σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Το 1960 ίδρυσε την εταιρία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ με έδρα στη οδό Σωκράτους. Σταδιακά κατάφερε να εξασφαλίσει για την αντιπροσωπείες πολλών μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου (Roussel, Boots, Sigma Tau, Alcon, Merck, Jannsen και της ιαπωνικής Takeda), το 1971.

Ασχολήθηκε επίσης με το εμπόριο μπανάνας, το οποίο εκείνη την εποχή, κατά τη χούντα, ελεγχόταν αυστηρά από το κράτος.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν παθολογική. Παντού κοντά σε όποιο τμήμα έπαιζε, στο γήπεδο, στην εξέδρα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ και μάλιστα ήταν μέλος της επιτροπής Κυπέλλου.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.

Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ